Foci vb 2022

2022.11.20. 20:59

Foci-vb 2022: a gólrekordot még a magyar válogatott tartja

B.D.

Ecuador történelmi, 2–0-s sikerével zárult a labdarúgó-világbajnokság 2022-es nyitómérkőzése. Történelmi a jelző, hiszen az 1966 óta íródó nyitómeccsek históriájában először szenvedett vereséget a házigazda. Ezzel már biztosan bekerül a történelemkönyvekbe a katari válogatott. És ha már történelemkönyvek! Az origo mutatott rá "Tudta-e?" rovatában a nyitónapon, hogy a világbajnokságokon egy mérkőzésen a legtöbb találatot a magyar futball-válogatott jegyzi.

– A világbajnokságok történetében a legtöbb gólt Magyarország szerezte egy mérkőzésen, a legendás Salvador elleni 10-1 alkalmával. A Mészöly Kálmán irányította csapat góljai közül Kiss László hármat szerzett, Nyilasi Tibor és Fazekas László kettőt-kettőt, míg Pölöskei Gábor, Tóth József és Szentes Lázár egyet-egyet. Az 1982-es tornát ezzel a kiütéssel kezdte a csapat, majd kikapott Argentínától, döntetlent játszott Belgiummal, így nem jutott tovább csoportjából – emlékeztetett a portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!