Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

10-ből csak 7 lakásnak van biztosítása

Az elmúlt 2 évben több mint 100 ezer ingatlantulajdonos szüntette meg a lakásbiztosítását – derül ki az AEGONdirekt.hu által közzétett adatokból.
– Felmondtam a lakásbiztosításomat, mivel a társasházi „közös" biztosításban szerepelnek mindazok a károk, például a beázás, a csőtörés, amelyektől a leginkább tartok – mesélte Zsuzsa. – Az ingóságokat nem féltem, öreg bútoraim, elavult háztartási gépeim vannak, ezért döntöttem úgy, hogy kockáztatok. Pedig tudom, ha valami történik, újakat kellene vennem.

Tízből csak 7 lakásnak van biztosítása, ezek 53 százalékát több mint 5 éve kötötték, 42 százalékuk pedig nem él a biztosító által évente felkínált értékkövetéssel – derül ki a Genertel legutóbbi felméréséből.

Az AEGONdirekt.hu azt is kimutatta, hogy tavaly mintegy 42 ezerrel, 2011-ben 66 ezerrel csökkent a biztosított lakóingatlanok száma. Lakásonként átlagosan 2-3 lakóval számolva csak 2012-ben egy Székesfehérvár méretű város teljes lakosságával, több mint 100 ezer emberrel nőtt azok száma, akik biztosítással nem rendelkező ingatlanban élnek. Ha bármi történik az otthonukkal, egy fillért sem kapnak.
Az emberek egy része a lakásbiztosítások közül is az olcsó termékeket keresi. – Ez a tendencia az ár- és belvízveszélyes területeken – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyében – aggasztó: itt a lakosság mintegy 40 százaléka már most sem rendelkezik lakásbiztosítással – mondta Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu vezérigazgatója. – Ők egy kisebb csőtörés vagy beázás helyreállítását talán még meg tudják oldani zsebből, azonban ha egy árvíz, robbanás vagy tűzvész során az otthonuk, minden bútoruk, értéktárgyuk megsemmisül, nem kapnak kártérítést.

Új lehetőség az önrész
Azoknak, akiknek nincs lakásbiztosításuk, ajánlják az úgynevezett önrészes lakásbiztosítást: ez jóval kisebb díjért megtéríti a több 100 ezres vagy sokmilliós kárt is. Az önrészes lakásbiztosítás lényege, hogy az ügyfelek a cascóhoz hasonlóan magukra vállalják a kisebb és jóval gyakoribb károk, például a beázás, az üvegkár megfizetését, a nagyobb káreseményeknél viszont a biztosító térít.

Olvasóink írták

 • 8. kormoska 2013. április 02. 22:51
  „7.kefe353.
  A pszichiátriai kivizsgálás már évekkel ezelőtt megvolt,jelentem normálisnak találtattam.Lejárt lemez,ajánlj valami mást:-)
  Szóval nem sértődök meg.

  -Nem vagyok senkinek az ügynöke,nem is dolgoztam ilyen helyen,családtagom sem.Reálisan gondolkozom.
  -Továbbra is állítom,a legtöbb ember legnagyobb vagyona az otthona.Rengeteg a tragédia,betörés,felelőtlen szomszéd.
  -Az emberek többsége a rezsiköltségeken-megélhetésen spórol mostanság.Örülök ha neked nem kell!Én másfél éve nem találok munkát,tehát egyéb okból is muszáj.
  -Úgy gondolom(a hozzászólásaid alapján),hogy téged csúnyán átvágott valamelyik biztosító....,vagy valakit az ismerőseid közül.

  Nem volt túl sok káreseményem,de eddig velem mindig korrekt volt az"oroszlános biztósítóm".Viseld el mások véleményét,mert nem biztos hogy igazad van,minden esetre neked sem ártana pár nyugibogyó.
  Beleérző képességed javulásában bízva,üdv:kormoska”
 • 7. kefe353 2013. április 02. 18:57
  „1.kormoska 2013.03.28. 11:32
  Meggyöződésem, hogy TE, valamelyik biztosító ügynöke lehetsz, mert ekkora "baromságot", csak bennfentesként, -a mundér védelme tekintetében - lehet elöadni. A "való világ" nélkülözi az érveidet". Tudniillik, ez, hogy "Nekem sem megy túl jól mostanában olcsóbb tv-re,internetre,mobiltarifára váltottam,a kocsimat lehet el kell adnom,kevesebb és olcsóbb kajákat veszek,de a lakásbiztosítást mindenáron fenntartom!" Lehetséges, hogy magadat is "árúba kell bocsátani", de a biztosítás az MINDENEK FELETT. Javasolnék egy pszichiátriai kivizsgálást. Beutaló a családorvostól kérhető. Szeretném, ha a vizsgálat után tájékoztatnál az eredményről, avagy a "nézőpontod változásáról.
  Bízva állapotod jobb irányba történő változásában, /gyógyulásodban/
  üdv: kefe353”
 • 6. kefe353 2013. március 30. 20:45
  „Na itt, "elszakadt a cérna": Pincebeázásra sem fizetett az AEGON Biztosító, mert a pinceelöntést, - eső, hóólvadás - nem a pinseablakon keresztül, hanem a talaj vízelvezetési, - az, hogy nem tartják rendben a természetes vízelfolyási lehetőségeket a szolgáltatók, eső, hó hiányossága okozta. Ezért a tanács részükröl az volt, hogy ezeket a szolgáltatókat fel kell jelenteni, na, de akkor mire van a biztosítás. Eddigi feltételezésem szerint a biztosító fizet és Ő keresi meg a kár okozóját és jelenti fel, ha ez nem így van akkor , nincs szükség a BIZTOSÍTÁS MEGKÖTÉSÉRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tájékoztatása szerint a Vízmüvek, vagy a Gázszolgáltató a felelős a beázásért./Jelentsem fel, ez volt a "tanács+ - A biztosítási évforduló jun.23.-án lenne, de, miután nem kívánnak ismét fizetni, azonnali hatállyal felmondom, - közös képviselő - a biztosításnak nevezett "ÁLCÁT". Megpróbálunk keresni egy, másik, korrektebb biztosítót, mert az AEGON BIZTOSÍTÓ KÁRSZAKÉRTŐJÉNÉL INKORREKTABB "JELENSÉGET", MÉG ÉLETEMBEN NEM TAPASZTALTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindenkit lebeszélnék erröl a biztosítóról, de ejts egy próbát és nézzed meg, hogy fizetni fog, avagy sem./Persze, nem egy "ablakkárra vetítve a kifizetést./ Ez esetben tudod a tennivalód, mert ez a szegedi kárszakértő, - árnyaltan fogalmazva - egy igazi "gyökér"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. kefe353 2013. március 29. 19:40
  „Amennyiben az AEGON Biztosító szegedi kárszakértöje, nem változtat azon az álláspontján, hogy csak az a haszon és nyereség, amit nem fizetnek ki a biztosítottnak, még ennél is kevesebb szerződésük lesz, mert a baráti társaságomban, - ahol elmondtam az esetemet mindenki, nekem adva igazat - tájékoztatott, hogy másik biztósítót fog keresni, ha - egyáltalán - biztosítást szeretne kötni.Tudniillik a biztosítók nem tájékoztatják a laikusokat, hogy, ha a társasháznak van, - és miért ne lenne - biztosítása, akkor a lakásában csak az ingóságokra érvényes a biztosítás. A csőrepedés, ablakkár, stb. a tásasház által fizetett biztosításban van. Tkp. ezek a szerzödők egyszer fizetnek a társasház számlájában, - közös költség - biztosítást, másodszor fizetik a lakásbiztosítást, de, ha kár keletkezik csak max. egyszeri, - vagy semmilyen kártérítést, mint esetemben - nem fognak kapni, mint már említettem, mert erre "NEM TERJED KI A BIZTOSÍTÁS", szokásos apróbetűs szöveg. Ezért aztán gondolkodj el, kedves olvasó vagy jövőbeni biztosításkötő, hogy megéri Neked vagy sem, az elözőekben említetteket figyelembe véve.”
 • 4. kefe353 2013. március 29. 19:14
  „Úgy látom, hogy - nekem volt igazam - keményen sz..ban lehetnek, ha ilyen hirdetéseket tesznek közzé. Lásd az elöbbi véleményemet is, valamint "deszkás" verzióját is vedd figyelembe és utána döntsd el, hogy mi lenne a megfelelő.
  " 75% kedvezmény - AEGON lakásbiztosítás Hatalmas engedmény lakásbiztosításának árából. Számoljon!" Számoltam és miután maximálisan átverve éreztem magamat, ezért valóban SZÁMOLJ!!! mielött a fent nevezett biztosítóval szerződést kötnél.”
 • 3. deszkás 2013. március 28. 15:36
  „Van biztosításom. De nem vagyok nyugodt.Egy üvegkár után tudtam meg miért is "magasabb" a biztosításom.”
 • 2. kefe353 2013. március 28. 13:39
  „Azért az AEGON Biztósító "panaszához", annyit tennék hozzá, hogy a szegedi kárszakértőnek illő lenne önkritikát gyakorolni. Tudniillik, amíg fizetsz, addig TE VAGY AZ ÜGYFÉL, amikor azonban, - évek múlva - valami kár ér és számítasz a biztosító helytállására, akkor közlik veled, hogy ERRE NEM TERJED KI A BIZTOSÍTÁS. Sokan e matt hagyják abba a fizetést, mert "madárnak" nézi őket a biztosító. Ez tkp. csak "álbiztonság", amit Te hiszel Ő meg tud.”
 • 1. kormoska 2013. március 28. 11:32
  „Akármilyen tisztességtelenül jár el némelyik biztosító,a biztosítást(akinek van)nem szabad lemondani.Akinek nincs annak pedig ajánlatos szerződni.Az átlag magyar ember legnagyobb vagyona az otthona!
  Annyi dolog veszélyezteti manapság a lakásokat,házakat(tűzkár,vízkár,robbanás,jégverés,betörés hogy muszáj biztosítani az épületeket.
  Nekem sem megy túl jól mostanában olcsóbb tv-re,internetre,mobiltarifára váltottam,a kocsimat lehet el kell adnom,kevesebb és olcsóbb kajákat veszek,de a lakásbiztosítást mindenáron fenntartom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai gyárat telepíthet Budapestre a General Electric

Új üzemmel bővítheti budapesti fényforrásgyártó bázisát a General Electric (GE), amivel akár másfél… Tovább olvasom