Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -5°C | 1°C

A McDonald´s veszíthet az orosz piacon

Az amerikai étteremlánc 1990 óta van jelen Oroszországban, jelenleg 438 étteremmel.
Az orosz szakhatóság újabb négy régióban ellenőriz McDonald's éttermeket, a mezőgazdasági szankciókon viszont lazít a kormány.

Az orosz állam több terméket is levett az augusztus 7-én meghirdetett mezőgazdasági szankciós listáról: a lazacot, a pisztrángot, különböző vetőmagokat, a laktózmentes tejet és más specifikus termékeket.

A kormány azért visszakozott, mert bár engedélyezte a chilei lazac importot és erőlteti a saját haltenyésztés felfuttatását, az embargó miatt az Oroszországban kedvelt lazac ára hirtelen megemelkedett.

Miközben a szankciók enyhítésével több európai vállalaton csökken a nyomás, az amerikai McDonald's láncon növekszik, mert az illetékes orosz szakhatóság "vizsgálódni" kezdett oroszországi éttermeinél.

A Roszpotrebnadzor, az orosz fogyasztóvédelmi hatóság szerdán már bezáratott Moszkvában négy McDonald's éttermet különböző előírások megsértése miatt. Ennek a hatására a vállalat részvényára 0,36 százalékkal esett a New York-i értéktőzsdén. Az orosz hatóság csütörtökön jelezte: a jövő héttől még több McDonald's étterem "véletlenszerű" ellenőrzését tervezi országszerte: a Tatár és a Baskíria Autonóm Köztársaságban, továbbá a szverdlovszki és a krasznodári területeken.

Elemzők szerint a gyorsétkeztetővel szembeni orosz szigorúság fegyvere könnyen az orosz beszállítóknak okozhat bajt: az alapanyagok 80 százaléka négy éve ugyanis már tőlük származik.

Az amerikai étteremlánc 1990 óta van jelen Oroszországban, jelenleg 438 étteremmel. A vállalat 2013-as pénzügyi jelentése szerint a globális üzemi eredmény 35 százalékát az európai üzletek adták, amihez jelentős mértékben járult hozzá az orosz piac.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátországban is van már IKEA

Az IKEA új zágrábi üzlete 350 embernek ad állást. Tovább olvasom