Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Agrárkárokat enyhítenek

Csongrád megye - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja az agrárkár-enyhítési rendszer tagjainak figyelmét arra, hogy az idei kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje hamarosan lejár.
A befizetést az MVH kárenyhítési lebonyolítási számlájára banki átutalással kell befizetni úgy, hogy az összeg legkésőbb 2010. szeptember 30-áig a számlára érkezzen. Javasolják, hogy a termelők a tranzakciót legkésőbb szeptember 20-áig indítsák el.

A fizetési kötelezettségüket elmulasztóktól behajtják a hátralékot: a kárenyhítési hozzájárulás ugyanis adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül, tehát ezt az összeget az MVH a kifizetendő egyéb támogatásokból visszatartja, ugyanakkor ilyen esetben a gazdálkodó a tárgyévben kárenyhítő juttatásra nem lesz jogosult. A nemzeti agrárkár-enyhítési rendszer jégeső-, fagy-, belvíz- és aszálykár esetén ad kárenyhítő juttatást az érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező mezőgazdasági termelők részére. Az igénynek október 20-áig kell beérkeznie a lakhely szerint illetékes megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz. Az összeg kiszámításakor az egységes kérelemben feltüntetett termőterületen bekövetkezett hozamérték csökkenésből indulnak ki, amelynek meghatározásakor az előző 3 kármentes év tényleges betakarítási adatait veszik figyelembe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliós fejlesztés a Hód-Mezőgazdánál: tovább javították a vetőmagok minőségét

Kútvölgy - Több mint százmillió forintos önerőből modernizálta a Hód-Mezőgazda Zrt. a kútvölgyi… Tovább olvasom