Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Alku tárgya, mennyi jár az éjszakai munkáért

Csongrád megye - Július 1-jétől alapbéresíteni lehet a műszakpótlékokat az új munka törvénykönyve szerint. Így annak sem lesz jogi akadálya, hogy egy szimpla minimálbérért dolgoztassák a munkavállalókat éjszaka vagy akár vasárnap is.
– A dolgozók bére az új munka törvénykönyvének köszönhetően is csökken, nem csak az egykulcsos adó miatt – mondta el nemrégiben szegedi sajtóbeszélgetésén Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. – A pótlékokat ugyanis július 1-jétől be lehet építeni az alapbérbe, jelentősen megkönnyítve a munkáltatók adminisztrációját, ugyanakkor ellehetetlenítve a munkavállalókat. Hiszen alacsonyabb pótlékot is „kialkudhat" a munkáltató a bértárgyaláson, sőt átalánypótlékra is ajánlatot tehet.

30, 50, 100 százalék

A műszakpótlék egységesen az alapbér 30 százaléka, de csak a 18–6 óra közötti időszakban. Ez így volt a régi és így van az új munka törvénykönyvében is. Aki nem váltóműszakban dolgozik, annak csak 15 százalék jár. Nem egyértelmű azonban az új munka törvénykönyve szerint, hogy jár-e annak is a 30 százalékos műszakpótlék, aki változó időpontokban kezd, de nem váltja le a szó szoros értelmében az előző műszakot. A vasárnapi műszakpótléknál marad az 50 százalékos felár, a húsvéti, a pünkösdvasárnapi, illetve a vasárnapra eső munkaszüneti napokon a pótlék 100 százalék.

Borsik János szerint az új munka törvénykönyve a munkaszerződéseket polgári jogi síkról közelíti meg, úgy csinál, mintha két egyenrangú fél szerződne. A munkajogban azonban az elnök szerint nincs egyenlőség, a felek sosem voltak egyenrangúak. Az eddigi szabályozás jól működött, védeni igyekezett a munkavállalókat.

Megtudtuk: a dolgozók biztonságérzetét egyedül a kollektív szerződések erősíthetik, az egyénenkénti tárgyalásokon biztosan a rövidebbet húzzák. A leginkább kiszolgáltatott helyzetben a kis- és középvállalkozások alkalmazottai lehetnek. Golhovics Gábor, a Pick Szeged Zrt. szegedi üzemének szakszervezeti vezetője szerint a nagy cég előnye – márpedig a Pick közel 1700 főt foglalkoztat –, hogy ugyanazon munkakörökben ugyanaz az órabér, a műszakpótlék, nem alku tárgya a bér. Golhovics Gábor szerint a Picknél nem kerül be az alapbérbe a műszakpótlék. Hozzátette: amennyiben bizonyos cégek meglépik az alapbéresítést, és a teljes műszakpótlékot „berakják" az alapbérbe, akkor nem jár rosszabbul a dolgozó. De a kisvállalkozásoknál „az lesz a törvényes július 1-jétől, amit eddig a gyakorlatban csináltak".

Horváth Károly ügyvéd elmondta: a kis cégek könnyedén és teljesen jogszerűen megléphetik, hogy kevesebb pótlékot építenek be a bérekbe. A július 1-jétől életbe lépő változások után valószínűleg jó hosszú munkaszerződések születnek majd azoknál a vállalatoknál, vállalkozásoknál, ahol nincs kollektív szerződés. Például a munkaszerződésekbe írják bele, milyen következményei lehetnek a fegyelmi vétségeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 ezer az illeték-kedvezmény az első lakásnál

A 35. életévét be nem töltött magánszemélyek a jogosultak. Tovább olvasom