Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Az Oberbank más, mint a többi pénzintézet

Az Oberbank szegedi, Klauzál téri fiókjának megnyitása alkalmából a Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett ünnepségen interjút készítettünk Josef Weißl úrral, az Oberbank igazgatóságának tagjával. (x)

- Mi az Oberbank célja az újabb magyarországi, ezúttal szegedi bankfiók megnyitásával?

– Az Oberbank Ausztriában is ismert szlogene, hogy más, mint a többi bank. Abban is más többek között, hogy képes a terjeszkedésre, miközben a válság hatására ez nem mindegyik pénzintézetnél van így – mondta Josef Weißl, az Oberbank igazgatóságának tagja. – Stratégiánk része az is, hogy növekedni szeretnénk, és mivel nincs sok bankfiókunk, a növekedést nyilván úgy tudjuk végrehajtani, ha új fiókokat nyitunk. Az a növekedési koncepciónkhoz tartozik, hogy nem más bankokat veszünk meg, hanem a saját erőnkből nyitunk új bankfiókokat. 10-15 éve folytatjuk ez a stratégiát, ami sikeresnek bizonyult, ebben az időszakban nyílt meg a meglévő hálózatunk fele, és bármennyire hihetetlen, mindegyik sikeres.

Képaláírás
Josef Weißl igazgatósági tag és Blazovich László szegedi fiókvezető

– Mióta vannak jelen az országban, és hová sorolják magukat a magyarországi palettán?

– 2007-ben léptünk be Magyarországra, a szegedi a 7. fiókunk, Székesfehérváron szeretnénk megnyitni a következőt. De nyilván azt is figyelembe kell vennünk, hogy a bankok most nehéz helyzetben vannak. Hasonló stratégiát követünk, mint Ausztriában vagy Bajorországban, de hogy hogyan lesz pontosan a jövőben, azt jelenleg még nem lehet tudni pontosan.

– Lakossági banknak tartják-e magukat? Kiket, milyen rétegeket szeretnének elsősorban megcélozni a termékeikkel?
– Természetesen differenciálnunk kell, hiszen országonként különböző körülményeket találunk. Elsősorban a vállalatokat célozzuk meg, másrészt a lakosságot, de főleg azokat az ügyfeleket, akiknek magasabbak az igényeik. Az Oberbank az a bank, amelyik a minőségre törekszik, vagyis nem célunk a legszélesebb közönség megszólítása. S hogy mik ezek a magasabb igények? Magyarországon a kkv-szektor és az afelett lévő vállalkozók, míg a lakosságnál a középosztály. Az Oberbank nem tömegbank: lakossági ügyfeleink is főleg azok közül kerülnek ki, akiknek a munkáltatója nálunk intézi a pénzügyeit.

Az Oberbank Szegedi fiókját megtalálják Szegeden, a Kaluzál tér 2. sz. alatt, tel.: 62/620-300. www.oberbank.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Presztízs díjakat

Idén is a rangos, 2004-ben alapított Presztízs díjjal tüntették ki a megye kimagaslóan jól teljesítő vállalkozásait. Az idei volt a 11. díjátadó és gála. Tovább olvasom