Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Budai Gyula: harmonikus egyensúlyra van szükség a magyar agráriumban

A kis-, közepes- és nagygazdaságok harmonikus egyensúlyát kell megteremteni a magyar agráriumban - jelentette ki Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, aki kinevezését követő első hivatalos szakmai programjára érkezett Fejér megyébe pénteken.
Az államtitkár hangsúlyozta: Magyarország és Európa számára „a mezőgazdaságon keresztül vezet az út a válságból való kilábaláshoz". Emlékeztetett arra, hogy 2011-ben a magyar GDP-növekedés nagy részét a mezőgazdaság adta. Úgy vélte, az ágazat dupla ekkora teljesítményre is képes lenne, ehhez azonban további lépések kellenek, amelyeket a kormány meg fog tenni. „Fontos, hogy a közös agrárpolitikában a lehető leghatékonyabban részt vehessünk és a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban minél nagyobb forráshoz jusson a mezőgazdaság Magyarországon" - hangsúlyozta.

Budai Gyula az államtitkári munkájáról szólva kiemelte, azt a munkát szeretné folytatni, amit a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségében (Magosz) végzett az elmúlt 8-10 évben. Az államtitkárt Fejér megyébe L. Simon László hívta meg. Az MTI érdeklődésére az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a szakmai program során ellátogattak az Aranyponty Zrt. sáregres-rétimajori halgazdaságába, ahol a halgazdálkodás és a horgászat gondjairól beszéltek, Mezőfalván a Mezőfalva Zrt. hús- és tejelő marha telepén a magyar állattenyésztés, Szabadegyházán a Hungrana Kft. szeszgyárában a bioetanol előállítás problémáit tekintették át. Gárdonyban megyei gazdálkodókkal és agrárvezetőkkel tárgyalt Budai Gyula, ahol többek között az új bortörvény is szóba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fitch: Magyarország tavasszal megállapodik az IMF-fel

A Fitch várakozása szerint Magyarország hiteles államháztartási deficitcsökkentő programot fog kidolgozni, így tavasszal elérhető lesz a finanszírozási megállapodás. Tovább olvasom