Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 21°C | 33°C Még több cikk.

Eredménytelen tárgyalások INA-ügyben a horvát kormánnyal

A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről.
Mol-INA-ügy - Mol: eredménytelen tárgyalások INA-ügyben a horvát kormánnyal

A Mol szerint nem sikerült előrehaladást elérni a horvát kormánnyal folytatott pénteki tárgyalásokon az INA horvát energiaügyi csoport jövőjéről.

A horvát kormány és a Mol képviselői közötti ötödik tárgyalási fordulót követően kiadott közleményben a Mol hangsúlyozta, hogy válasz nélkül maradtak azok a kérdések, amelyek miatt Zágrábba utaztak.

A Mol reméli, hogy Ivan Vrodljak, a horvát kormány gazdasági minisztere elmondja, mi a horvát kormány álláspontja az INA Felügyelő Bizottságának az INA vállalatirányításáról szóló javaslatával kapcsolatban - nyilatkozta Dominic Köfner, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója a tárgyalások előtt pénteken, Zágrábban.

Korábban írtuk:

Megkezdődött a horvát kormány és a Mol képviselői között pénteken az ötödik tárgyalási forduló, amelyen a Mol az INA vállalatirányításáról szóló elképzelésekről is véleményt vár a horvát kormánytól.

A magyar olajvállalat emellett más fontos ügyekben is választ vár a horvát féltől.

"Szeretnénk azt is hallani a minisztertől, hogy a horvát kormánynak valóban előfeltétele-e az, hogy a Mol nem konszolidáltnak tüntesse fel az INA-t pénzügyi jelentéseiben" - mondta a kommunikációs igazgató.

A Mol a tárgyaláson ki szeretné használni az alkalmat arra is, hogy végre részletesen tárgyaljanak a felek "üzleti ügyekről".

Ivan Vrodljak korábbi ígéretei alapján a magyar olajvállalatot érdekli az is, hogy a horvát miniszternek pontosan milyen javaslatai vannak a horvátországi szabályozási környezet változásával, illetve javításával kapcsolatban - mondta Dominic Köfner.

A magyar olajvállalatnak 49,07 százalékos, míg a horvát államnak 44,84 százalékos részesedése van az INA-ban, az irányítási jog a Molé. A felek közötti tárgyalások tavaly szeptemberben kezdődtek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet : indul a felszámolás és a betétkifizetés

Elrendelték az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet felszámolását, így húsz munkanapon belül megtörténik a betétesek kártalanítása. Tovább olvasom