Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Feléli bankbetéteit a magyar

Márciusban a háztartások – az előző hónaphoz hasonlóan – forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek. Emiatt az emberek hitelállománya csökkent – áll a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb közleményében.
A háztartások betétállománya forintban csökkent, a devizabetétek azonban nőttek. A márciusi betétállomány pedig a februárihoz képest csökkent – áll az MNB jelentésében.

A háztartások hitelállománya 28,3 milliárd forinttal mérséklődött. Ezen belül a forinthitel-felvétel 12,5 milliárd forinttal haladta meg a törlesztéseket, a devizahiteleké pedig 40,8 milliárd forinttal csökkent. A betétek összege 11,6 milliárd forinttal csökkent: a forintbetétek esetében 14 milliárd forint nettó betétkivonás, míg a devizabetéteknél 2,3 milliárd forint nettó betételhelyezésre került sor.

Az MNB egyik másik közleményéből kiderül, hogy a háztartások által felvett forint lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek hitelköltség mutatói növekedtek. A deviza jelzáloghitelek részaránya márciusban az újonnan folyósított hiteleken belül 3 százalék volt.

Olvasóink írták

 • 5. nagypappa 2011. június 20. 12:13
  „Úgy elvették a bankok a lakosság hitel vállalási kedvét, hogy abba a fog becsődölni a pénzintézetek egy része. Ha nincs forgalom, nincs profit.”
 • 4. igazságkereső 2011. június 16. 20:07
  „Ilyen jövedelmi viszonyok között bizony feléli - már akinek van mit felélnie?! - megtakarításait a lakosság többsége!Viszont úgy látom,hogy a magyarországi devizaüzérek jól megvannak,hiszen mindentől függetlenül "játszadoznak" a svájci frank"-al!!Az eurót azért nem írom, mert az még Magyarországon "ismeretlen",de ennek ellenére azzal is jót játszanak azok, akik emberek tönkretételére játszanak!Elég nagy baj,hogy még ezeket a devizaüzéreket nem rúgták úgy seggbe,hogy elszállnának mint Gagarin! Persze tudom, hogy a pénz nagy úr,de a semmiből, emberek tíz-és százezereinek tönkretételével nagyot kaszálni, az már több mint pofátlanság! de hol vannak a törvény emberei, hiszen ha a fiskális spekulációt és a multikulturális simlit folytatókat megkínálnák 10 év börtönnel,lehet,hogy az "árfolyamok" se lennének ilyen hektikusak!! Lehetne-e rendet tenni végre és végleg ezen a területen is?!!”
 • 3. igazságkereső 2011. május 31. 08:25
  „Persze,hogy növekedtek a hitelköltség mutatói, hiszen erről szól 2008 ősze óta a tisztességtelen banki magatartás, csak most már azt lenne jó végre megtudni,hogy miért ez a szándékos ügyfél tönkretételi banki magatartás és a másik fő kérdés, hogy a jelenlegi kormány miért engedi ezt?”
 • 2. zoltanszabo 2011. május 30. 18:00
  „A devizabetét nőtt! Ki tudott megtakarítani milliókat pl.fél év alatt ? Lézer Jani, meg a fityesz banda tagok !
  Addig míg a nép nyomorog--ezek a férgek meg milliókat takarítanak meg havonta !
  SZÉGYEN ! meddig lehet ezt még TŰRNI ?????????”
 • 1. dmonlájn 2011. május 20. 10:47
  „"hitelköltség mutatói növekedtek" - OV a bankok nem fogják a lakosságra terhelni a bankadót!

  Nem a lóf.szt, nem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóvégrehajtás: ahány ügynek vége, annyi kezdődik

Magyarországon mintegy 120 ezer cég ellen folyik adóvégrehajtás, az érintett vállalatok összhátraléka 534 milliárd forint. Tovább olvasom