Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

iGO navigációját ajándékozza a magyaroknak az NNG

Budapest, Szeged - Az NNG tíz napra ingyenesen letölthetővé teszi iGO Navigációját okostelefonokra, amely a cég legfrissebb Magyarország térképét tartalmazza. A gesztus apropója, hogy az alkalmazás idén tíz éves – ideiglenes fejlesztőirodájuk már dolgozik Szegeden, hamarosan végleges helyükre, a Klauzál térre költözhetnek.
Az iGO Navigáció legelső verzióját 4 programozó fejlesztette egy kis budapesti lakásban – innen indult hódító útjára 2005-ben. Jelenleg 770 főnek ad munkát az egykori garázscég, s további 200 ember felvétele a cél 2015-ben – ezek jó része Szegeden talál munkát. Csöndben már most is dolgoznak ideiglenes fejlesztetői irodájukban, a végleges, a Klauzál téri központ átadása a következő hetekben várható. Balogh Péter vezérigazgató a sajtótájékoztatón elmondta, a szegedi jó tapasztalat lesz abban, hogyan nyissanak majd külföldön is újabb fejlesztői irodákat.

10 éves az iGO navigáció Fotó: Kovács András (képgaléria)

A sajtótájékoztató után konkrétabban is rákérdeztünk a szegedi helyzetre. Balogh Péter a Délmagyarországnak elmondta, hogy 30 kollégát már felvettek, ezek közül tucatnyian már Szegeden is dolgoznak, ideiglenes irodában, az Art Hotelben. A többiek Budapesten vannak és „betanulási idejüket" töltik. – Annyira azért nem tanulók, a Szegedre felvett új kollégák szakmai felkészültsége sok esetben meghaladja a budapesti átlagot - hangsúlyozta Balogh Péter.

Arra felvetésre, hogy valamivel korábbra várta Szeged a hivatalos irodanyitást, a vezérigazgató azt válaszolta, hogy agresszíven fogtak hozzá, mindenben a maximumot akarták, s akarják ma is - és ez időigényes. Ezzel együtt még tavasz végéig megnyílik majd a Klauzál téri iroda, ahol minden körülmény hasonló lesz a budapestihez. És a fizetés sem a vidéki, hanem a fővárosi mércéhez igazodik. – Ami nagyon fontos, a munka is teljes értékű, amit a szegedi csapatra bízunk – emelte ki a vezérigazgató. Lesznek a városban egyéni autógyáras programok, vagyis ahhoz a márkához kizárólag Szegeden fejleszti majd a navigációt az NNG, s lesznek természetesen alapfejlesztések is.

10 éves az iGO navigáció Fotó: Kovács András (képgaléria)

Az NNG jelenleg 8 országban tart fenn képviseletet, és globális szinten meghatározó szereplője a navigációs iparágnak. Több, mint 30 autómárka modelljeiben működik iGO Navigáció, népautóktól kezdve luxusig minden kategóriában – a 20 milliót is meghaladja azoknak a felhasználóknak a száma világszerte, akiknek az NNG terméke mutatja az utat.

– Számos nagy döntés, melyet az idő igazolt, álmatlan éjszakák, hogy merre haladjunk, és nem egy újratervezés – ez kellett ahhoz, hogy az elmúlt évtizedben plusz külső segítség nélkül, ilyen sebességgel fejlődhessünk. Mindazt, amit felépítettünk, itthoni szakemberekkel tettük. Büszke vagyok erre a csapatra, és mindarra, amit megvalósítottunk. Hogy első 10 évünket megünnepeljük, ajándékot adunk az országnak, ahonnan elértük a globális sikert. Jó utat hozzá, a miénk az volt! – mondta Balogh Péter, az NNG alapító-vezérigazgatója.

10 éves az iGO navigáció Fotó: Kovács András (képgaléria)

Az eseményen kiemelt szerepet kapott egy meglehetősen viseltes, a modern irodaházban elég rondán mutató kanapé, ám a története felértékelte. 2004 végén szóltak egy 8 főből álló játékszoftver-fejlesztő csapatnak – köztük volt Balogh Péter is -, hogy navigációs szoftverfejlesztők szeretnék őket meglátogatni és lehet, hogy munkát is hoznak. Viszont nem volt őket hova leültetni, így gyorsan vettek a közeli holland bútorboltban egy bőr kanapét.

2006 elejére már elkészült egy alaptermék, SD-kártyán forgalmazták és szerették volna, ha 10 ezret el tudnak adni belőle. Ekkortájt tettek fel mindent egy lapra azzal, hogy összes pénzükből meg egy kis kölcsönből kimentek a digitális világ legrangosabb kiállítására, a Cebitre. Meglepő volt, ahogy a világ a magyarok felé fordult, 2 cég is nagyon meg akart állapodni velük. Az egyik hihetetlen összeget utalt is azért, hogy csak velük szerződjenek.

10 éves az iGO navigáció Fotó: Kovács András (képgaléria)

2008-ben fordultak igazán az autógyárak felé, óriási ellenszélben, hogy túl kicsik ők ahhoz. Mára bevételük 90 százaléka ebből a szegmensből jön. Márkákat nem nagyon mondanak, azért örülnek az újságírók, ha beszabadulhatnak az NNG bemutatótermébe, ott a tapasztaltabbak a márkajelzés nélkül is megmondják, hogy mondjuk ez Porsche, ez meg Mazda stb.

SzülinApp

A kerek évforduló alkalmából az NNG tíz napra ingyenesen letölthetővé teszi limitált kiadású, születésnapi iGO Navigációját, iOS és Android operációs rendszerű okostelefonokra és iPad-re. Ez a cég első, közvetlenül a végfelhasználók számára is elérhető Androidos navigációs alkalmazása. Az applikáció a „SzülinApp" nevet kapta. Azokat az alapvető navigációs funkciókat kínálja, mint az alternatív útvonalak, parkolási lehetőségek, és az automatikus újratervezés. Egyik nagy előnye, hogy használatához nincs szükség internetkapcsolatra. Az offline alkalmazás nem fogyasztja a mobil adatforgalmat, és olyan területeken is működik, ahol nincs térerő. A SzülinApp alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból illetve Google Play áruházból 2015. április 20. és 29. között.
10 éves az iGO navigáció Fotó: Kovács András (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: 5,1 százalékkal emelkedett az építőipar termelése

Az építőipar termelése 5,1 százalékkal nőtt februárban az egy évvel korábbival összevetve. Tovább olvasom