Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Klaus szerint a válság oka Európa rossz gazdálkodása

Az euróövezet válságának igazi oka a helytelen európai gazdálkodás, Görögország problémája csak ennek következménye - állítja cseh köztársasági elnök.
Václav Klaus szerdán Prágában annak kapcsán nyilatkozott, hogy Görögország népszavazást kíván kiírni a mentőcsomag felvételéről.

Bár Európában egyre többen állítják azt, hogy az euróövezet mai problémáit Görögország idézte elő, Klaus nem ért egyet ezzel a véleménnyel. Leszögezte: igaz, hogy Görögország önként lépett be az euróövezetbe, de az is tény, hogy oda valakik felvették. Klaus hasonlóan látja a hatalmas görög adósság problémáját is.

"Az igazság nemcsak az, hogy Görögország erején felül és felelőtlenül kölcsönöket vett fel. Az érem másik oldala az, hogy Görögországnak valaki nagymértékben és teljesen felelőtlenül kölcsönöket adott. Ezeket a dolgokat mind figyelembe kell venni" - hangsúlyozta a cseh államfő. Hozzátette: "Ezért a jelenlegi európai válságért még szűkebb értelemben sem Görögországot teszem felelőssé."

Klausnak meggyőződése, hogy a legfőbb ok Európában, a helytelen és felelőtlen európai gazdálkodásban rejlik. "A válságot Európa okozta azzal, hogy lehetőségeit meghaladó szinten akart élni. Görögország egyszerűen csak ennek a problémának a legláthatóbb esete" - szögezte le a cseh államfő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősödött: 306 forint körül az euró

Az euró/dollár árfolyam alakulását követve erősödött szerdán a forint. Tovább olvasom