Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Ne hagyja veszni a nyarat reményteljes pályázatával!

Az Új Széchenyi Terv fejlesztési keretei kimerültek, de ha beruházás nem várhat őszig, az új pályázatok megjelenéséig, van lehetőség az elnyert projektek átadására-átvételére.
Az elmúlt hetekben az Európai Unió jóváhagyta a 2014-2020-as időszakra vonatkozó költségvetést. Ezzel egy időben a következő 7 éves ciklus pályázható forrásairól szóló alapdokumentum, a „Partnerségi Megállapodás" tervezete is elkészült. Ez igazolni látszik az a várakozást, hogy akár már 2013 októberében megjelenhetnek az új pályázatok.

Az Új Széchenyi Terv fejlesztési keretei kimerültek, a rendelkezésre álló forrásokat a jelenleg tartaléklistán várakozó pályázatok kapják meg. Ez év végén lezárul a 2007-2013-as támogatási periódus – december 31. után a jelenlegi 7 éves keretre már nem lehet pályázatot beadni, viszont a már elnyert támogatások lehívására még további 2 évet kapnak a projektgazdák. A hangsúly tehát átkerül a lekötésekről a lehívásra, ha úgy tetszik: a tervezésről a megvalósításra.

A magyar gazdaság elemi érdeke, hogy az elkövetkező időben eredményesen – és az előírásoknak megfelelően – záruljon le minden egyes jóváhagyott projekt. E cél megvalósulása, sajnos, nem magától értetődő – a gyakorlat azt mutatja, hogy az esetek egy nem elhanyagolható százalékában a beruházó (váratlan önerőhiány, érdekvesztés vagy más külső kényszerek következtében) kénytelen elállni a megvalósítástól. Olyan fejlesztési források kifizetése válik így kérdésessé, amelyek egy megfelelő tőkével rendelkező, hasonló karakterű projektet fontolgató vállalkozás számára rövidtávon felhasználhatók, lévén van lehetőség az elnyert projektek átadására-átvételére.

Röviden:

- ha van egy legalább 200 millió forint beruházási értékű, tervezett projektje, és a beruházás nem várhat az új pályázatok megjelenéséig, vagy
- ha tudomása van olyan projektről, amely előreláthatólag nem fog megvalósulni,

keresse Lőrincz Krisztiánt a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. fejlesztési igazgatóját levélben a krisztian.lorincz@mapi.hu címen, vagy mobilon, a +36 20/489-9978 számon!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzik a kisboltokat a trafikok

Már most látszik, hogy csökken a kis élelmiszerboltok forgalma. Ezt azért tudják, mert a készleteik napokkal ezelőtt kifogytak. Tovább olvasom