Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Pellengérre állított Csongrád megyei adótartozók

"Megszégyenítette" a NAV a jelentős adótartozást felhalmozó magánszemélyeket és cégeket, köztük a megyéből Brcán Zoránt, Kreiniker Sándort és a mórahalmi TÉSZ-t.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken tette közzé honlapján a legfrissebb, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek listáját. A gazdasági társaságoknál ez az összeghatár 100 millió forint. E szégyenlista csak az adózó nevét és címét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adóazonosítót tartalmazza, a tartozás összegét nem. A 10 millió forintot meghaladó adótartozást felhalmozó magánszemélyek listáján 3956 név szerepel.

Akkad Imadtól Zuschlagig

A magánszemélyek között ezúttal is megtalálható az adóhatóság szégyenlistáján Akkad Imad, aki arról híresült el, hogy 2008 decemberében a bírságokat is beleértve több mint 5 milliárd forint tartozással szerepelt a NAV nagyadósok-listáján. Változatlanul olvasható a listán Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta neve is. A listán továbbra is ott van Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány egykori vezetője, a börtönből nemrégiben kiszabadult volt szocialista politikus, Zuschlag János, valamint az akasztói nagyvállalkozó Stadler József is.

  
Az adóhatóság által pellengérre állított megyei magánszemélyek közül a legtöbben, 57-en Szegeden élnek. A lista közzétételével az a törvényalkotók célja, hogy megszégyenítsék azokat, akik ilyen mértékben károsítják meg a társadalmat.

Ismerős név a szegedi Brcán Zoráné, aki egy 2008. júliusi dokumentum szerint 96 millió 344 ezer forinttal tartozott az adóhatóságnak. Kreiniker Sándor neve is ismerősen csenghet, aki szintén szerepel a listán. Megírtuk: 2011 nyáron kezdődött el a kisteleki Kistér Tész felszámolása. Kreiniker Sándort, a szövetkezet volt elnökét tavaly áprilisban nem jogerősen 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől való eltiltásra ítélte a Szegedi Törvényszék csalás és magánokirat-hamisítás miatt. Tavaly év végén azonban jogerősen felmentette a bíróság Kreinikert a csalás és magánokirat-hamisítás vádja alól.

A 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkezők lajstroma 1991 vállalkozást tartalmaz. Ezen a listán szerepel a felszámolás alatt álló kisteleki Kistér Tész, valamint a szintén felszámolás alatt álló mórahalmi Hortico Zöldség Termelő Értékesítő Szövetkezet. Ismerősen csenghet a szintén felszámolás alatt álló szegedi Bakay Projekt Ingatlanforgalmazó és Építőipari Kft. neve is.

Olvasható a szégyenlistán a szintén felszámolás alatt álló szegedi Amisoft Kft. neve is, amelynek vezetőjénél lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el tavasszal a bíróság. Májusban megírtuk, a hódmezővásárhelyi Generál Média Információs és Kommunikációs Kft. 1,3 milliárd forint értékben fiktív szerződéseket kötött az üllői Intermezzo Kft.-vel és az Amisoft. Kft.-vel informatikai tevékenységre, piackutatásra, tanácsadásra és cikkírásra. Az ügyben adócsalás miatt nyomoz a rendőrség.


Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. mérlegvagyok 2013. október 27. 18:20
  „Kornélia55 Nézd meg az ügyvédlap.hu-t. kerületenként is talász Ügyvédi Irodákat és néhány sztárügyvédet figyelmedbe ajánlanék. Dr Magyar György & Dr Magyar Gábor, Dr Bánáty János budapesti Ügyvédi Kamara elnöke, Dr Bárándy Péter, Dr Zamancsik Péter és sokan mások. Ha be lépsz a Google keresőbe és beírod ügyvedlap.hu fogsz találni olyan ingatlan ügyletekre specializálódott Ügyvédi Irodát ahol profi módon és korrektül értenek az ingatlanos ügyletekhez. Szívből drukkolok a mielőbbi számotokra kedvező perújításhoz és annak számoztokra kedvező döntéséhez.”
 • 25. kormoska 2013. október 27. 08:57
  „B.Z nem a Hóbiárt és a Tündérkonyha üzemeltetője?
  Mert mind a két gyorsétterem szekere nagyon jól fut a mai napig......

  Amúgy meg nem szabad elaprózni,ez látható:Gáspárék épphogy lekerültek,máris visszakerültek a listára pár tízmillió mínusszal és háborítatlanul élik világukat!”
 • 24. Kornélia55 2013. október 27. 08:33
  „Kedves Mérleg!
  Az általad megnevezetteknél már jártunk. Egy joghézag miatt elveszítjük az otthonainkat. Fáj, hogy nincs ebben az országban egyetlen olyan jogász sem, aki nagy tudásával segítene ezt a joghézagot egy másikkal hatástalanítani.
  Hidd el mindent megpróbáltunk és mindenütt falakba ütköztünk. Elkeserítő, hogy akik ezt kitalálták kisétálnak tisztán az ügyből és ártatlan családokat küldenek utcára.Hatalmas összegek mozogtak itt a háttérben.Hibáztatnak minket egyszerű állampolgárokat, holott mindenkinek volt ügyvédje és mind a 30-at becsapták. Akkor mi egyszerű emberek, hogy vehettük volna észre azt, amit a 20-30 éve pályán lévő jogászok sem. A szerződést készítő ügyvéd megúszta 230000,-Ft büntetéssel a Szegedi Ügyvédi Kamaránál.Nem politizálunk, csak igazságot szeretnénk! De bárhová fordultunk a sajnálkozáson kívül semmit sem kaptunk.4 és fél éve küzdünk az igazságért.Írtunk minden olyan embernek, akinek módja volna segíteni. A legtöbbjük még válaszra sem méltatott.Nem adjuk fel, mert a remény hal meg utoljára. Most már mindent tudunk a keretjelzálog fogalmáról, melyet a két vállalkozó, a Raiffeisen Bank és a "tisztességes" ,fiatal szegedi egyetemen tanító ügyvéd, - összhozott sajátos módon számunkra.Mi is hibásak vagyunk, mert tisztességes emberek módján próbáltunk meg új otthont vásárolni. Nem a milliomos negyedben, csak egy új társasházban 50-60 négyzetmétereseket. Innen üzenjük Mindenkinek, hogy jól gondolják meg, ha új lakást vennének, akkor minek nézzenek elébe.Sajnos mi már tudjuk, igen nagy árat fizetünk a "tudatlanságunkért."”
 • 23. mérlegvagyok 2013. október 27. 07:18
  „Kornélia 55. Egyet értek kommenteddel kiemelve az utolsó öt mondatot! " Elgondolkodtató............"
  Még ne adjátok fel meg kell keresni a megfelelő Ügyvéd Urat, aki majd fog tudni segíteni! Szegeden az Ügyvédi Kamara elnökét Dr Kertész József urat fel kéne keresni, segítségét kérni, vagy van jó néhány országos köztiszteletnek örvendő Ügyvédi Munkaközösség Budapesten. Az nem létezik, hogy ennek az ügynek a károsultak számára ne szülessen igazságos jogszerű megoldás. Nem veszíthetik el olyan ingatlatulajdonosok otthonaikat, akik azt készpénzért vásárolták, csak azért, mert nem kapták meg az elvárható jogi tanácsot. Nevezetesen, mi lehet, lesz a következménye annak a ténynek, ha jelzáloggal terhelt ingatlant vesznek meg. El sem tudom képzelni azt a tényt mi módon történt meg a tulajdon bejegyzés olyan ingatlanon amelyen a beruházó/kivitelezőnek 400 millió forint keretjelzálog-hitel bejegyzés volt a tulajdoni lapon. Lehetséges, hogy csak széljegyre lettek bejegyezve? Mert alapesetben ingatlant átruházni csak per, teher és igénymentesen lehet. Ez a társasház viszont ennek a feltételnek nem felelt meg.”
 • 22. DOOMER 2013. október 26. 17:10
  „20. Beroesz 2013.10.26. 13:14

  és ennek a listának van bármi értelme? ismerek olyan céget arról a listáról, ami a mai napig működik, nyitva van az üzlet, rendeléseket vesznek fel, stb.

  ha bűncselekményt követtek el, nem feketelistákat kéne írni, hanem odamenni, bezáratni, bevinni a tulajt. ha meg nem történt bűncselekmény, mit számít, hogy felkerültek egy listára...”
 • 21. Kornélia55 2013. október 26. 14:21
  „Sajnos az is hihetetlen, ami velünk és 30 családdal történt Szegeden. A Bakay Projekt Kft. létrehozó két makói vállalkozó Lengyel Gábor és Csala Attila, nagyszerű biznisze volt a sok közül. Nevezettek ellen csalás, sikkasztás, és szándékos megtévesztés miatt több család által feljelentés volt a Rendőrségen. Sajnos 2 év múltán az elmúlt hónapban lezárták a nyomozást - bűncselekmény hiányában? Az említett vállalkozók az azóta eltelt időben" nagyon elszegényedtek", ezért 30 család otthonát veszi el a Raiffeisen Bank, mivel a fentiek eljelzálogosították az otthonainkat. A dologban szerepet kaptak megtévesztett banki tisztviselők is, akik azóta már nincsenek a banknál.
  Elgondolkodtató annak az ügyvédnek a ténykedése, aki ilyen szerződést tudott létrehozni! A NAV sem talál semmit fenti vállalkozó urak háza táján. Vajon hová tünt több százmillió forint? Miért nem tud senki sem nyomára bukkanni e rengeteg pénznek? Miért azokon kérik számon a veszteséget, akik már egyszer kifizették az otthonaikat?”
 • 20. Beroesz 2013. október 26. 13:14
  „Megjegyezném, hogy nem csak magánszemélyek, de csongrád megyei társaságok is felkerültek egy feketelistára. Az NFÜ adott ki egy listát az átláthatatlan hátterű offshore-gyanús cégekről, amelyek EU-s támogatásokban részesültek. Több jelentős csongrád megyei vállalkozás van közöttük.

  http://www.nfu.hu/atlathatosag?offset=00”
 • 19. mazsom 2013. október 26. 12:43
  „Különösen érdekes, hogy az egyik megnevezett ember napi szinten vesz részt két mindenki által ismert vendéglátóegység vezetésében, működtetésében; gyakorlatilag ő a főnök.
  Magyarország, én így szeretlek!”
 • 18. ashmore 2013. október 26. 11:58
  „Több személyes ismerősöm is van a magánszemélyek listáján. Nem úgy viselkednek, élnek, mint akik szégyellik magukat. egyesek egyenesen kérkednek azzal, hogy ezt csinálták. Azt gondolják, hogy ha lehet, akkor miért ne? Arra nem gondolnak, hogy az én, a te, a mi zsebünkből vesznek drága ruhákat, autókat stb......”
 • 17. mivan? 2013. október 26. 10:09
  „Valahogy majd kiheverik ezt a nagy megszégyenítést. Egyébként egy embert nem tudok elitélni a felsoroltak közül. Az öreg Stadlert, az mekkora csóka már!!!!!”
 • 16. Bruhh 2013. október 26. 08:57
  „Micsoda szegedi "menő" nevek!!!!!!!!!! Közben meg azt sem tudják hova tegyék magukat, ha találkozól velük. A 77 oldalon lehet találni érdekességeket.”
 • 15. majzik 2013. október 25. 23:47
  „14. acidrain 2013.10.25. 22:38
  <moderálva>!
  Ha nem tűnt fel ezek nem szolgáltatások ! Ezekért mi fizetünk keményen !
  A szociális ,,segijlyjlyjlyj" meg a ,,ingyen kaja" meg ,,,,,,ami jár az jár " -na ez6 az állam !”
 • 14. acidrain 2013. október 25. 22:38
  „Nagyon egyszerű, ők a tartozás kiegyenlítéséig nem kaphatnak új személyi igazolványt, jogosítványt, lakcímkártyát.

  Nem kaphatnak rendszámot, forgalmit, nem kérhetnek semmit a földhivataltól stb.

  Ha ők nem szolgáltatnak az állam felé, úgy az állami szolgáltatások is álljanak addig irányukban.

  Gyors megoldások születnének.”
 • 13. PDee 2013. október 25. 21:49
  „6. Minibusz ez így van, bennünket meg szédszednek. Még akár 10Ft tartozásról is képesek 300ft-ba kerülő levelekkel bombázni. A baj az, hogy mint magán- vagy természetes személy könnyen megfoghatóak vagyunk. A bűnözők meg cégek, jogi személyiségek mögé bújnak. Meg lehetne őket fogni, csak felülről sem akarják, gondolom ott is sok a zsivány. Az általuk okozott költségvetési lukat meg a mi pénztárcánkból fedezik.”
 • 12. majzik 2013. október 25. 20:09
  „Baranyi, Pistruj ????????????????????
  Újhelyi és Botka ???????????????????”
 • 11. kumisz 2013. október 25. 20:02
  „Bocsi, +9 is! És sztem aki még hozzászól a cikkhez ( már amennyiben marad az oldalon ) mindenkinek igaza lesz!”
 • 10. kumisz 2013. október 25. 20:00
  „1-8 Hozzászolás N1.!!!!!!!”
 • 9. vélemény 2013. október 25. 19:53
  „Gáspár Győző és családja továbbra is rajta van a listán.”
 • 8. mihaly-1 2013. október 25. 19:24
  „A szlovák rendszámú magánszemélyek, és a bűnözőket, számla nélkül védő ügyvédek hol vannak?”
 • 7. DOOMER 2013. október 25. 18:45
  „... és most de rossz nekik. ja.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekas: a biomassza ismét jelentős energiaforrás lehet

A biomassza jelentős energiaforrása lehet a magyar vidéknek, ahogyan évszázadokon át is az volt - mondta a vidékfejlesztési miniszter egy szakmai tanácskozáson. Tovább olvasom