Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Permetszeres paradicsomot találtak a Tescóban

Tesco álláspontja szerint megtévesztette őket beszállítójuk, akitől a határértéknél több növényvédő szert tartalmazó paradicsom-szállítmány származott, emiatt lépéseket tesznek a vállalkozással szemben.
A Vidékfejlesztési Minisztérium még pénteken tette közzé honlapján, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának (NTI) szakemberei a szekszárdi Tesco áruházban olyan, spanyolországi eredetű paradicsomot találtak, amely a megengedettnél magasabb mennyiségben növényvédő szert tartalmazott.

A Tesco hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében aláhúzta: az érintett paradicsomszállítmányt azt követően helyezték ki a polcokra, hogy a beszállító nyilatkozatot tett arról, hogy az általa szállított termékek minden szempontból megfelelnek a forgalmazhatóságnak, beleértve az egészségügyi határértékeknek való megfelelést is.

Az áruházlánc közölte, hogy a hatóság által bevizsgált paradicsomokból országosan mindössze 22 karton, azaz összesen 220 kilogramm került forgalomba náluk, ebből 20 kilogramm a szekszárdi áruházban.

A Tesco tájékoztatása szerint a hatóság április 11-én vett mintát a szekszárdi áruházban, a termék szavatossági ideje 2011. április 14. volt, eddig lehetett értékesíteni a terméket. A hatóság a laborjegyzőkönyv elkészítése után, április 21-én értesítette a Tescót arról, hogy a paradicsom-szállítmány növényvédőszer-tartalma két hatóanyag esetében a megengedettnél magasabb. Mivel a paradicsomok lejárati ideje április 14. volt, így a termékek az értesítés napján már nem voltak elérhetők az áruházban - közölte a Tesco.

Olvasóink írták

  • 2. szatyi 2011. május 02. 21:30
    „Na, meséljetek még! Elhoztak a Tesconak 220kg paradicsomot Spanyolországból! Nevetséges, ahogy az is, hogy tíz nap múlva értesítették a hatóságok az eredményről.”
  • 1. Jozsoci 2011. május 02. 18:14
    „Kész kabaré. A TESCO csak tonnaszámra vesz árut. Ilyen egyébként a piacon, az "őstermelőknél" is előfordulhat, azok is nagykereknél, külföldi árut kínálnak magyarként.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszabadság - A magyarok felét nem érdekli az egy százalék

Beteg gyerekek és állatmenhelyek: továbbra is nekik ajánlják fel legszívesebben személyi jövedelemadójuk egy százalékát a magyar adózók,. Tovább olvasom