Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Tovább építkezik Kelet-Ázsiában a Pick Szeged Zrt.

Szeged - A piacvezető élelmiszeripari vállalat még a legszigorúbb japán minőségi előírásoknak is megfelel - írta csütörtöki sajtóközleményében a Pick Szeged Zrt.
Jelentős eseményre került sor április utolsó napjaiban a Pick Szeged Zrt. szegedi gyárában. Egyéves előkészítést követően magas rangú japán üzleti delegáció látogatott el Szegedre, hogy aláírják azt a hosszú távú szerződést a magyar élelmiszeripari cég és legújabb japán partnere között, mellyel a Pick jelentősen növelni tudja majd távol-keleti eladásait. A szerződés értelmében a szegedi vállalat éves szinten az eddigi, már meglevő megrendelésein túl további, száz tonnánál is több virslit és egyéb húskészítményt szállít majd Japánba, ahol azok boltláncokba, pékségekbe és szállodákba kerülnek. A termékek érdekessége, hogy mindegyikük új fejlesztés.

Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök- vezérigazgatója elmondta, hogy nagyon hosszú előkészítő folyamat előzte meg az üzletkötést, melynek során többtucat termékmintát készítettek. Hozzátette, hogy nagyon örül annak, hogy meg tudnak felelni a világ egyik legszigorúbb élelmiszerhigiéniai előírásaival rendelkező japán piacnak, amely ráadásul a legkifinomultabb vásárlói elvárásokat is támasztja a gyártók felé. A szigetországi üzlet a Pick immár három éve működő tokiói képviseleti irodájának segítségével jött létre. A japán tapasztalatokat felhasználva tavaly a cég megnyitotta irodáját Hongkongban is, és komoly partnerkapcsolatot alakított ki Szingapúrban. A vezérigazgató elmondása szerint a közeljövőben Dél-Koreába és a Fülöp-szigetek boltjaiba is kerülhetnek majd a száznegyvenkét éves magyar cég termékeiből.

Olvasóink írták

 • 8. Együgyű 2011. július 04. 16:32
  „Megint egy jó hír, ebből a szemszögből!”
 • 7. deszkás 2011. május 20. 18:10
  „FLORIDAIMAGYAR! Mi is csodáljuk,magyar betűkkel.”
 • 6. Jozsoci 2011. május 16. 18:49
  „Erre szavaztak az emberek 1990-ben.”
 • 5. floridaimagyar 2011. május 07. 22:46
  „KIvancsi vagyok hogy nezni ki a szalami japan betukkel a csomagolasan :)”
 • 4. W666W 2011. május 06. 22:55
  „A Picknél 2008-ban nem volt béremelés plusz a Mnyugdij befizetéseket is megvonták ugyanis Válság volt..A Köv Évben a 2008-as elvonás nem adták vissza az Mnyugdij pénzt meg az adó részét a dolgozókra terhelték..2010 ben volt 4% BRUTTÓ béremelés viszont gyakorlatilag az össze sbéren kivüli jttatást megvonták csakk az ebédhozzájárulás, és bérletpénz maradt...

  2011 ben MÉG SZÓ SINCS bértárgyalásról, és ha lesz is béremelés azt JUNIUS 1 töl akarják NEM VISSZAMENÖLEGESEN......

  Akkor ki is a hunyó..Mindamellett a PICK folyamatosan EXPORTRA termelö NEM VESZTESÉGES cég bármit is mondd a menedszment..Ha veszteséges lenen akkor nem volna 1 milliard forint fejlesztésre.......

  TISZTELT DM Szerkesztöség NE a menedzsmentet kérdezez hanem JÁRJANAK utána mennyi volt a PICK nyeresége 2008-tóé 2010-ig évente mennyit költöttek bérfejlesztésre és a dolgozóknak juttatásokra és mennyit fejlesztésre beruházásra és még annyit, hoyg vajon a a menedzsment mennyi pénzt rakott zsebre , merta dolgozok gyakorlatilag a minimálbér felett valamivel keresnek

  ja és Kovács ÚR uis elismeret hoigy az uj 16% os adoval a gyár dolgozoinak 64 !!!!!!! % a ROSZABBUL JÁRT és MÉGSEM tettek ellen semmit még azt sem hogy elöbbre hozták volna a béremelést..

  Dühítöen cinikus a vállalt vezetésének a hozzáállása..”
 • 3. zoltanszabo 2011. május 06. 18:05
  „T. 1. Igazad van. Csányi S. csak az elmúlt évben : 35 milliárd Ft keresett a meglévő pár milliárdja mellé. /gazdasági válság van / azért csak ennyi a nyeresége.
  A dolgozók ??? meg minbéren ?????”
 • 2. keeleengam 2011. május 05. 20:52
  „Tisztelt Szerkesztőség. Szeretném ajánlani a következő oldalt ahol a dolgozók szemszögéből is megismerhetik a céget a kedves olvasók ! http://5mp.eu/web.php?a=pickszi”
 • 1. W666W 2011. május 05. 18:16
  „Csak sajnos az Idei Béremelésröl nem akar mondani semmit a Mélyentiszelt Elnök-Vezírigazgató ÚR ..:)))))

  majd megoldja a kormány helyettük...Nem lesz bérpotlék szabadság stb stb ..Aztán már nem is kell bért emelni minek,? Úgy sem tud annyit emelni hogy látszatja legyen..Mondjuk laci Bácsi nem is nagyon akarodzik nekije..Köll apénz a Fönökének még csak Magyarország leggazdagabbja Csányi 155 milliárdos vagyonkájával..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt háztartási sütőolajat gyűjt a Mol

A Mol Nyrt. országszerte 100 benzinkútjánál kezdi gyűjteni május közepétől a használt háztartási… Tovább olvasom