Szegedi hírek

2024.02.11. 09:00

Szeged az egyik legnépszerűbb úti cél

Sokan gondolkodnak előre nyári pihenésüket illetően, így már az előfoglalások alapján látható, előkelő helyen áll a napfény városa a kikapcsolódni vágyók listáján. Ez nem meglepő, egyedülálló lehetőségek várnak mindenkit Szegeden.

Tamási Anna Éva

Nem véletlenül Szeged az egyik legkedveltebb hely a nyaralók körében.

Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

Az egyik legnagyobb szállásfoglalási portál adatai szerint második helyen szerepel a toplistán Szeged, csak Siófok előzi meg népszerűségben. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Hajdúszoboszló fért fel.

Sokan mennek nyaralni

A szállásfoglaló cég kutatása szerint minden harmadik válaszadó foglalt már szállást, további 55 százalék pedig még nem tette, de tervez utazást. A felmérés résztvevői között a hosszú hétvégéket tekintve az augusztus 20-ai a legnépszerűbb, amelyet a pünkösdi és a húsvéti időszak követ. Az ár és az ingyenes lemondás a legfontosabb kritérium a szálláskeresők számára – ismertette a részleteket Kelemen Lili sajtószóvivő. Valamint hozzátette, az utazók közel fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalék külföldi és belföldi kiruccanást is tervbe vett a 2024-es esztendőre.

Szeged a nyaralók paradicsoma

Vármegyeszékhelyünk népszerűsége nem meglepő, több olyan kikapcsolódási lehetőség várja a munkában megfáradt honfitársakat és külföldieket, amelyek minden évben hatalmas tömegeket vonzanak a napfény városába.

A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai kedvelt célpont azoknak, akik szeretik pihenésüket kulturális élményekkel gazdagítani. A különleges rendezvény kapcsán Barnák László főigazgató ismertette elégedetten lapunknak a tavaly nyári adatokat.

Több mint hatvanezer néző tisztelte meg érdeklődésével a Szegedi Nemzeti Színházat. A zárás ellenére is 300 millió forint bevétele volt a kőszínháznak csak a jegy- és bérleteladásokból. A Szegedi Szabadtéri Játékoknak pedig 700 milliós bevétele. Kevés olyan kulturális intézmény van ma Magyarországon, ahol ilyen jegybevétellel lehetne számolni

 – összegezte az eredményeket.

1001 éjszaka a Szegedi Szabadtéri Játékokon. 
Fotó: Karnok Csaba / Illusztráció

Szintén a népszerűségi dobogón szerepel a Szegedi Vadaspark, ahol tematikus programok is lehetőséget adnak a különleges állatokhoz olyan közel kerülni, amelyre máshol nem feltétlen van mód. Így érthetőek a bámulatos látogatottsági adatok. Az elmúlt években 200 ezer fő körüli vendéglétszámmal működött a park, amelyet még a Covid sem tudott drasztikusan letörni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában