Ma Csongrádon, holnap Mindszenten szerveznek nagyszabású jótékonysági programokat

2020.08.14. 14:48

A németországi gyógykezelés csaknem 30 millióba kerül

Keresztes Berci gyógyulásáért a csongrádiak és a mindszentiek is összefogtak, ma és holnap is jótékonysági rendezvénnyel segítik a 16 éves fiatalt. Kiderült, a németországi kezelés mintegy 30 millió forintba kerülne. A pénz egyelőre nem áll rendelkezésre. A család minden körülményt mérlegel a végső döntés előtt.

Kovács Erika

Berci kiváló focista, mindent megtesz a gyógyulásáért. FOTÓ: A CSALÁD FELVÉTELE

A 16 éves mindszenti Keresztes Berciről az elmúlt év májusában derült ki, hogy rosszindulatú csontdaganat támadta meg a jobb sípcsontját. A kemoterápiás kezelés után idén februárban megműtötték. Közben kiderült, a tüdejét is megtámadta a kór. A mellkasi műtét azonban különböző okok miatt elmaradt.

1,5 millió vizsgálatokra

Berci nagyon jó focista. Mindszenten az U14-es csapatban játszott, a bajnokságban 28-szor zörgette meg a hálót. Nyolcadik után Csongrádra, a Batsányi János Gimnáziumba ment továbbtanulni, és a város csapatához igazolt.

Berci kiváló focista, mindent megtesz a gyógyulásáért. FOTÓ: A CSALÁD FELVÉTELE

A szülők ismerősök révén vették fel a kapcsolatot egy németországi magánklinikával.

– Július közepén jártunk Kölnben. A klinikán megtörtént a konzultáció, és vért is vettek Bercitől. Az, hogy eljutottunk oda, az eddigi jótékonysági rendezvényeknek, támogatásoknak köszönhető, mivel 1,5 millió forintba kerültek a vizsgálatok – tudtuk meg Berci édesanyjától, Keresztes Bernadett-től.

Megérkezett az eredmény, ami alapján el lehetne kezdeni a terápiát, ha három héten belül ki tudnánk fizetni 18 millió forintot. Emellett fenntartó kezeléseket is végeznének, amelyek egyenként 6000 euróba kerülnek. Mindennel együtt csaknem 30 millió forintba kerülne a gyógykezelés.

Súlyos döntés

– Mivel még nincs meg a fedezetünk, és nem is győződtünk meg teljesen arról, hogy a terápia hatásos lesz, ezért további konzultációkat kértünk, hogy ha belevágunk, akkor azt teljes meggyőződéssel tegyük, hogy tudjuk, valóban ez a mi utunk. Ez a döntés ólomsúlyként nehezedik a családunkra – árulta el Bernadett.

A mindszentiek nem hagyták magára a bajban a családot. Számos jótékonysági rendezvényt, árveréseket hirdettek, amelyek bevételét Keresztesék javára ajánlották fel.

Két nap, két rendezvény

Ma 18 órakor Berci iskolája szervezésében Csongrádon tartanak jótékonysági estet a művelődési központban. Fellép többek között Varga Viktor és Tanka Balázs, valamint az Alföld Néptáncegyüttes, a Csűr Broadway Színtársulat is.

Szombaton pedig Mindszenten, a művelődési ház előtt szerveznek gasztronapot Berci megsegítéséért. Két kategóriában hirdettek versenyt, lecsófőzésben és pörköltfőzésben. Kulturális műsort is szerveznek már, délelőtt 10 órától egészen hajnali 2-ig tart a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában