Szegedi hírek

2024.04.17. 09:45

Veszteséges lett a botrányokkal teli Szegedi Sport és Fürdők

Csaknem nyolcmillió forint veszteséggel fogadta el a közgyűlés a Szegedi Sport és Fürdők Kft. tavalyi évről szóló jelentését. Közben a cég működését folyamatos botrányok kísérték, a vezetőjével a városi sportegyesületek is elégedetlenek.

Suki Zoltán

Sokan bírálják a a Sport és Fürdők Kft. cégvezetőjét, illetve a létesítményekben zajló munkát. Fotó: Karnok Csaba

Elkészítette a 2023-as évről szóló jelentését a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is. Mindenek előtt érdemes megjegyezni, hogy a céget vezető Nagy Katalin keresi szinte a legtöbbet a városi tulajdonú gazdasági társaságok vezetői közül. Havonta csaknem bruttó 1 millió 200 ezer forintot vihet haza.

De akkor nézzük a beszámolót!

Az energiamegtakarítás miatt a Szegedi Sport és Fürdők Kft. minden létesítménye zárva volt tavaly január 2-a és március 3-a között. A társaság tavalyi árbevétele 855 millió 21 ezer forint volt, ebből termelték a 7 millió 885 ezer forintos veszteséget. A jelentésben az is szerepel, hogy a bevétel jelentős része a létesítmények bérbeadásából, illetve az Anna Gyógy-,Termál- és Élményfürdő gyógyászati tevékenységéből származott. Működésre 2023-ban valamivel több mint 1 milliárd 200 millió forintot kaptak. 

A jegy- és bérletárakat, illetve a sportlétesítmények bérleti díját is 20 százalékkal emelték tavaly. 2023-ban átlagosan 209 ember dolgozott a cégnél. És a beszámoló munkaerő-helyzetről szóló részében van egy érdekes mondat. Azt írták, hogy „részben egyéb okokból távozott a társaságtól.”

A szegedma.hu-nak írta korábban egy olvasója, hogy „a Sport és Fürdők Kft. egy jól felépített cég volt, mára dilettáns vezetőnek köszönhetően a tönk szélére került”. Sokak szerint az igazgató munkáját annak ellenére tétlenül nézi a város vezetése, hogy a dolgozói kritikák nem csak a sajtóból érnek el a városházára. Többen is azt állították, hogy hetente mondanak fel az alkalmazottak, akik nem tudnak azonosulni a vezető stílusával. Például húsz év után távozott az Anna fürdő vezetőhelyettese, de a marketingesnek is elege lett és felmondott. Ez utóbbi esetben Nagy Katalin gyorsan megtalálta a megoldást: a marketing ügyeket egy egészségügyi asszisztensre bízta, aki minimálbérért, mindenféle releváns végzettség nélkül látja el a feladatokat.

Az ügyben megszólalt az azóta Botka László frakcióját otthagyó, és függetlenként politizáló Joób Márton. A szeged sportéletet igazán jól ismerő képviselő egy nyílt levélben írta, hogy sajnálatos módon a városban működő sportegyesületek számára nehézséget okoz a Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével történő kommunikáció. Számos egyesülettel megromlott vagy egyáltalán nincs kapcsolata, és nem ismeri a helyzetüket, így fennáll a veszélye annak, hogy az általa elindított tárgyalási folyamat nem vezet időben eredményre. Sajnos az sem javít a helyzeten, hogy a cégen belül, valamint az egyesületek és a lakosság körében is nagy a bizonytalanság az ügyvezető tevékenységével kapcsolatban. Vagyis Nagy Katalin működésével szinte mindenki elégedetlen, kivéve talán Botka Lászlót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában