Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

10 nap - 300 szabálytalankodó kerékpáros Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Vásárhelyen a közelmúltban két súlyos biciklis baleset is történt. Az elmúlt 10 napban 300 szabálytalankodó kerékpárost állítottak meg az ellenőrzések során. Nem kampányszerű akcióról van szó – mondta Rádi Norbert vásárhelyi rendőrkapitány.
Korábban is rendszeresen ellenőrizték a kerékpárosokat a város több pontján. Az elmúlt másfél hétben mintegy 150 kerékpáros úszta meg figyelmeztetéssel, a biciklisek másik fele viszont 3–20 ezer forint közötti helyszíni bírságot kapott. A rendőrök többek között azt ellenőrzik, hogy bicikliznek-e a járdán, vagy behajtanak-e az egyirányú utcába a forgalommal szemben, illetve átgurulnak-e a zebrán a kerékpárosok. A láthatósági mellényt és a világítást is figyelik.

Olvasóink írták

 • 13. cleanx 2011. november 02. 00:17
  „Nem használt semmit..., ma gyakorlatilag nem láttam olyan biciklist akinek lett volna világítása vagy leszállt volna a bicikliút vége/elsőbbségadás táblánál...persze kierőszakolta, hogy elsőbbsége legyen!”
 • 12. Zugbrugiel 2011. november 01. 20:59
  „Kedves CsImre 2011.10.29. 23:49, először is gratulálok a vásárhelyi kerékpárutas sorozatodhoz, nagyszerű! Közben az élet és városunk felújítási koncepciója már megoldott néhány neuralgikus helyet, mint pl. ugye milyen jó lett a Rapcsák-Lázár körforgalom, vagy akár a János tér...?
  A véleményedet szeretném kérni a "kerékpárosok-sutty-át-a-zebrán" probléma tisztázásában, ha egyáltalán lehet. Te azt mondod, nincs olyan KRESZ-szabály, ami szó szerint tiltaná, ez igaz, és a kerékpárosoknak is biztosan kényelmetlen le-fel ugrálni pl. az egymást 100-200 méterre követő körforgalmakban. De: ha a zebra előtt van egy Kerékpárút vége tábla és figyelembe vesszük, hogy a kerékpár egy nyomon haladó járműnek minősül és a zebra kizárólag a gyalogosoknak az úttesten történő átkeléséhez kijelölt terület, azt jármű (ilyen a kerékpár is!) keresztirányban nem veheti igénybe, tehát tilos. Szóval amíg a biciklusta ül a gépén, jármű és szabálytalan, ha áthajt a zebrán. Ha leszáll, gyalogos és elsőbbsége van. Van-e hiba ebben a gondolatmenetben?”
 • 11. p71 2011. október 31. 12:27
  „Ha jól gondolom,akkor most megvárják amíg legalább két súlyos baleset történik a vezetés közbeni mobilozás miatt,utána jöhet annak az ellenőrzése.”
 • 10. totya66 2011. október 31. 09:23
  „Vásárhely Hódtó utca kerékpárút bevezetve a parkolóba, ott egy S kanyar, autós hölgy bal kéz mobil fülre szorítva jobb kéz cigaretta, és hibátlanul bevette a kanyart.
  De tessék mondani ez szabályos, ja már lehet autóban telefonálni ha profi sofőr vagyok, de akkor minek a kerékpáron világítás ha látok sötétben??”
 • 9. ifj. Nagy Gábor 2011. október 30. 21:45
  „8. booo
  "2. eldorádó Villogókat nem oszthatnak, mert a kresz leírja milyen színű fényeknek kell világítania. A villogás meg a világítás nem ugyanaz!"

  Akkor Szegeden másmilyen a KRESZ (amúgy nem az, hanem a KÖHÉM rendelet írja le)? vagy csak nem kockafejűek a rendőrök, hogy az 1990-es előírásokat betű szerint alkalmazzák 2011-ben is?

  Ugyanis itt osztottak már csomószor villogót (ami persze tud folyamatosan is világítani, de villogni is!”
 • 8. ifj. Nagy Gábor 2011. október 30. 21:40
  „Pénteken délután egy kisebb túracsoport élén tekerve mentem keresztül Vásárhely egy részletén, a néplerti vasútállomástól a csomorkányi útig.

  Ha hosszabb úton kellett volna keresztülmenni a városon, akkor nem érek ki élve, mert főbelövöm magam... :-))))

  Ugyanis minden jóakaratom ellenére három-négy kerékpáros átvezetés után sikerült egy zebrán áttekerni, mert ha addig voltak átvezetések, akkor ott miért nem az volt? A csomorkányi úton meg úgy ugrott elém egy kerékpárral behajtani tilos tábla, hogy nem volt sehol az út mellett kerékpárút - mivel arra akartam elhagyni a várost és nem volt részletesebb helyismeretem, így szépen le... szóval nem vettem figyelembe.”
 • 7. booo 2011. október 30. 20:44
  „6. CsImre - Nagyon jól feldolgoztad képekben a keróút állapotát! Gratula! Jót mosolyogtam! Jah, és teljesen korrekt, igazad van!
  2. eldorádó Villogókat nem oszthatnak, mert a kresz leírja milyen színű fényeknek kell világítania. A villogás meg a világítás nem ugyanaz!”
 • 6. tol 2011. október 30. 19:53
  „az értő szigor rendet teremt. Tessék folyvást gyakorolni, megéri.”
 • 5. CsImre 2011. október 29. 23:49
  „https://picasaweb.google.com/112863729419227106629/HodmezovasarhelyKerekparosInfrastrukturaja#5488265299643548450

  vagy

  https://picasaweb.google.com/112863729419227106629/HodmezovasarhelyKerekparosInfrastrukturaja#5488304768098760034

  Ez járda, vagy nem járda, vagy kerékpárút és gyalog-és kerékpárút, vagy micsoda? A láthatósági mellényt ugyebár csak este és csak lakott területen kívül ellenőrzik, a zebrán átbiciklizésért senkit nem bírságolnak ,mert az nem szabálysértő, és gondolom a villogósokat, az elemes lámpásokat, akiknek nem kapcsolható egyszerre a lámpája, akinek a prizmája túl magasan van, vagy túl távol a felnitől, azt is megbírságolják, mert a szabály, az szabály. Sajna sok a kérdés, és ez így nem jó...”
 • 4. VásárhelyiÁgi 2011. október 29. 22:29
  „Évek óta unalomból számolom a világítással és anélkül közlekedő bicajosokat munkába menet, illetve jövet.(Két műszakban dolgozom.) Csütörtökön este este tíz körül 8 lámpás és kilenc világosítás nélküli közlekedőt láttam. Ma reggel két lámpás és nyolc nélkülivel találkoztam, bár utóbbiak közül kettőn láthatósági mellény volt. Egyébként tudja valaki, hogy Vásárhelyen engedik-e a rendőrök a villogót, vagy szerintük ez a kerékpáron is megkülönböztető jelzésnek számít? Szerintem a villogás veszélyt jelző világítás. Sokkal jobban érzem magam, ha villog a lámpám, mert erre a másik közlekedő jobban odafigyel és hamarabb, jobban is észleli.
  Néha azt nézem, hányan jönnek a fülükben zenével. Hát mit mondjak! Nap, mint nap dísztárcsának is beillő fülhallgatóval is találkozom. A füledben a hangos zene nem csak azt akadályozza meg, hogy a másik közlekedőt meghalld, de a figyelmedet is eltereli, mint szegény szomszédlány esetében. :-(”
 • 3. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2011. október 29. 12:47
  „Tulajdonképpen ennek legalább van értelme, nem úgy mint a népszámlálásnak álcázott pénzbehajtást (5 perc után az emberek 50%-a fecnikre tépi, aki meg nem az idegszanatóriumba kérhet beutalót mire a végire ér)
  Majd kiváncsi leszek, hogy hajtanak be 50 ezret 2-3 millió embertől, de nem az én dolgom.
  Szóval az államadósságból való kilábalásnak van jobb és kevésbé jobb megoldása.
  Kinek a pap kinek a papné :)”
 • 2. eldorádó 2011. október 29. 10:00
  „Szolgálunk és védünk: osszanak a rendőrök villogókat a _sötét_kerékpárosoknak!”
 • 1. DMagóg 2011. október 29. 09:12
  „A járdán való keresztül-kasul és össze-vissza kerékpározást, az egyirányúban a szembe közlekedést már-már megszokjuk, természetesnek vesszük, még a zebrás átgurulást is. Ezek gyakoriságához képest talán még a baleseti arány sem rossz. Ettől függetlenül öngyilkos módszer! Nem ellenük, értük szólunk! Talán, egyszer még meg is értik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Laptopra vágyik a súlyos tüdőbeteg Patrik

Több időt tölt a klinikán, mint otthonában a hatéves Balog Patrik, mert egy életveszélyes, örökletes betegségben szenved. Tovább olvasom