Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

3 éve zárva a parkolóház

Hódmezővásárhely - Hiába volna óránként 80 forint a díj az Andrássy úti parkolóházban, megépítése óta – a próbaüzemet kivéve – nem működött, érdektelenség miatt. Az autósok inkább közterületen állnak, óránként 120 forintért.
Három esztendeje készült el a belvárosban, az Andrássy és a Lehel utca sarkán az az épület, amelyben közforgalmú parkoló is készült. Az Építészmester Zrt. által felhúzott parkoló azonban – egy rövid próbaidőtől eltekintve – azóta sem működik, a pincébe vezető bejáratát fémháló, míg a terasz parkolóhelyeire vezető utat vastag fémsorompó őrzi. A bejáratnál sokáig olvasható volt, hogy óránként 80 forintért lehet itt várakozni, miközben a belváros parkolóhelyein előbb 100 forint, majd 120 forint lett az óránkénti tarifa. Ugyanennyibe kerül a várakozás a közelben lévő sportcsarnok alatti mélygarázsban is. Az üzletek előtt gyakran nehezen lehet szabad parkolóhelyet találni, s a sportcsarnok alatt is sokan hagyják kocsijukat.

Az Andrássy úti parkolóház. Csak rövid ideig működött. Fotó: Tésik Attila
Az Andrássy úti parkolóház. Csak rövid ideig működött.
Fotó: Tésik Attila

– Rövid ideig működtettük csak, próbaüzemben az Andrássy úti társasház melletti közforgalmú parkolót. Már akkor kiderült, az itt lévő húsz várakozóhely nem versenyképes a Vagyonellátó Kht. által üzemeltetett szabadtéri fizetőparkolókkal – mondta lapunknak Paragi István. A Hód-Park Kft. vezetője és az Építészmester Zrt. vezérigazgatója hozzátette: amíg az utcán, a boltok előtt volt szabad hely, addig senki sem állt be a parkolóházba. Hiába kellett ott kevesebbet fizetni, csupán egy-két sofőr hagyta ott a járművét.

A cégvezető arra a kérdésünkre, hogy mikor érné meg mégis megnyitni, azt válaszolta: csak akkor, ha a város átvenné a működtetését.

Olvasóink írták

 • 16. Norman_Bates 2009. november 18. 07:20
  „Szóval, akkor milyen parkolási rendszer volt kiépítve???”
 • 15. hecsedli 2009. november 16. 18:30
  „Na látod (bocs hogy letegeztelek)így már más értelmű a hozzászólásod.Az előbbiben egyértelműen a városvezetést okoltad ezért szóltam hozzá.Azért mert valakinek nem jött be a gondolata nem kell azt mondani hogy vásárhely akar bizonyítani.További szép estét”
 • 14. Norman_Bates 2009. november 16. 17:55
  „13. hozzászólás hecsedli 2009.11.16. 16:32
  igen, és azt is mondtam, rohadtul nem érdekel, hogy kitulajdona, ha gyaloglok, meg lépcsőzök, sötét helyen hagyom a verdát, ahol csak az nem nyomja föl aki nem akarja nehogymár szaros 20-40 forintal tudjak olcsóbban parkolni, ha meg nem megy olcsóbban a dolog, akkor talán nincs is rá igény.
  Másik dolog, csak halkan megkérdezném, milyen parkolási rendszer van (volt) ott kiépítve? Ugye olyan, hogy utólag kellett fizetni a parkolás végeztével az autómatánál? Nehogy azt mond, hogy nem. :)”
 • 13. hecsedli 2009. november 16. 16:32
  „2. hozzászólás:el kell menni Csabára,Szolnokra lakni ott az első két óra ingyenes,esetleg Szegedre ahol szerintem a 120 forint többszöröse,ja és nem utolsósorban ez a parkoló nem a városé.Bocs!”
 • 12. eldorádó 2009. november 16. 08:34
  „gondolom, a vállalkozó arra gondolt, hogy az Önkormányzat kibérelné az Emlékpont részére!
  Nopersze, ahhoz még egy üdülőt fel kellene húzni, de már azt az Adria partján...”
 • 11. Beth 2009. november 15. 12:03
  „Annyit azért nem értek, a nulla forintnál miért nem jobb a napi 160 forint???
  Annyi legalább befolyna.
  De amúgy lehet, hogy igénybe venném ezt a parkolóhelyet, ha megnyitnák.”
 • 10. surly83 2009. november 14. 17:53
  „klj_54!

  elhiszem h sokan vagyunk világlátottak, de annyira nem kell messzire menni jó példáért, elég csak az Osztrákokat megfigyelni, minden városközpontban van egy pár mélygarázs, és rendszerint tele vannak, az emberek használják! Természetesen ott a társadalom eljutott már erre a szintre, nem törik fel az autókat, és nem halnak bele ha parkolójegyet kell venni.Vannak kedvezmények, ha bizonyos helyen vásárol az ember, akkor ingyen parkolhat. ilyet otthon is lehetne csinálni.
  Véleményem szerint olyan sok megoldás nincs, mindehol autók vannak, utcák, és emberek akik parkolnak..ha azt akarjuk h legyen rendezett autómentes belváros akkor mélygarázsban kell állni...”
 • 9. baloghkatica 2009. november 14. 15:38
  „Szeged csúcsberuházása is parkolóház volt.

  Sokszáz millió Ft-os beruházás az ürességért...”
 • 8. Norman_Bates 2009. november 14. 11:26
  „4. hozzászólás JB007 2009.11.13. 17:41

  Így van, de itt most parkolóházról van szó, nem pedig közterületről, azt meg lesz*om kinek a tulajdonába van a parkolóház, hamár lépcsőzök meg gyaloglok akkor már a verdát szeretném ingyen leparkoltatni.
  Arról nem is beszélve, hány bejárata van annak a mélygarázsnak? 1? Azt a kocsit nyomják fel amelyiket nem akarják, amíg az egyik tesvír biztosit a bejáratnál addig a másik mokka kezelésbe veszi a parkoló autókat.
  Úgy kellett volna hagyni a parkolót ahogy van, szuper volt, minek kellett elbarmolni?
  Most van több száz négyzetméter terület ahova lehetett volna normálisan parkolni, persze tudjuk, dögöljön meg a szomszéd tehene!”
 • 7. klj_54 2009. november 14. 09:59
  „6. hozzászólás surly83 2009.11.14. 07:35
  Melyik nyugati megoldásra gondolsz?
  Angolra, Spanyolra vagy a Belgára?
  Ahány ország annyi megoldás!”
 • 6. surly83 2009. november 14. 07:35
  „Valószínűleg ha elkészül a belváros átalakítása, és az Andrássy úton majd nem állhatnak autók, tehát teljes mértékig sétálóutca lesz akkor lesz értelme a mélygarázsnak, és a Sarokponti garázsnak is. mert azért ha tehetnénk legszívesebben a pénztárban parkolnánk...sajnos...
  inkább nyugati példákat kellene felhozni, mivel még Budapesten sincs megoldva ez a probléma. de ahol ezt megcsinálták, ott tiszta, zajmentes belvárost kaptak. az emberi felfogáson kellene változtatni...2 óra ingyen? annyira sok pénz az a 160 Ft?”
 • 5. Dongó 2009. november 14. 06:04
  „Nem ez volt és lesz a városban az utolsó elrontott beruházás. Mindig azt kell építeni, beruházni, ami a saját zsebbe többet hoz. Lehet, hogy a korrupció irányítja a dolgokat.
  Ez csak másutt van így, nálunk ez ki van zárva.
  Szép napot: Dongó”
 • 4. JB007 2009. november 13. 17:41
  „Norman!

  Tudtommal az említett városokban sem ingyenes mindenhol az első 2 óra, inkább a bevásárlóközpontokra, Plázákra jellemző ez. A Sarokpontnál viszont tényleg értelmetlen lenne fenntartani a parkolót, ha nincs fizető ügyfél.
  Saját pénzből, saját ötletből építették - legyen az ő gondjuk...”
 • 3. klj_54 2009. november 13. 14:19
  „Más oldalról megközelítve a kérdést:
  Ha jól tudom, akkor piacgazdaság van,
  Valaki megrendelte az építését,
  Most annak kellene saját vagyonából kifizetni azt, amit feleslegesen rendelt meg!”
 • 2. Norman_Bates 2009. november 13. 12:52
  „Talán szét kellett volna nézni, más kevésbé szarrágó városokba, hogy oldják meg!
  Szolnok, Békéscsaba, alapból az első 2 óra ingyenes.... puff neki!!! .... Jah, hogy ezek szar kis megyeszékhelyek? .... Nem, nem vásárhelynek be kell bizonyítania mindig, hogy micsoda tekintélye van, mert van itt minden, csak éppen használni nem lehet.”
 • 1. erpier 2009. november 13. 12:51
  „ki kell adni bérbe havi 60-ért piacnak , az kb 80Ft/óra díjba jön ki.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtotta a házukat, majd öngyilkos lett

Míg felesége aludt, felgyújtotta házukat, majd felakasztotta magát egy idős férfi a vásárhelyi Szent László utcában. Tovább olvasom