Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

67 évesen szállodát épít Schleiffer Ervin

Hódmezővásárhely - Céltudatossággal sokra képes az ember – vallja Vásárhely új díszpolgára, a 67 éves Schleiffer Ervin mérnök, aki művezetőként kezdte az edénygyárban, és igazgatóként ment nyugdíjba. Most sem pihen, új vállalkozásként négycsillagos szállodát épít Vásárhelyen.
Minden lehetőséget igyekezett megragadni Schleiffer Ervin, Vásárhely új díszpolgára, aki 1965-ben érkezett a városba. A 67 éves mérnök szerint életútja igazolja, céltudatossággal bármire képes az ember. 1967-ben az Alföldi Porcelángyár edénygyárának égetési segédeszközök üzemébe került művezetőként, 1981-ben pedig őt nevezték ki igazgatónak.

– Amikor a vezetői posztot felajánlották, sokáig hezitáltam, elfogadjam-e vagy sem. Leginkább azon töprengtem: eljutottam-e a hozzá nem értés fokáig – mondta Schleiffer Ervin, aki a privatizációt, az átalakításokat követően 2001-ig irányította a Burton Aptát.

– Egy vezetőnek az a legfontosabb dolga, hogy sikerélményhez juttassa a munkatársait. Olyan feladatokat kell rájuk bízni, amihez a legjobban értenek. Egy főnöknek meg kell tanulnia, hogy a kollégái sikerei egyben az ő sikerei is – hangsúlyozta Schleiffer Ervin. A vezérelve: „Ha van egy jó ötleted, szervezz hozzá csapatot." Nyugdíjba vonulását követően ezért vágott bele valami egészen másba, szállodaépítésbe.

Schleiffer Ervin kora reggeltől késő estig dolgozik. Fotó: Schmidt Andrea
Schleiffer Ervin kora reggeltől késő estig dolgozik.
Fotó: Schmidt Andrea

– Szülővárosomban, Esztergomban volt egy szálloda. Amikor édesapámmal arra sétáltunk, azt mondta nekem, ez valamikor a családunkhoz tartozott. Később derült csak ki számomra, hogy 1867 és 1930 között az ükapámé, majd a dédapámé volt. Innen is gyökerezik a szállodaépítés. Meg onnan is, hogy a munkám során évente 80–100 napot is külföldön, szállodákban töltöttem, van tapasztalatom bőven – állapította meg.

Schleiffer Ervin a nyáron nyíló négycsillagos Gingko-Sas Hotel egyik befektetője. Szerinte a szálló a vásárhelyieknek is új lehetőséget teremt. Kora reggeltől késő estig dolgozik. Naponta elsétál az építkezésre, mondván: a gazda szeme hizlalja a jószágot. Felesége és lánya szerint már lassan nekik is időpontot kell kérniük, ha beszélni szeretnének vele. Mit jelent számára a díszpolgári kitüntetés?

– Meglepetés és öröm is volt egyben. Már csak azért is, mert ritka, hogy műszaki végzettségű ember kapja meg. Ez a reálértelmiség megbecsülését is jelenti – jegyezte meg Schleiffer Ervin, aki büszke arra, hogy olyan nagy nevek után kaphatta meg a város elismerését, mint Kossuth Lajos vagy Habsburg Ottó.

Olvasóink írták

 • 14. ava44 2010. április 08. 21:28
  „Sok pénzt nem kézzel hanem ésszel lehet keresni. Úgy tudom Neki abból nem kevés van. Meg azért a tőkés- társ személye sem mindegy. Ha az akire itt céloztatok annak meg pénze van, abból amit össze tarhált mint .., esze nem sok, csak annyi volt hogy megtalálta azt akinek van. No majd meglátjuk vasárnap.”
 • 13. meinl 2010. április 06. 16:28
  „Vásárhelynek már régóta égető szüksége van egy ekkora szállodára.Jánosunk legalább itt tudja marasztalni a fideszes nagyágyúit.Hogy miből?Számít ez?”
 • 12. Hód 2010. április 05. 17:28
  „Sok sikert kívánok az új vállalkozáshoz, kívánom, hogy sikeres legyen, mert nagy merészség ma szállodát építeni!”
 • 11. hecsedli 2010. április 05. 16:34
  „Kedves" uram "
  1:Valószínűnek tartom hogy az ön részére nem lehet megmagyarázni hogy dolgozni nem csak két kézzel lehet.
  2:Igen bizonyíthatom hogy így volt
  3:Az első kérdésével már válaszolt is rá hogy Ön ezt nem tudná megtenni.
  4:Nem tudhatom az adózáshoz való hozzáállását,de hogy nem népnyúzó azt bizonyíthatom,közel húsz év együttműködés után

  további szép napot”
 • 10. qutya 2010. április 05. 13:49
  „"Munkám során évente 80-100 napot is külföldön töltöttem" Munkával?????????????
  "egy főnöknek meg kell tanulni, hogy kollégái sikerei egyben az ő sikerei is." Akkor is így gondolta, amikor főnök volt???????
  Egy ember becsületes munkával hogyan tud ennyi pénzt keresni????????? Mi a titka?????
  Ekkora jövedelme itt a mai Magyarországon csak a népnyúzóknak van, akik az emberekből még a szuszt is kihajtják minimálbérért és az adót sem fizetik rendesen.”
 • 9. FűzfaVessző 2010. április 03. 23:52
  „Kedves hozzászólók Önök biztosan többet tettek le az asztalra eddig mint Schleiffer Ervin. Nagyon szép,hogy ennyi önzetlen ember él a környezetünkben.
  F.V.”
 • 8. insideman 2010. április 03. 19:27
  „Ginko-Lázár SaS hOTEL”
 • 7. 4Angel 2010. április 03. 14:19
  „hmmmm

  nekünk meg nincsen 100 ezer lombikra gyerek beültetésre :-((
  mekkora különbség :((”
 • 6. skid 2010. április 03. 10:04
  „A képaláírásra pedig: elég baj, ennyi idősen még ennyit dolgozik. Valami nincsen rendben a háza táján vagy a fejében.”
 • 5. skid 2010. április 03. 10:02
  „Jani egyik leggavallérabb támogatója. Persze, hogy díjat kapott.”
 • 4. Agyalapi 2010. április 02. 20:05
  „Ehhez is tehetség kell.”
 • 3. Én2 2010. április 02. 17:31
  „Nem véletlenül lett díszpolgár.Érdekeltség.”
 • 2. hecsedli 2010. április 02. 17:11
  „És tudod is ki a társ vagy csak gondolsz valamit.,ja és pénz nélkül sajnos nem megy,bárki is a társad”
 • 1. airwaves 2010. április 02. 10:45
  „Azzal az "üzlettárssal" és hátszéllel, ami neki van nem nehéz... Díszpolgárnak lenni se...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a húsboltot Vásárhelyen- előzetesbe került

Letartóztatta a Szegedi Városi Bíróság csütörtökön azt az 55 éves helybeli férfit, akit azzal gyanúsít a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság, hogy még január végén betört az egyik húsboltba. Tovább olvasom