Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

80 milliós kintlévőség Mindszenten

Mindszent - A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központban minap tartotta éves küldöttközgyűlését a mindszenti víziközmű-társulat, amelyen kiderült: az elmúlt hat év során, pontosan 2008 májusától több mint 314 millió forintot fizettek be a szennyvíztisztító- és szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére a helyiek. A kintlévőség azonban még mindig 80 millió.

A tagok elfogadták az elmúlt éves mérlegbeszámolót, valamint Hevesi István, a víziközmű-társulat elnöke a 2012. évi munkáról tájékoztatta a megjelenteket. Nagy Krisztián, a társulat ellenőrző bizottságának elnöke elmondta: 2008 és 2011 között évente 55 millió forintot fizetett a társulat a Fundamenta Lakáskassza Zrt.-nek, ez az összeg az elmúlt esztendőben 67,8 millióra emelkedett. A 80 millió forintos kintlévőséggel kapcsolatban Hevesi István kérdésünkre válaszolva elmondta: ez az összeg nem ijesztően nagy. Igyekeznek kezelni a problémát, ezért a mindszenti önkormányzat adócsoportjához fordultak, a kintlévőségeket folyamatosan behajtják.

 Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Zsótér Károly polgármester a szennyvíztisztító- és szennyvízcsatorna-hálózat projektről elmondta: jelenleg a kivitelezői közbeszerzés zajlik. A pályázatot 22 napja hozták nyilvánosságra, eddig négyen jelentkeztek. Miután kiválasztották a kivitelezőt, az alföldi kisváros első embere elmondása szerint arra törekszik majd, hogy már az aláírást követő napon megkezdődjön a munka, megtörténjen a régen várt első kapavágás. Hevesi is megerősítette, nagyon nagy a várakozás az emberek körében, és abban bízik, hogy a beruházási start közeledtével a fizetési hajlandóság is javulni fog.

Olvasóink írták

 • 4. Falcao 2013. június 06. 13:34
  „Apropó ha már önkormányzat. A saját ingatlanjai után már befizette a pénzt? Most meg lehet hajkurászni az embereket az adócsoportnak, ahogy eddig is tettétek. Csak így tovább, büszkék vagyunk rátok...
  Úgy alkalomadtán majd nézzetek ki a telepre is. A kátyúkra vigyázzatok nehogy beleessetek.”
 • 3. 48as 2013. június 05. 22:12
  „Elnézést természetesen a Szôkének a vállalkozására gondoltam. (elírtam magam,bocsika... )
  Olyan megnyitó volt, mint ha legalább 400-500 embernek teremtene munkát, hogy el ne sírjam magam örömömben?
  Az viszont tényleg örvendetes, hogy egy ilyen összeget nyert, gondolom "mások is örültek neki" ? Gratula ehez a mesés eredményhez. :-))”
 • 2. 48as 2013. június 05. 22:03
  „Pista legyél már egy kicsit tárgyilagos ami a település gondjait illeti, ez egy iszonyatosan lepukkant hely aminek semmi jövôje nincsen, minek kell itt szépíteni a dolgot. Vegyük pl. a Szépnek a vállalkozasát, megkapta azt a igazán szép pályázati összeget, és lehet, hogy a jövô évben két vagy három embernek tud munkát adni. Most akkor sírjunk, vagy nevessünk mi szerencsétlen mindszentiek? Lassan igazán nevetségessé válik a hiba való nyögésetek, (Barátaim így nem....) akkor milyen sikerek halmazáról beszéljünk, mert mást sem lehet hallani a Médiában.”
 • 1. 48as 2013. június 05. 21:53
  „Az igazán dicséretes dolog, hogy néhány ember tudott errôl a gyülekezetrôl, gondolom nagyobb többség nem is volt kívánatos, hiszen ez nem választási kampány. Na meg ezzel a csatorházási hancúral a legtöbb helyi problémát el lehet meszelni. Az Önkormányzat biztos valami féle elismerést, dicséretet vár, de mire fel, és minek fizzesenek az emberek.
  Fizetnek ingatlan adót, súlyadót, és mit kapnak érte. Mindszent aszfaltos utai, a jó minôség? földes uatk szintjét sem éri el. Az ide tévedésbôl, vagy kényszerbôl érkezô idegenek, meg azt sem tudják hol vannak, mert minden második utca tábla hiányzik. Szép kis Lázárfalva, mint ahogy ezt mondani szokás. Akkor most hol teljesítünk jobban, a sok sikert a sikerre halmozva, mert hogy ilyen leveleket kapunk az elöljáróinktól. Elég már lassan a mosolyból, meg a gyermeteg álmokból, mesékbôl. Lassan mérlegeljük már a tényeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gátakon a katonák

450 katona indult útnak kedden 17 óra után az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájából azért, hogy részt vegyen a dunai árvízhelyzet elhárításában. Tovább olvasom