Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A madarak majálisa Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Formabontó módon idén a madarak lesznek a hódmezővásárhelyi majális főszereplői. Az alföldi vidéken egyébként ritkán látott egzotikus madárfajták sokaságát tekinthetik meg az érdeklődők május első napján Vásárhelyen.
A Petőfi Sándor Művelődési Központban és a ház előtti területen megrendezésre kerülő Madár Majálisra főként gyermekeket várnak, de a szervezők szerint az élővilág kis csodái iránt fogékony felnőttek is jól érzik majd magukat a vidám délutánon.

A majális nyitásaként a résztvevők megismerhetik a májusfa állítás helybeli és dunántúli szokását, mindezt tánccal és muzsikával. Lesz madármegfigyelés les sátorból, „madárkészítés" csuhéból, illetve papírból, madárpreparátumok vizsgálata, madárpuzzle, de madárhang- és röpkép felismerés is. A kvízjátékokkal, aszfaltrajz versennyel, filmvetítéssel, madárfotó-kiállítással színesített program keretében olyan egzotikus madarakat tekinthetnek meg a vásárhelyiek, amelyeket csak kivételes alkalmanként bocsátanak nyíltszíni közszemlére az ornitológus szakemberek.

A legegyedibb darabnak az afrikai szövőmadár számít majd, amely főként az afrikai kontinens déli részén őshonos; a Magyarországon ismert madarak közül talán a pintyhez lehetne hasonlítani. A rendezők olyan egzotikus madarakat „szerveztek be" a majálisra, amelyek kisállat-kereskedésekben nem találhatóak meg, csak állatkertekben és vadasparkokban találkozhatnak velük a természetvilág szerelmesei.

A vásárhelyi Madár Majálison bemutatkozik az Országos Madártani Egyesület, a Körös-Maros Nemzeti Park, a Szegedi Vadaspark, a Kiskunsági Nemzeti Park, a Konrad Lorenz Állatvédő Egyesület, a Zöld Kapocs és a Hortobágyi Madárkórház is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mezőgazdasági vontatót loptak el Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - A rendőrség a lakosság segítségét kéri annak a bűncselekménynek a felderítésében,… Tovább olvasom