Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

A részönkormányzat kapta meg a bezárt szikáncsi iskolát

Szikáncs - Csak egy hónapra kerül lakat a volt szikáncsi általános iskolára. A vásárhelyi önkormányzat szeptember elsejétől a szikáncsi részönkormányzat használatába adja az épületet.
Nemrégiben kereste fel a szikáncsi részönkormányzat több tagja Lázár János polgármestert azzal, hogy szeretnének egy helyet a részönkormányzatnak, már ki is nézték az épületet maguknak.
– Úgy tudom, hogy július végén lakat kerül a helyi iskolaépületre, hiszen a diákok szeptembertől a vásárhelyi Kiss Lajos Általános Iskolában tanulnak tovább. Az iskolai felszerelések nagy részét már elszállították, ezért úgy gondoltuk, hogy megkaphatnánk használatra az épületet – mondta lapunknak Megyaszainé Szakács Erzsébet részönkormányzati képviselő.

Visszatérhetne az olvasókör

Visszatérhetne az iskolaépületbe a korábban ott működő szikáncsi olvasókör is. A kistelepülés egyetlen civil szervezete akkor szüntette be tevékenységét, amikor személyi ellentétek miatt távozniuk kellett az épületből. A működésükhöz szükséges más hely pedig nincs a kistelepülésen.

– Szeretnénk, ha a vásárhelyi Hódfó szociális foglalkoztató is munkát adna a rászorultaknak, ennek előzetes feltétele, hogy legalább húsz rokkantsági nyugdíjas jelezze ezt az igényét. Sokan jelezték, hogy szeretnének valamit dolgozni. Most írják össze a jelentkezőket, s várhatóan kedden tárgyalunk erről Chapon Adriennel, a Hódfó ügyvezetőjével – mondta Megyaszainé.

A tervek közt szerepel az is, hogy az épületben a későbbiekben rajzdélutánokat szerveznek, illetve, hogy olcsó ruha- és cipővásároknak adnának helyet. A befolyt bérleti díjat pedig az iskolaépület karbantartására fordítanák.

A részönkormányzat nyitott kapukat döngetett, hiszen Lázár János polgármester azonnal támogatta az ötletet. A polgármestertől megtudtuk: megkötötték a megállapodási szerződést, s a részönkormányzat szeptember elsejétől helyet kap az iskolaépületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánydöntésre várnak Vásárhelyen

Nem csupán a vásárhelyi helyőrségi klub, de más civil szervezetek is szívesen költöznének a kiürült… Tovább olvasom