Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Állatkínzásért 70 ezres büntetés

Rövid nyomozás után kiderült, ki végzett húsvét után nem sokkal egy Miklós utcai kukában talált macskával Vásárhelyen. A középkorú férfit egyrendbeli állatkínzás ügyében összesen 73 ezer 500 forint pénzbüntetésre ítélte a városi bíróság. Felkerestük őt, de nem kívánt nyilatkozni.
Korábban beszámoltunk már arról, hogy közvetlenül húsvét után Vásárhelyen, egy Miklós utcai kukában találta meg eltűnt macskájának tetemét Balogh Ferencné. Az állatorvos által írt jegyzőkönyv szerint Cilikét egy nehéz tárggyal agyonverték, mivel koponyája és állkapcsa is több helyen eltörött.

– Levelet kaptam a bíróságtól, hogy elítélték a férfit, aki ezt tette a cicámmal. Korábban is sejtettük, hogy ő állhat a macskaeltűnések mögött, de eddig nem volt semmi bizonyítékunk ellene – magyarázta Erzsike néni.

A környéken, vagyis a Miklós és a Damjanich utcában az utóbbi időben több egerésznek is nyoma veszett. Ez az első eset, hogy sikerült legalább a házi kedvenc tetemét megtalálni.
– Elégedettek vagyunk az eredménnyel, meg nem is. Örülünk, hogy végre megbüntették azt, aki brutálisan agyonverte a szegény jószágot. Másfelől viszont a többi állaton ez nem segít, mert még mindig nem tudunk róluk semmit – vette át a szót Fejes Zoltán, aki már hetek óta hazavárja eltűnt macskáját.

Szőke Krisztina, a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület munkatársa szerint a fenti ítélet jelentős előrelépés a magyar állatkínzásos esetek ügyében. Ugyanis eddig alig foglalkoztak a hazai bíróságok ilyenekkel. Jelen esetben a vádlott kilétére gyorsan fény derült, s a különféle bizonyítékok birtokában el is ítélték. Az elkövetőnek 73 ezer 500 forint büntetést kell fizetnie.

A macskát egy üresen álló Miklós utcai ház udvarára kitett patkánycsapda fogta meg. Az ingatlan egy idős nénié, aki már régóta nem lakik benne. A fia, vagyis a vádlott tette ki a csapdát, mert a macskák jelentős kárt okoztak édesanyjának. A középkorú férfit az állatvédővel együtt felkerestük Kígyó utcai házában. Csöngetésünkre kaput nyitott, de be már nem engedett. Az utcán váltottunk vele pár szót, de azt mondta, semmit nem kíván mondani az ügyről.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre csak Lázár a biztos jelölt

Az már biztos, hogy Vásárhelyen Lázár János újra versenybe száll őszi helyhatósági választásokon a… Tovább olvasom