Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Antal Imre vezeti a listát

Hódmezővásárhely - Eddig több mint hatvanféle ötlet érkezett az új vásárhelyi sportaréna nevére. Szavazni honlapunkon, a delmagyar.hu-n lehet, jelenleg az Antal Imre Sportcsarnok variációnak van a legtöbb támogatója, a voksok közel fele ezt favorizálja. A döntés a közgyűlés kezében van.
Vásárhely belvárosában néhány hete adták át az új, mélygarázzsal kombinált sportcsarnokot. A munkálatokról szóló beszámolókban hívtuk az iskolához kapcsolva Eötvös-csarnoknak, a kivitelezőhöz, a K’ Art Építő Zrt.-hez kötve K-Arénának – egy ideig úgy volt, ez lesz a hivatalos elnevezés –, vagy egyszerűen csak sportcsarnoknak. Az augusztus 31-i avatón ideiglenes nevet kapott: Hódmezővásárhely Új Sportcsarnoka (HÚS). Már a szeptember 4-i közgyűlésen elmondta Lázár János polgármester, hogy a névvel kapcsolatban a sportolók, sportvezetők és a lakosság ötleteire is kíváncsiak, azokat szeretnék összegyűjteni.

Az akció egy hete indult, és október 8-áig várja a vásárhelyi önkormányzat a javaslatokat, elsősorban a városban és a környéken élőktől. A kezdeményezéshez lapunk is csatlakozott, a www.delmagyar.hu oldalra is eljuttathatók az ötletek, és ott még szavazni is lehet a legrokonszenvesebbekre. Az aktivitásra nem lehet panasz, sorra jelentkeznek a „keresztapa" és „keresztanya" jelöltek (több mint hatvan verzió érkezett eddig), az elnevezések pedig széles skálán mozognak.

Már nem sokáig hívják Arénának a vásárhelyi sportcsarnokot. Fotó: Tésik Attila
Már nem sokáig hívják Arénának a vásárhelyi sportcsarnokot.
Fotó: Tésik Attila

Az eddigi névvariációkból szemezgettünk: Antal Imre Sportcsarnok, Balogh Imre Sportcsarnok, Közösségi Sportcsarnok, Gabányi László Sportcsarnok, SportHódCsarnok, HÓD-Vár, Rapcsák András Sportcsarnok, VÁSA (a Vásárhelyi Sportaréna rövidítése), Banga Sámuel Sportközpont, Belvárosi Sportaréna, Eötvös Aréna, HNKC Aréna (a kézilabdával kapcsolatban még Kulcsár Anita és Kirsner Erika neve is felmerült), Hódcsarnok, Török Sándor Aréna, Vásárhelyi Csillagok Sportcsarnok és Bessenyei Ferenc Belvárosi Sportcsarnok. Az internetes szavazáson (www.delmagyar.hu/jatek) az Antal Imre Sportcsarnok vezet 47 százalékkal, a VÁSA 19, a HÓD-Vár 14 százalékot kapott, a Balogh Imre Sportcsarnok 10 százalékot, míg a SportHódCsarnok és Rapcsák András Sportcsarnok 5-5 százalékot a tegnap délutáni adatok szerint.

A beérkezett ötleteket a sportbizottság összegezi és tesz javaslatot a képviselőknek. A sportcsarnok új nevéről az október közepi rendkívüli közgyűlés dönt. Az interneten leadott szavazati aránynak ennél a határozatnál nem lesz szerepe, de biztos, hogy a lakosság közül kerül majd ki a „keresztapa". A javaslatokat a már említetten kívül a város honlapján, a www.hodmezovasarhely.hu oldalon, a www.promenad.hu oldalon, a polgármesteri hivatal 62/530-107-es telefonszámán és a 30/746-8620-as mobilszámon várják, utóbbira SMS is küldhető.

Furcsa ötletek

Akadtak, akik talán poénra vették a felkérést, ennek megfelelően ilyen neveket kerestek és találtak. Ízelítőül pár: Rubin Hód Sportaréna, Crazy Aréna, Game Aréna, Hód-Mozgó-Terem, Kökénydombi Vénusz, Chuck Norris Aréna.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Ruszti 2008. október 31. 22:43
  „"orbit"!

  Te kis köcsög!

  Én rühellem ezt a kibaszott paraszttanyát.
  Minden vágyam, hogy végre Budapestre költözhessek!
  Gané, unalmas, trágyalé Vásárhely:
  egy egész köcsög réteg: intoreláns, életkedv-elszívó zsidózó-cigányozó büdös banda az egész paraszt város!”
 • 24. mackó 2008. szeptember 23. 16:58
  „De ez az okos városvezetés helybenhagyta az aréna nevet.”
 • 23. orbit 2008. szeptember 23. 15:18
  „A klasszikus aréna a római Colosseum! Ahol a küzdőtéren életre-halálra küzdöttek és nem sportoltak... Ha az új sportcsarnok méreteire gondolok, akkor a városvezetés részéről csakis olyan "szakember" nevezhette arénának aki fel volt mentve testnevelésből és annyi köze a sporthoz, hogy látott már a tv-ben.”
 • 22. mackó 2008. szeptember 23. 12:03
  „Ki a fene nevezte el arénának.”
 • 21. JB007 2008. szeptember 22. 20:12
  „Mindenkinek, aki az ARÉNA szón lovagol:
  Az aréna kör alakú, homokkal borított küzdőtér (innen származik a neve is: az arena latinul és spanyolul ´homok´-ot jelent)

  Tehát a különböző Sportarénák, Allianz Aréna és társai sem a klasszikus arénák.

  Ezek után pedig hívhatnánk nyugodtan Arénának mi is, ez nem a méretet jelöli, kedves Kispesti betyárkörte! És mit tudjuk, lehet hogy belül homokos...:)”
 • 20. KilgoreTrout 2008. szeptember 22. 18:24
  „Ezen az ötleten Antal Imre is csak mosolyog fent az orra alatt. Teljesen komolytalan a dolog.”
 • 19. mackó 2008. szeptember 22. 16:52
  „Teljes hülyeségnek tartom az Antal Imre nevet a sportcsarnoknak, azért is mert semmi köze a sporthoz, nagyon távol állt tőle. Miért nem nevezték el a házat ahol lakott ANTAL HÁZNAK.Ő művész volt.
  Az aréna megint egy butaság ez nem aréna ez SPORTCSARNOK tisztelt város vezetés.
  Nekem nagyon szimpatukus lenne Török Sándor (és nagyon megérdemelné nem így állna a strand ha ő vezetné), Balogh Imsi tanárúr v. Banga tanárúr . Olyan valaki kellene aki kötődött a sporthoz és vásárhelyi de ne élő ember legyen. Ők még várjanak,”
 • 18. orbit 2008. szeptember 22. 15:42
  „Kispesti betyárkörte!
  Képzeld el, hogy ki szoktunk mozdulni kicsi kis városunkból. Én például hetente látom az élhetetlen, koszos, mocskos, büdös fővárosunkat... Nem a városlakók nevezték el arénának! Okos! Láttam már én is arénát! Pl. Bernabeu Stadion, Allianz Aréna München, II. Lajos Stadion Monaco,Papp László, Főnix, Veszprém stb,stb. Tipikus beképzelt, köcsög hozzászólás...”
 • 17. Kispesti betyárkörte 2008. szeptember 22. 13:41
  „Kedves vásárhelyiek! Láttatok már ARÉNÁT?! Hát ez egyáltalán nem az... Néha ki kéne mozdulni kicsi kis városotokból, és körülnézni, mert ez inkább egy nagyobbacska tornaterem, de NEM ARÉNA! Már csak a méretei alapján sem!”
 • 16. Vihartündér 2008. szeptember 22. 12:41
  „Balogh Imre Sportcsarnok. Imsi bácsi rengeteget tett a vásárhelyi sportért.”
 • 15. Szabcsa2 2008. szeptember 21. 21:05
  „A legjobb mégis a javaslatok közül a Chuck Norris. Talán eljönne és egy körbe pörgö rugással szakítaná el az avatási szalagot!”
 • 14. Beth_ 2008. szeptember 21. 20:07
  „Gondoltam,hogy nem tudtad... azért írtam. De ha kitalálsz valami egyszerű, de frappáns nevet, nekem spec nem jut az eszembe ilyen.
  Én gondolkozom.”
 • 13. Írástudatlan. 2008. szeptember 21. 17:50
  „BETH_!Nem tudtam hogy a Debreceninek az a neve.De legalább próbálkoztam.”
 • 12. Beth_ 2008. szeptember 21. 17:20
  „A Főnix az a debreceni nagycsarnok, talán az foglalt :( de jó a választás.”
 • 11. Írástudatlan. 2008. szeptember 21. 09:00
  „Csavok! Igazad van. Nem lenne muszály személyről elnevezni. Lehetne fantázia nevet is adni neki pl: FŐNIX spórtcsarnok.Ez a név teljesen politika mentes és elfogadható lenne szerintem.”
 • 10. seals 2008. szeptember 20. 22:13
  „Arena azert nem jo,mert a hokisoknak van arenajuk.Sportcsarnok jellege sincs kivulrol,mert az epulet jellege masra emlekeztet.
  Miert nem kerdezik meg a fiatal generaciot,milyen nevet szeretnenek adni,mert vegul is onekik epult ez az epitmeny,ok fogjak hasznalni.
  Gondolom,hogy egy kisiskolasnak nem sokat mond az,hogy pl.Antal Imre Spotcsarnok stb...”
 • 9. vukk 2008. szeptember 20. 18:44
  „Elnézést kérek,de Antal Imre művészúrnak mi köze a hmvhelyi sportcsarnokhoz és a sporthoz?
  Sztem legyen Lázár Boldizsár Sportcsarnok...sztem :)”
 • 8. loooool 2008. szeptember 20. 15:37
  „Mókác ?”
 • 7. skorpio21 2008. szeptember 20. 15:16
  „Nem tudom,hogy az eddigi szavazók ennyire műveletlenek,vagy csak Antal Imrét szerették túlzottan,de ez kész agyrém!Ennyi telik a város lakóitól?(Téééényleg!hát az Imrét én is ismertem,legyen ez a neve!)
  Azért tisztelet a kivételnek!A lehetséges nevek között vannak elfogadhatók is.”
 • 6. aranka2 2008. szeptember 20. 14:03
  „Micsoda idiotizmus!!!!
  Antal Imre a legszellemesebb, ebben az országban a legkítűnőbb humorista volt, ragyogó színész, fiatal éveiben ígéretes zongoraművész, de sportcsarnok? Nooormális?
  Igen, Csavok, Belvárosi Sportcsarnok, vagy ha név, hát Balogh Imre, vagy Banga Sámuel, akik a múlt század első, illetve második felében emblematikus vásárhelyi tornatanárok, sportszervezők voltak. Török Sándor az úszók és vizilabdások "szentje", súlyos hiba, hogy a sportuszoda még mindig nem viseli a nevét.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzerővel készülnek az Őszi hetekre

Hódmezővásárhely - Október 3-án kezdődik az idei hódmezővásárhelyi Őszi hetek programsorozata… Tovább olvasom