Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Aranyossy-aranyak Zánkáról

Hódmezővásárhely - A közelmúltban rendezték meg a tanulásban akadályozott tanulók országos diákolimpiai döntőjét Zánkán, ahol a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola két diákja aranyérmet szerzett magasugrásban.
Zánka adott otthont a tanulásban akadályozott tanulók országos diákolimpiai döntőjének, az egykori úttörőtáborban több száz gyerek versengett egymással. Az eseményen remekül szerepelt a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola két hetedikes diákja, Denderle József és Rácz Cintia 145, illetve 140 centiméterrel aranyat nyert magasugrásban.

– Cintia és Józsi a szegedi területi fináléban harcolta ki a zánkai szereplés jogát – árulta el Lengyel Gyöngyi felkészítő testnevelő –, és bizakodtunk a jó eredményben, mert Cintia már tavaly is megnyerte ezt a versenyszámot.

Diákolimpián voltak Zánkán az aranykovácsok: Rácz Cintia és Denderle József. Fotó: Frank Yvette
Diákolimpián voltak Zánkán az aranykovácsok: Rácz Cintia és Denderle József.
Fotó: Frank Yvette

A tanárnő elmondta: ezeknél a gyereknél fiatalabb korban a mozgáskoordináció fejlesztésében, majd a jobb, könnyebb tanulásban, a mentális képességek fejlesztésében is sokat segít a mozgás. A 14 éves Józsi, ha tehetné, mindig sportolna – ennek ellenére a zánkai sikerre nem számított, a bronzéremben reménykedett –, az atlétikán kívül imádja, és űzi a labdarúgást és az asztaliteniszt. Cintia (15) is eleven, nagyon szeret tanulni. Már a jövőn is gondolkoznak: Cintia pedikűrös, manikűrös szeretne lenni, míg Józsi az autószerelő szakmával kacérkodik, nevelőapja bátyjának műhelyében szokott időnként segíteni.

Cintia és Józsi kicsit megilletődötten, szűkszavúan nyilatkozott. Elmondták: nagyon jól érezték magukat Zánkán, nagyszerű volt fürödni, játszani a Balatonban, jó móka volt a karaokeprogram a megnyitó után, és a diszkóban is remekül szórakoztak.

– A sportban tehetségesek, eredményesek, és ez a sikerélmény a tanulásban is segíti őket. Józsi fáradhatatlan, Cintia pedig kitartó, és maximálisan koncentrál feladataira. Ezeket a tulajdonságokat felnőtt életükben is kamatoztathatják – vélekedett Lengyel Gyöngyi.

Olvasóink írták

  • 2. Filctoll 2010. június 29. 16:18
    „Közben megtaláltam.
    Gratulálok a gyerekeknek, nagyon szépe eredmény!”
  • 1. Filctoll 2010. június 26. 21:44
    „Melyik az az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola ?
    Mi volt a régi neve?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi téglagyűjtő hagyatéka

Jó barátja, Varga Mihály legendás téglagyűjteményének közel 300 darabját őrzi a vásárhelyi Szappanos János, aki annak idején maga is segített bővíteni a különleges kollekciót. Tovább olvasom