Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Árat emeltek és a strandról tárgyaltak a képviselők

Hódmezővásárhely - Jövő hónaptól 10 százalékkal többe kerül a távfűtés és a menza – erről döntöttek a tegnapi közgyűlésen Vásárhelyen. A nyugdíjaslakóparkban a négyzetméterenkénti 111 forint helyett havonta 230 forint lesz a lakbér.
Szó esett a szemölcsök és a strand állapota közti összefüggésekről, valamint Havránek Ferencnek a Cseresnyés-kollégium igazgatójához intézett, végül vitatémává vált kérdéséről is.

Rendes és rendkívüli, nyílt, zárt és ünnepi ülést is tartott tegnap a vásárhelyi közgyűlés, amely ismét számos témával foglalkozott. Napirend előtt a MIÉP-es Tóth Sándorné a Cseresnyés-kollégium vezetésének nyílt levelét tárta a testület elé, amely szerint a kollégiumi szék április eleji ülésén a munkáspárti Havránek Ferenc a nevelők politikai nézeteiről érdeklődött, közalkalmazottakat és diákokat provokált. A baloldali városatya minderre úgy reagált: csupán egyetlen kérdést intézett a kollégium igazgatójához azzal kapcsolatban, Kádár Péter tudja-e politikai újságírói és intézményvezetői munkáját függetleníteni. Végül Lázár János polgármesterrel abban maradtak, nemcsak a felolvasott levelet, de az ülésről készült jegyzőkönyvet is csatolják, és ennek fényében foglalkoznak majd az üggyel.

50 milliós támogatás a bérlakásokra

Komoly segítséget kap a vásárhelyi önkormányzat a Lázár és a Dr. Rapcsák András utcában épülő szociális bérlakások finanszírozásához. A Holcim Zrt. alapítványa ugyanis a városnak ítélt egy 50 milliós támogatást, amelyet három részletben fizet ki augusztustól. Minderről Kószó Péter alpolgármester számolt be a közgyűlésen.

Szó esett a strand és uszoda elmúlt évéről: a létesítmény 470 ezer látogatót fogadott, a bevétele 136 millió, a költsége viszont majdnem 390 millió forint volt – számolt be Molnár Attila igazgató. A nagy különbségnek az is oka, hogy a mindennapi testnevelés keretében a diákok ingyen mehetnek be a fürdőbe. Kovács László MIÉP-es városatya bőrgyógyászként kifejtette, hogy az utóbbi években jelentősen megnőtt az olyan gyermekek száma, akik vírusos szemölcsproblémákkal keresik fel a szakrendelést. Ezt a fertőzést pedig nagy valószínűséggel a strandon szedik össze. Kovács javasolt is egy olyan anyagot, amellyel fertőtleníteni lehetne a strandot. Lázár János utasítást adott a szer beszerzésére és használatára.

A képviselők döntöttek több díjemelésről is. Így többek között július 1-jétől 10 százalékkal kell többet fizetni a gyermekek étkeztetéséért. Emellett 10,9 százalékkal nő a távfűtéses lakásokban a fűtési díj, valamint 4,9 százalékkal kerül majd többe a használati meleg víz. A nyugdíjaslakóparkban pedig a négyzetméterenkénti 111 forint helyett havonta 230 forint lesz a lakbér.

Olvasóink írták

 • 3. Helyileg 2008. június 06. 15:10
  „A kormányt rengeteg bírálat éri az ellenzék részéről, hogy gázárat, fűtésdíjat, élelmiszerárakat meg mindent drasztikusan emel. Nekünk van egy jó fideszes önkormányzatunk, miért nem tud ellenállni az áremelés kényszerének? Orbán Viktor megmondta, hogy a határon meg lehetne állítani az energiaáremelést, mi miért nem tudjuk megállítani a városhatárnál? Talán Emlékpont, meg panteon, meg mifene helyett erre kellene a pénzt fordítani.”
 • 2. nicknick 2008. június 06. 08:04
  „1. a diákok után a városnak fizetnie kellene a starndnak!
  2. a szemölcs fertőzés gócot bizonyítani kellene
  3. a nyugdíjas lakópark lakói jól bevásároltak. duplája a lett a lakbér, vissza nem költözhetnek...”
 • 1. Hozzászoló 2008. június 06. 06:01
  „Napi 1287 látogató a vásárhelyi strandon. Ha elosztjuk 470 ezret 365 ez jön ki .Hol van naponta ennyi fizetővendég a strandon Nevetséges!!!!!!!!!! És akkor még nem vettük ki az ünnepek miatti szünnapot a hetekig huzodó medencekarbantartásokat.A kőtelezően lejáratott diákokat ne vegyük már fizetővendégnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roland berlini filmsikere

Hódmezővásárhely - Egyik elismerést a másik után nyeri dokumentumfilmjeivel Ferge Roland, a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola tizedikes diákja, a Makói Videoműhely tagja. Tovább olvasom