Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Behajtja a társulás a csatornapénzt

Mindszent - Hamarosan adók módjára hajtják be az elmaradt szennyvízcsatorna-beruházáshoz szükséges hozzájárulásokat azoktól, akik eddig nem vagy nem rendszeresen fizettek Mindszenten. Az ingatlantulajdonosok mintegy 27 millió forinttal tartoznak.
Két év alatt a 3 ezer mindszenti ingatlantulajdonos közül mintegy 750 halmozott fel tartozást, vagy nem fizetett egy fillért sem a szennyvízcsatorna-beruházás kapcsán. A víziközmű-társulás januárig adott haladékot arra, hogy nyilatkozzanak a tartozás kiegyenlítéséről. Ezt a többség meg is tette, de még mindig akadnak olyanok, akik nem hajlandók erre.

– Akik továbbra sem fizetnek, azok ellen hamarosan behajtást kezdeményez a víziközmű-társulás. A kintlévőség mintegy 27 millió forint – mondta Hevesi István, a társulás elnöke. Hozzátette: eddig összesen 128 millió forintot fizettek be a mindszentiek. Ebből törlesztették a lakáskassza felé azoknak a részét is, akik tartoznak. – Ennek viszont véget kell vetni, ha nem megy szép szóval, akkor adók módjára hajtjuk be – hangsúlyozta.

A társulás elnöke cáfolta azt a hírt, hogy az anyagi gondokkal küszködő önkormányzatnak adják oda a befizetéseket, hogy azt a város fenntartására fordíthassák. Társberuházási szerződést kötöttek egymással, ennek értelmében a beruházáshoz szükséges önrészt, azaz 16,2 millió forintot a hozzájárulásokból előlegezték meg az önkormányzatnak. Ezt az összeget azonban csak a szennyvízcsatornázáshoz szükséges tanulmányok elkészítésére fordíthatja a város. A mintegy 3,8 milliárdos beruházás egyébként várhatóan jövő tavasszal kezdődik, és 2013-ban fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 5. misty.cum 2010. április 02. 20:39
  „Csak kettő kérdésem van: Miből? Mire is?”
 • 4. utazó81 2010. április 01. 22:27
  „Adjanak munkát akkor tudunk miből fizetni.”
 • 3. szittya 2010. április 01. 20:19
  „Miért is kellene fizetnem? Szolgáltatásért fogok fizetni, de ameddig nem látom hogy hozzá is fog valaki a munkának addig nem jár a pénz. Mikor lesz ebből csatorna? Mikor is fog elkezdődni a csatornázás? Eddig csak hallgattuk. Azért nem olyan egyszerű 200 ezer ft-ot csak úgy kidobni. Tisztelt képviselők , akkor nyilvánosan kérem önöket , hogy adjanak felvilágosítást a csatornázás állapotáról.”
 • 2. Kiss123 2010. április 01. 08:10
  „...ez nem víz, ez "GÁZ"”
 • 1. Minibusz 2010. április 01. 08:01
  „Várhatóan?
  Igaz, mostanában e témában nagy a csend, vagy csak hozzám nem jutnak el a hírek (mondjuk ez is előfordulhat, nem tagadom).
  Megjegyzem, ahhoz képest, ahogy anno Mártély belevágott, és gondolom mindenki emlékszik még az akkori választások fő témájára, hogy a pm asszony ezt hogy intézte el, szóval ott már több mint 4 éve van csatorna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 tévés, 100 rádiós kollekció Vásárhelyen

50 régi tévét, 100 rádiót, 50 szalagos magnót és 50 lemezjátszót gyűjtött össze Konyecsni Sándor. Tovább olvasom