Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Budapesten nincs uborkaszezon

Hódmezővásárhely, Szeged, Budapest - A vásárhelyi származású Tóth Norbert másfél éve költözött Budapestre, vidékiként átélt élményeit pedig blogírással örökíti meg. Élménygarzon című naplója egyre nagyobb figyelmet kap, már az index.hu főoldalát is bevette történeteivel.
 – A szerkesztőgárda hivatalosan egyszemélyes – magyarázta a 24 éves Tóth Norbert Élménygarzon című blogja működéséről, majd hozzátette: – A valóságban viszont ez teljesen másképp van. Bár én pötyögök elmerülve a billentyűzeten, sokan játszottak már úgy szerepet a blog sorsának alakulásában, hogy nem is tudnak róla. Már többször előfordul olyan is, hogy a barátnőm vagy a barátaim kifejezetten megkeresnek azzal, hogy velük történt valami vicces, és követelik, hogy írjak arról is. Az olvasók száma is lassan, de biztosan gyarapszik – árulta el.

Rengeteg fiatal költözött fel Budapestre az utóbbi években, mégsem írnak internetes naplót, a vásárhelyi származású blogger azonban úgy gondolta, hogy rengeteg olyan dolog történik vele, amelyet szívesen megosztana másokkal.

– Az eredeti ötlet onnan jött, hogy amióta Budapestre költöztem, szinte minden hétvégén, amikor hazautaztam, volt jó adag mesélnivalóm arról, hogy mi történt velem – fejtette ki Norbi. – Szinte mindig volt egy humoros élményem Budapestről, amit elmesélek nekik, ők pedig jókat szórakoznak rajta. Egy-egy vicces eset a munkahelyről, ügyetlenkedés a metrón vagy bármilyen hétköznapi szituáció, amelyben az események valamilyen váratlan és mulatságos fordulatot vesznek – folytatta internetes naplója indulásáról. Már kétszer is megjelentek az írásai az index.hu főoldalán.
 
Tóth Norbert megosztja másokkal élményeit. Fotó: Kuklis István
Tóth Norbert megosztja másokkal élményeit. Fotó: Kuklis István

A blogger másfél éve költözött a fővárosba, ott pedig mesterszakon tanul közgazdaságtant a Budapesti Corvinus Egyetemen. – Papíron vállalati kontroller leszek, legalábbis ezt ígértem az otthoniaknak – tette hozzá. Jelenleg egy reklámügynökségnél dolgozik a tanulás mellett részmunkaidőben.

Norbi, aki pár évig Szegeden is élt, Budapest megyeszékhellyel szembeni előnyét a kikapcsolódási lehetőségek sokszínűségében látja. – Néha még az éjszakai életbe is bele-belemerülök, mert kellenek a jó sztorik az Élménygarzonra. Tulajdonképp ilyenkor feláldozom magam, kizárólag szakmai megfontolásból – taglalta viccelődve a blogger, aki szabadidejében emellett a várost járja. – Most a szakdolgozatomat írom gőzerővel, de legalábbis erre hivatkozva mondok le jó sok programot.

Szerinte hátrányai is vannak a budapesti életnek.

– Amivel sosem fogok megbarátkozni, az a rohanás és a tömeg – magyarázta –, a fővárosi utakon sosincs uborkaszezon, mindig rengetegen sietnek, pedig még régen azt hittem Vásárhelyen, hogy a lángososnál van tömeg vasárnaponként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mucsi Imre várja a pénzét

- Egyelőre gondolkodom, hogy mi legyen, eddig nem tettem büntetőfeljelentést. Az ügyvédemmel egyeztetek az ügyben - válaszolta megkeresésünkre Mucsi Imre. Tovább olvasom