Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Charlie Chaplin és a Mézga család az Aranyossyban

Hódmezővásárhely - Még Zentáról is jár kisgyermek a 66 éves vásárhelyi Aranyossy Ágoston óvodába és iskolába. A sajátos nevelési igényű ovisokkal és diákokkal foglalkozó intézményben összesen 120 gyermek kap lehetőséget különböző terápiákra.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Csetlő-botló Charlie Chaplin az elmaradhatatlan sétapálcával, keménykalappal és a semmiképpen sem hétköznapinak mondható Mézga család szórakoztatta a megjelenteket a vásárhelyi Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola fiataljainak tolmácsolásában a minap, az Aranyossy-napokon. 2014 a családok éve, erről beszélt többek között köszöntőjében Kissné Hatvani Erika, az intézmény vezetője. A hozzájuk járó gyerekek is egy családhoz tartoznak. Mint később kiderült: nem is olyan kicsihez, mert jelenleg összesen 120 gyerek jár a 66 éves intézménybe – óvodástól az iskolásig.

– Folyamatosan emelkedik a létszám – jegyezte meg Kissné Hatvani Erika. – 2007 óta az összes sajátos nevelési igényű gyereket ellátjuk, kivéve az érzékszervi fogyatékosokat. – Még Zentáról is jár egy első osztályos kisfiú hozzájuk. Az Aranyossy neve szinte már fogalommá vált a sajátos nevelési igényű gyerekek nevelésében, oktatásában. Különböző terápiákkal, változatos fejlesztéssel dolgoznak – lovaglás, babzsák, úszás, logopédia. – Újra van kutyaterápia is. A golden retriever, Bodza a szemünk fénye, nagyon imádják a gyerekek – tette hozzá.

Egy nagy családhoz tartoznak az aranyossys gyerekek. A szerző felvétele
Egy nagy családhoz tartoznak az aranyossys gyerekek. A szerző felvétele

Most a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vásárhelyi tankerületéhez tartoznak mint tagintézmény. Az utóbbi pár évben voltak már önkormányzati, egyházi és megyei fenntartásúak is. Jelenleg 22 pedagógus dolgozik az Aranyossyban, illetve az ő munkájukat még 6-an segítik.

Szülőklub, kerámiakiállítás

Szakmai nappal folytatódik ma 9.30-tól az Aranyossy-programsorozat. Szó lesz az autizmusról, az interaktív táblák használatáról, a viselkedési problémák kezeléséről. 13 órakor kezdődik a húsvéti mulatság, 14 órától szülői klubot tartanak az autizmussal élő gyerekeket nevelőknek. In memoriam Almási Anikó címmel kerámiakiállítás nyílik vasárnap 15 órától a Hotel Ginkgóban az Aranyossy Ágoston iskola rendezvénysorozatának zárásaként. A tárlatot Tóth Kecskeméti Katalin vásárhelyi tankerületi vezető nyitja meg, közreműködik Balázsovits Lajos és Almási Éva színész házaspár és szintén színész lányuk, Balázsovits Edit.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

30 fotó Lucien Hervétől és fiától

Nem akármilyen alkotók, nem akármilyen felvételeivel gyarapodott Hódmezővásárhely. Tovább olvasom