Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Csak az ünnep után kezdik a 47-es út további szélesítését

Hódmezővásárhely - Augusztus 13-án adja át a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. a 47-es főút négysávúsítását végző Mota-Engil Magyarország Zrt.-nek a munkaterületet. Az építkezés várhatóan augusztus 20-a után indul. Az útszélesítést jövő novemberre fejezik be.
Ígérik: júliusban nem álltak neki, de augusztusban nekifognak a 47-es főút négysávúsításának befejezéséhez, azaz jövő novembere már elkészül a most hiányzó 4 és fél kilométeres rész is Kishomok és Kopáncs között. Mint arról már többször beszámoltunk: már öt évvel ezelőtt be kellett volna fejezni a közút négysávúvá való átépítését. Az igencsak forgalmas út Vásárhelytől induló mintegy másfél kilométeres szakasza, illetve a híd felőli része ugyan elkészült, ám a munkálatok 2003-ban a kormányváltás nyomán megszakadtak. Így alakult ki az a nem mindennapi helyzet, hogy a Vásárhely és a megyeszékhely közti közút bő huszonöt kilométeréből csak valamivel több mint tizenkilenc négysávos. A kisajátítás régen lezárult, a beruházó Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. már lebonyolította a sikeres közbeszerzési eljárást, s kihirdette a végeredményt is. A majd hárommilliárd forint ellenértékű beruházást a portugál–magyar Mota-Engil Magyarország Zrt. végezheti el. Ez az a cég, mely nemrégiben fejezte be az orosházi elkerülő utat, és építi a felgyői hulladéklerakót.

A NIF a kivitelezővel július 11-én már aláírta a szerződést, ám az eltelt három hétben sem történt semmi. Aki rendszeresen jár Szeged és Vásárhely között, nem vette észre, hogy felvonultak volna az építést végző gépek, vagy megkezdődött volna bármiféle munka is.

A 47-es szélesítése augusztus 20-a után kezdődik. Fotó: Tésik Attila
A 47-es szélesítése augusztus 20-a után kezdődik.
Fotó: Tésik Attila

Somogyvári Jánostól, az útépítés mérnöki munkálatai végző KÖMI Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk – s információját Fazakas Orsolya a NIF kommunikációs igazgatója is megerősítette – az építési területet a kivitelezőnek jövő szerdán, azaz augusztus 13-án adják át a helyszínen. Fazakas Orsolya hozzátette: a munkálatokhoz a kivitelezők az ünnepek miatt valószínűleg csak augusztus 20-a után kezdenek hozzá, majd a saját ütemtervük szerint végzik azt.

Megpróbáltunk bővebb információt megtudni az építkezés üteméről. Szűcs Ervin, a Mota-Engil Zrt. építésvezetője azonban szintén csak a terület átadásának időpontját tudta megerősíteni.

Nem csak két pluszsáv lesz

A jövő novemberig tartó munkálatok során nemcsak újabb két sávval bővítik ki a jelenlegi úttestet 4550 méteren keresztül, de kerékpáros hidat, gyalogos és kerékpáros aluljárót építenek, s nagy teherbírásúvá erősítik a meglévő pályát is, továbbá 4500 négyzetméternyi zajvédő falat emelnek az út melletti épületek elé.

Olvasóink írták

 • 7. Csavok 2008. augusztus 09. 11:17
  „"ez nem is hír" és "117" jól látjátok a helyzetet !

  "tudodki" ne haragudjon de nyitott szemmel jár Ön.
  Mondok egy egyszerű példát: Ha Önnek van két szomszédja és az egyik normálisan beszél és viselkedik Önnel, esetleg még meg is hívja egy sörre, a másik szomszédja viszont folyamatosan szidja, mocskolja Önt és ezt nyílvánosan teszi(újság, TV...) és egyszer csak mindkettő kér Öntől kölcsön, mert mondjuk fázik és nincs tüzelőre pénze.
  Ön melyiknek adna? Annak, amelyik normális volt Önnel szemben vagy annak a pofátlan disznónak aki folyamatosan mocskolta.
  Na így van a kormány is Vásárhellyel, ez a szuperman, gyerekdiktátor csak mocskolódni tud és nem normális hangnemben tárgyalni ezért aztán hátrányba kerül a városunk. Legközelebb olyan pm-et kell választani, aki nem fenéknyalója senkinek, de senkit nem is gyűlöl. Úgy politizál ahogy a város érdekei megkívánják. Nem pedig egyes(bármelyik) párt érdekeinek megfelelően, jelen esetben ugye Orbán Viki alias Fidesz.”
 • 6. Írástudatlan. 2008. augusztus 09. 11:02
  „Igazad van117! Több kéz többet csinálna! De csak megy a duma hogy így a kórmány úgy a kórmány de érdemlegeset Lázár sem csinált az uszításon kívül.Na de bizakodjunk hát ha előbb vagy utóbb több évi huzavona után meg fog épűlni.De szerintem inkább utóbb!”
 • 5. 117 2008. augusztus 07. 20:26
  „A kérdés tagadása Vásárhelyen már-már tradíció, de "tudodki"-ke attól még kérdés:
  mikortól is tudnának dolgozni az útépítő gépek Kishomoknál?

  De így, hogy most mondod: ha Lázáron múlik, már évek óta meglenne. Kár hogy nem vittek neki és udvartatásának csákányt, lapátot, amikor tüntettek, hogy ha már ott vannak, akkor útépítsenek egy kicsit! Mert akkor azután tényleg meglenne :))”
 • 4. tudodki 2008. augusztus 07. 19:25
  „Nem Lázár építi az utat "ez nem is hír"-ke. Ha rajta múlna már évek óta meg lenne. Akár szereted akár nem.”
 • 3. ez nem is hír 2008. augusztus 07. 15:01
  „Ez a cikk egy s...nyalás Lázár felé!!!!
  Évek óta fennáll az a helyzet, hogy ha felvonulnának az útépítő gépek, nem tudnának dolgozni Kishomoknál Lázár miatt.
  Érdekes, hogy ezt valamikor a DM is megírta, csakhogy Lázár azonnal "bojkottálást" kiáltott a Délvilág előfizetésre, és mivel Vásárhelyen az életszínvonal olyan, hogy érdemben már csak az önkormányzati intézmények tudnak Délvilágot járatni, ezért a DM gárda hasra feküdt (vagy letérdelt?) Lázárnak a piac megtartásáért.

  A kormányt csak azért kell belehozni, mert Lázár mocskolta és mocskolja. Józan paraszti ésszel elképzelhetetlen, hogy ha Lázárt mocskolja a szomszédja, akkor azután még Lázár jókodik azzal a szomszédjával!
  Ha volna egy kis vér a DM pucájában, akkor rég kidomborította volna, hogy csináljon Lázár politikai karriert a saját bőrére, de ne a térség lakosságának hátrányára!”
 • 2. helyilakos 2008. augusztus 07. 08:05
  „Mert a vásárhelyiek miatt nincs kész 5 éve!
  Nem haladtak a kisajátítások, mert mindenki ezen akart meggazdagodni. Addig csúsztak,míg jött az MSZ(m)P és b@szott fizetni Lázárnak.”
 • 1. fgd 2008. augusztus 07. 01:47
  „Na és ez miért vásárhelyi hír?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ház, levélruhában

Hódmezővásárhely - A Grimm testvérek Csipkerózsika-történetébe csöppenve érezheti magát az, akinek a… Tovább olvasom