Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Csendes aranyvasárnap

Elmaradt az aranyvasárnapi ajándékvásárlási roham Vásárhelyen. A Kossuth téri korcsolyapályán tömeg volt, az üzletekben azonban nem tolongtak az emberek. Még a Tescóból is hétköznapi dolgokkal, ennivalóval, kenyérrel, naranccsal jött ki a vevők többsége. Fenyőfát is csak kevesen vettek.
Balázs Miklósné a barátaira is gondol. Fotó: Tésik Attila
Úgy látszik, a vásárhelyiek az utolsó hétre halasztják az ajándékvásárlást. Legalábbis ezt tapasztaltuk tegnap két helyszínen, a Kossuth téri aranykapu vásárban és a Tescóban is. A Kossuth téren tömve volt a műjégpálya, a vásár üzletei előtt azonban alig-alig állt meg érdeklődő. Balázs Miklósné azt mondta, még nem vett ajándékot, még gondolkozik, hogy szerettei közül ki minek örülne a legjobban. Ez nem kis fejtörésébe kerül, ugyanis azt próbálja kitalálni, mire vágynak gyermekei, unokái és barátai.

A Tesco forgalmasnak bizonyult, hiszen a parkolója dél körül tömve volt. Meglepetésünkre azonban a hipermarketből ritkán tért ki valaki megrakott bevásárlókocsival. A vevők többsége egyébként is kutyatáppal, vöröshagymával, krumplival, toalettpapírral vagy ennivalóval, kenyérrel és naranccsal jött ki az áruházból. A parkolóban álldogáló fenyőárustól csak kevesen vettek karácsonyfát.

Szokások

Egyhavi fizetésünk másfélszeresét költjük el karácsonyi ajándékokra, mi, magyarok. A németek húsz, a skandinávok két százalékát. Igaz, ők nem föltétlenül ilyenkor vásárolnak mosógépet, ágytakarót, DVD-t. Legföljebb egy lemezt, könyvet, ilyesmit.

– Még mindig nem tudjuk, kit mivel ajándékozzunk meg – mondta Dékány Imre, aki családjával már megvette a fenyőfát. Dékány Imre azt nem tudta megmondani, hogy idén mennyit szánnak ajándékra.

Másfél óráig várakoztunk, amikor az első olyan vevő lépett ki az áruházból, aki valóban ajándékot vásárolt. Zsoldos Gábor és felesége gyerekjátékkal rakta meg a bevásárlókocsit.

– Tudtuk, hogy mit szeretnének a kislányaink, így viszonylag könnyű dolgunk volt. Nem nagyon kellett találgatni, minek örülnének – mondta el Gábor. 


On-line piactér

Két évvel ezelőtt 12 milliárdos volt a hazai webáruházak bevétele. Ez tavaly 19 milliárdra emelkedett, az idén 30 milliárdos árbevételre számítanak, jövőre pedig 45 milliárdot jósolnak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két pártra szakadt Mindszent

Parázs vita, néha személyeskedés is volt a mindszenti közmeghallgatáson. A testület független,… Tovább olvasom