Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Egy régi iskolát alakítanak át a hajléktalanoknak

Már elbontották Vásárhelyen a Csomorkányi úti volt iskola nagy részét, s a több mint 700 négyzetméteres területen alapozzák a hajléktalanok új nappali melegedőjét. A tervek szerint december végén átadják a 30 főt befogadó intézményt.
A Csomorkányi úton már megkezdődött az építkezés. Fotó: Tésik Attila
Műszaki ellenőrzéssel egybekötött bejárást tartottak tegnap Vásárhelyen, a Csomorkányi úti önkormányzati építkezés helyszínén. Egy egykori általános iskolát alakítanak át, illetve bővítenek ki, hogy harminc hajléktalant befogadó nappali melegedőt létesítsenek.

– A munkát több mint két hete kezdték el. Az iskolának gyakorlatilag csak az utcafronti része maradt meg, a többit elbontották. Az új épület alapozását hamarosan befejezik – tudtuk meg Nacsa Jánostól, az önkormányzat által felkért műszaki ellenőrtől.

Egy uniós pályázat keretében 130 millió forintot nyert a város a melegedő kialakítására. A beruházás összesen 153 millió forintba kerül. Ez az építkezés is része annak a programnak, amelynek megvalósítása a munkaügyi minisztérium irányításával zajlik Vásárhelyen.

– A József Attila utcában megszűnő nappali melegedő kerül át a Csomorkányi útra. Itt már a korábbi húsz helyett harminc főt tudunk majd egyszerre fogadni – vette át a szót Pikali Sándorné, a hajléktalanokat ellátó intézmény vezetője.

Az új épületben nem csupán társalgót, konyhát, fürdőszobákat, gondozói irodát, hanem orvosi rendelőt, csomagmegőrzőt, információs központot és foglalkoztatót is kialakítanak.


Sérültek napközije

A fenti beruházással egy időben az Endre Béla utcában is épül egy új intézmény. Itt több mint 160 millió forintból a fogyatékkal élők nappali létesítményét alakítják ki egy volt óvodából. A városban problémát jelent, hogy az édesanyák kénytelenek otthon maradni sérült gyermekükkel, mert nem tudják kire bízni őket. A 16 kis beteget befogadó intézménynek köszönhetően a szülők újból munkába állhatnak, mivel szakemberek vigyáznak gyermekeikre. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi rostagyáros utolsó géplakatosa

Csupán egyetlen esztendeig dolgozott felszabadulása után a vásárhelyi Kalmár rostagyárban Török… Tovább olvasom