Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Eladnak és átalakítanak

Hódmezővásárhely - Nem csupán az oktatási és szociális intézmények átszervezésével, hanem egyéb ingatlanok kiürítésével és eladásával is szeretne rezsit spórolni a vásárhelyi önkormányzat. A tervek szerint elköltöztetik a városi tévét az Ady Endre utcáról, az ingatlanban pedig társasházi lakásokat alakíthatnak ki.
A költséghatékonyság jegyében született az az intézkedési terv Vásárhelyen, amelyről korábban egyszer már beszámoltunk. Az ingatlanok minél gazdaságosabb működtetése érdekében olyan átszervezésekre készült javaslat, amelyeknek köszönhetően rezsit spórol a város, sőt a felszabaduló épületeket értékesíteni tudja. Megírtuk például, hogy a Klauzál-iskola Róka utcai telephelyét a tervek szerint megszüntetik, és a védőnői szolgálat is elköltözik az Agyag és a Bajcsy-Zsilinszky utcáról.

Egy 880 négyzetméter alapterületű ingatlant tudna teljes egészében hasznosítani az önkormányzat, ha a városi tévé az Ady Endre utcai ingatlanból a vagyonkezelő irodaházába költözne. A televízió egyébként most csupán a harmadik szintjét használja az épületnek, amely korábban oktatási célokat is szolgált, az alsó szinteken lévő termek viszont egy ideje üresen állnak. Ha az épület teljesen kiürül, elképzelhető, hogy társasházi lakásokat alakítanak ki benne. A bekerülési költség a becslések szerint 120 millió forint, ebből 14 lakás készülhetne el. Az udvaron pedig van egy 230 négyzetméteres melléképület, amely garázzsá alakítható. Az ingatlan hatalmas előnye – emeli ki a közgyűlési anyag is –, hogy nagyon közel van a belvároshoz.

A városi tévét kiköltöztetnék az Ady Endre utcai irodaházból. Fotó: Tésik Attila

A városi tévét kiköltöztetnék az Ady Endre utcai irodaházból.
Fotó: Tésik Attila


Tánciskolaként és mozgáskultúra-központként funkcionál most a Petőfi utca 27. szám alatti ingatlan, amelyet át lehetne költöztetni a PMK-ba, miután azt felújították. Így ezt az épületet értékesítheti a város. A város szívében, a Kossuth tér 6. szám alatt is rendelkezik több mint 300 négyzetméternyi területtel az önkormányzat, az itt lévő irodák egy része üresen áll. Az ingatlant már kijelölték eladásra. A József Attila utcai egykori hajléktalanszálló épületét pedig továbbra is próbálják értékesíteni.

Marad az értelmi sérültek otthona

A koncepcióban szerepelt az értelmi fogyatékosok nappali intézményének átköltöztetése. A testület azonban végül Berényi Károly javaslatára másképpen döntött, így a napközi marad a jelenlegi helyén, az Andrássy út 52. alatt marad, és jövőjéről a szakbizottság bevonásával új koncepciót dolgoznak ki. Ha mégis elköltöztetik a napközit, a mostaninál csak magasabb színvonalú ingatlan jöhet számításba – tette hozzá Lázár János polgármester.

Olvasóink írták

 • 6. vadlab 2008. december 20. 09:38
  „Az utolsó 2 szavad elgondolkodtató!”
 • 5. JB007 2008. december 20. 06:33
  „vadlab:
  Bocs félreérthető volt:
  Az az ingatlan, amit a tulajdonosa elad, abból már nem lesz hosszú távon, bérbeadáson keresztül haszna. És nem behet fel rá jelzálogot sem.
  Tehát lesznek ingatlanok, amiken nem lesz jelzálog, de ez egyértelműen az ingatlanvagyon felélése.”
 • 4. vadlab 2008. december 19. 20:37
  „JB007 - Két példát tudnál írni? (Bocs, elég 1 is!)

  Lehet hogy sületlenség a kérdés de az épületet ha lakásokká alakitják, ugye nem ide akarják az Észak utcából a családokat idetelepíteni?”
 • 3. aranka2 2008. december 19. 14:05
  „A tv átköltöztetése és a Munkásőrség épületéből lakásokat csinálni nagyon jó ötlet!
  A Tánciskolára sincs szükség, ha kibővül a PMK. Úgy látszik, a bajban jó megoldások születnek.”
 • 2. JB007 2008. december 18. 20:29
  „Amit eladnak, azon már nincs jelzálog és nem adják bérbe. Tehát lesz.”
 • 1. vadlab 2008. december 18. 16:59
  „Lesz még a városban olyan intézmény amit nem adnak el, nem adnak bérbe vagy nincs rajta jelzálog jog?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőke Róbert lemondott mandátumáról

Mindszent - Lemondott települési képviselői mandátumáról Szőke Róbert mindszenti városatya, mert… Tovább olvasom