Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Elkészült a vásárhelyi kórház új krónikus osztálya

Hódmezővásárhely - Hamarosan birtokba vehetik a betegek és az orvosok a vásárhelyi Erzsébet-kórház B épületében kialakított új, hetvenágyas krónikus osztályt. Az épület átalakítását közbeszerzési eljáráson nyerte el a helyi Építészmester Zrt. A munkálatok 220 millió forintba kerültek.
Szinte rá sem lehet ismerni a belülről teljesen átépített vásárhelyi Erzsébet-kórház B épületére, mely új tetőt és hőszigetelő nyílászárókat kapott. Itt működött például a tavalyi ágyszámleépítéskor megszüntetett bőrgyógyászati osztály. Az épületben hetvenágyas krónikus osztályt alakítottak ki. Az erre meghirdetett közbeszerzési eljárást – ahogy azt a város honlapján fakszimilében olvasható szerződés is tartalmazza – helyi cég, az Építészmester Zrt. nyerte meg. A kivitelező vállalta, hogy első osztályú munkát végez az épületen. A 220 millió 337 ezer forintba kerülő átalakítás elvégzésére tavaly augusztus elején kötötték meg a megállapodást, a munkálatokkal mára teljesen elkészültek.

A felújított, belül átalakított épületet hamarosan birtokba vehetik a betegek. Fotó: Tésik Attila
A felújított, belül átalakított épületet hamarosan birtokba vehetik a betegek.
Fotó: Tésik Attila

Mint Gilicze Lászlótól, az Építészmester Zrt. műszaki igazgatójától megtudtuk: a műszaki átadás már megkezdődött, s a felújított épület ünnepélyes átadására hamarosan sor is kerülhet. A munka nem volt kevés, hiszen az Építészmester nemcsak az épület régi cserepeit cserélte le, de ahol kellett, a tető faszerkezetét is kijavították. A munka nagyobb része azonban belül történt, hiszen az épület teljes funkcióváltása miatt azt teljes egészében át kellett alakítani. Ebbe beletartozott a teljes burkolatcsere és festés, de például kicserélték az összes belső nyílászárót, ajtót is.

Az épület külső ablakai ugyan a helyükön maradtak, ám valamennyire hőszigetelt külső ráma került. A kórház kerítésére nyíló ajtót pedig befalazták. Elkészült az új liftház, benne az üveglifttel. Minderre már csak a ráadást jelenti a teljes akadálymentesítés. A B épület új krónikus osztálya nemcsak a gyógyító munkát könnyíti, de a betegek komfortérzetét is jelentősen növelni fogja.

Olvasóink írták

  • 2. olasz irén 2008. június 11. 09:27
    „Szép-szép.Jó sokba került és lám mégis kész lett, pedig mikor bezárták annyira kevés volt a pénz, hogy 12 óra munka után a nővérek maradtak ott költöztetni segíteni ingyenesen és az ideiglenes helyen, amiről azt gondolták, hogy végleges, a gyerekosztály felett még függönyök sem voltak-és hát a nővérkék vittek be otthonról diribb-darab függönykéket, amit otthon beszegtek méretre, az akkori főnővér utasítására.na és öltöző sem volt, meg asztal sem, amin a nővérek ehettek volna, de hát ez kit érdekel, szép új osztály, amiről eddig nem szólt a fáma, senki sem tudta ki építi és miért, még a dolgozók sem.Birtokba veszik a betegek és az orvosok?.Akkor itt nővérek, és más személyzet nem is dolgozik, akik a képen az ajtóban álllnak azok mind orvosok és betegek?na nevetséges ez az egész, ami itt folyik.Nem is érdemel több szócséplést.”
  • 1. vanderrohe 2008. május 15. 10:53
    „Gilicze FERENC a műszaki igazgató neve... Jól felkészült újságírók...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városi televíziót alapít Mindszent

Mindszent - Városi televízió beindítását tervezi a mindszenti önkormányzat. A testületi ülésekről egyelőre a vásárhelyi tévé stábja készít anyagot, de az egyik kamera a mindszentieké. Tovább olvasom