Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Elza még nem tudta feldolgozni a szatír támadását

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Olasz Elzának (30) rosszul kezdődött az új év: január 1-én hajnalban, buliból hazatérőben megtámadta egy 20 éves férfi, meg akarta erőszakolni. Megmenekült, élményeit megosztotta a Facebookon, majd feljelentést is tett.
– Még nem tudtam feldolgozni, ami velem történt – jelentette ki a 30 éves, vásárhelyi kétgyermekes családanya, Olasz Elza, akit január 1-jén szilveszteri buliból hazatérőben megtámadott és meg akart erőszakolni egy 20 éves fiatalember.

– Nehezen alszom el, és nyugtalanok az éjszakáim, szerencsére nem álmodom az erőszakkal. Eddig sem voltam bátor, most még félősebb lettem...

Olasz Elza szilveszter éjszakáján egy Andrássy úti szórakozóhelyen mulatott, búcsúztatta az óévet és köszöntötte az újat. Hajnali 3 és fél 4 körül indult haza, először taxit akart hívni, de mivel sok embert látott az utcán, legyőzte félelmét, és gyalog indult útnak. A Hódtóban járt, mikor arra lett figyelmes, hogy valaki kitartóan követi. Erről akkor győződött meg véglegesen, amikor 200-300 méterre otthonától, a Liszt Ferenc utcában átvágott a füvön, és az illető követte. – Megszaporáztam lépteimet, már közel jártam ahhoz a panelházhoz, amelyben lakom, a bejárati ajtóig vezető pár lépcsőn felmentem, kezdtem beütni a kapukódot, az első számig jutottam, amikor erős szorítást éreztem a karomon. Elkezdett ráncigálni, próbáltam védekezni, dulakodtunk. Bal kézzel görcsösen kapaszkodtam a korlátba, tudtam, ha elengedem, vége mindennek. A mobillal vertem az ajtót, nyomogattam a kaputelefonon a számokat. A zajra az egyik lakótárs felfigyelt, lesietett a bejárathoz, erre támadóm elengedett, és elmenekült. A hátamon és a kezemen is kék-zöld foltok keletkeztek, sokáig fájtak.

Értesítsék a rendőrséget

A január elsejei eset egyik legfontosabb tanulsága, ha bűncselekményt követnek el – bárki ellen és bármilyet –, a közösségi oldalakon való megosztás mellett feltétlenül értesítsék a rendőrséget – hangsúlyozta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Elza végül „szerencsésen" hazaért, nem fordult a rendőrséghez (csak január 3-án tett feljelentést), „élményeit" másnap osztotta meg Facebook-oldalán. Elmondta, azért nem kereste meg rögtön a hatóságot, mert támadóját nem tudta volna azonosítani: háttal volt neki, az arcát nem látta tisztán, egy villanásnyira csupán, annyi rémlett neki, hogy fiatal. Nem bánta meg, hogy később magánvádas indítványt tett. A rendőrség – Elza megnyugvására – négy órán belül elkapta a 20 éves vásárhelyi fiatalembert, aki azon a hajnalon még egy nővel erőszakoskodott. Már előzetesben ül.

– Nagy megnyugvás, hogy tudom, már nem találkozhatok vele az utcán. Azóta gyalog este nem indulok el sehova, és mindig összerezzenek, ha fekete kabátos fiatalembert látok. Remélem, ez idővel elmúlik. A lányaim nem tudnak arról, mi történt velem – a kék-zöld foltokat mással magyaráztam –, de azóta még sűrűbben mondom nekik: mindig fogni kell anya kezét, akkor nem történhet baj. A lányoknak és a felnőtt nőknek azt üzenem: ha éjszaka, hajnalban egyedül mennek haza, ne sajnálják a pénzt taxira. És fogadom: legközelebb bármi történjék velem, azonnal a rendőrséghez fordulok. 

Olvasóink írták

 • 9. lepkehalo 2013. január 10. 09:53
  „Talán azért nem szaladt a rendőrségre, mert tartott az ilyen megítéléstől. Az áldozat hibáztatása a legegyszerűbb és legaljasabb dolog.”
 • 8. kormoska 2013. január 09. 20:33
  „Új a hír!Szatírt keresnek Szombathelyen!
  Az ideális szatír 180cm magas,sportos testalkatú,minimum OKJ-s végzettséggel rendelkezik,kellően motivált és megfelel az XVXCIIVII.számú önkormányzati törvényben foglaltaknak.....
  Jelentkezni a helyi munkaügyi központ parkolójában lehet,kizárólag sötétedés után,munkaruhában:-)”
 • 7. Lázárhelyi 2013. január 09. 16:57
  „"Nehezen alszom el, és nyugtalanok az éjszakáim" de azért a facebookra volt ereje és kedve feltenni a dolgot...
  Sajnos sok manapság a net- és facebook-függő ember.”
 • 6. ditta79 2013. január 09. 16:27
  „Ha egy kétgyermekes pasi megy el szórakozni, meg se lepődnek, sőt hátba veregetik.
  Azért mert van kettő gyermeke és nő-még elmehet szórakozni.Ha apuka nincs is mellettük, nagyszülők barátok tudnak vigyázni a gyerekre-vagy talán a nőket zárjuk a 4 fal közé?
  Inkább az a szomorú hogy egy 20 éves fiú nem a barátnőjét kísérgeti, hanem erőszakkal próbál nőt szerezni.”
 • 5. aquarius 2013. január 09. 12:16
  „3. hasika 2013.01.09. 09:46 Én is az vagyok, tudom, miről beszélek. A hölgy prioritásait furcsállottam, ez minden. De persze a cikk lehet, hogy nem minden körülményt ír le.”
 • 4. Falcao 2013. január 09. 11:37
  „Megértem a zaklatottságot de először nem a gép elé kellett volna ülni hanem esetleg a rendőrséget tárcsázni.”
 • 3. hasika 2013. január 09. 09:46
  „Még nem hallottál két gyereket egyedül nevelő nőről? Sajnos egyre több van :(
  Akinek gyereke van és nem is "öreg" nincs joga szórakozni?
  Hol élünk?”
 • 2. mazsolaszolo 2013. január 09. 09:26
  „Még nem?! Már kellett volna?

  Természetes, hogy még nem, hiszen alig egy hét telt el a támadás óta.
  A traumafeldolgozáshoz idő kell, sok idő, és ha nem megy magától, akkor szakember segítsége. Szegeden is van egy halom kiváló pszichiáter, pszichológus, klinikai szakpszichológus. Tessék oda fáradni a FB-ozás helyett.”
 • 1. aquarius 2013. január 09. 07:42
  „Kétgyerekes anyuka szilveszter éjjel egyedül (értsd pár nélkül) szórakozott? Aztán az "élményeit" nem a rendőrséggel osztotta meg legelőször, hanem a Facebookon? Érdekes...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az olvasó írja: minősíthetetlen buszközlekedés

Ami 2013. január 1-je óta tapasztalható a Hódmezővásárhely-Szeged-Hódmezővásárhely vonalon, az minősíthetetlen - írja olvasónk, aki pontokba is szedte az általa kifogásolt dolgokat. Tovább olvasom