Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Hobbijukról kérdeztük a vásárhelyi közszereplőket

Hódmezővásárhely - A szabad levegő és a testmozgás alapvető ahhoz, hogy ki tudjanak kapcsolódni azok a vásárhelyi, közismert emberek, akiket a hobbijukról faggattunk. A strand igazgatója búvárkodik, a Hód-Mezőgazda első embere vadászik, a PMK vezetője pedig kondizik.
Vadászik és horgászik szabadidejében a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. A negyvenéves Antal Gábor a vadászatnak – és ehhez kapcsolódóan a koronglövészetnek – Vásárhely környékén hódol. Apróvadra, azaz nyúlra és fácánra éppúgy vadászik, mint őzre és vaddisznóra, annyi szabadideje viszont nincs, hogy minden évben, minden szezonban gyakorolhassa hobbiját. Horgászni viszont nem meglepő módon a Dunánál szokott a Bajáról ingázó vezérigazgató. Időnként ragadozó, jellemzően azonban inkább békés fajokra, főként pontyra és amurra pecázik. Eddigi legnagyobb fogása egy hatkilós amur volt. A horogról a halak általában a bográcsba kerülnek, Antal Gábor ugyanis szeret és tud is halászlét készíteni – természetesen a bajai fajtát, tésztával.

Pacskó Noémi, ahogy ritkán látjuk. Edzés közben tud igazán kikapcsolni a PMK vezetője. Fotó: Tésik Attila
Pacskó Noémi, ahogy ritkán látjuk. Edzés közben tud igazán kikapcsolni a PMK vezetője. Fotó: Tésik Attila

Pecázni Molnár Attila, a vásárhelyi fürdő vezetője is szeret, ő legszívesebben a Tiszán harcsázik. Úgy 70-80 centis volt az eddigi legnagyobb fogása, idén viszont még alig horgászott, mivel 7 hónapja született meg második gyermeke. A harminckilenc éves Molnár másik hobbija a búvárkodás, amelyet az Adrián és a Vörös-tengeren gyakorol leginkább. Gyönyörködik a mélység növény- és állatvilágában, cápákat például már többször látott. Korábban fényképezett is odalent, de rájött: a profi fotósok sokkal jobb minőségű képeket tudnak készíteni.

Mozgás közben tud igazán kikapcsolódni a negyvenhárom esztendős Pacskó Noémi, a Petőfi Sándor Művelődési Központ vezetője. Hároméves kisfia születése előtt – amikor még többek közt Lázár János polgármester médiareferenseként dolgozott – heti három-négy alkalommal is megfordult a konditeremben, mert mint mondja, fizikailag és szellemileg is fel tudott ott töltődni. Néhány gépet vásárolt otthonra is, a szülés után azonban érthetően jóval kevesebb ideje jutott magára. Nemrég ismét munkába állt, így komoly szervezést igényel a testedzés, éppen ezért most inkább otthon tornázik, ha ráér. Noémi hozzátette: selyemfestéssel is próbálkozott már, és reméli, hogy lesz még alkalma ezt a hobbit is folytatni. Közös családi programnak pedig ott van a túrázás: a Bükkbe jár kisfiával és férjével, gombát gyűjtenek és hegyet másznak.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Fegor 2008. augusztus 13. 17:50
  „itt a lényeg: "Nem volt mindenkinek munkája, mindenkinek munkahelye volt, és a nem-termelésből nincs lóvé, mit gondol miből fizették akkor a béreket?"”
 • 28. sajt 2008. augusztus 13. 11:59
  „Én megértem ami ír, csak úgy látom Ön nem érti amit én írok.
  Egy valamit értsen meg: Nem gondolom, hogy most jobb, azt gondolom, hogy akkor se volt jó! Érti? Nem védem ezt a rendszert, én a régit (IS) hibáztatom.
  Önnek jobb volt akkor. A baj az, hogy ezen nem tud túllépni. Az a rendszer ugyanolyan szar volt, mint ez, és ezen az sem változtat, hogy Önnek akkor jó volt. De most többek között a múlt rendszer hibájából is szar (aktuális kormánytól függetlenül).
  Nem volt mindenkinek munkája, mindenkinek munkahelye volt, és a nem-termelésből nincs lóvé, mit gondol miből fizették akkor a béreket?
  Meddő vitának érzem, én is befejeztem. Elfogadom a véleményét, de nem értek vele egyet.”
 • 27. Fegor 2008. augusztus 13. 11:28
  „nem bántottál meg és nem is haragszom rád. meddőnek találom a vitát, mert látom, hogy nem akarod/tudod megérteni, amit mondok. de ez nem baj. részemről nincs harag. de az biztos, hogy nálam mindig ki fogja vágni a biztosítékot, ha valaki az elmúlt rendszer ingyenességéről beszél, mert azt most mi fizetjük ki. az akkori viszonylagos jólétet most fizetjük ki, és ez az én zsebemre is megy, nem tudok elmenni mellette szó nélkül. a tücsök és a hangya esete. de harag az nincs.”
 • 26. Írástudatlan. 2008. augusztus 13. 11:08
  „FEGOR! Én amiket írtam nem azért írtam hogy haragszom rád.Én természetesen tiszteletben tartom a hozzászólásaidat.Attól hogy különbözik a véleményünk én úgy érzem nem lehet ok a haragra.De te ha úgy gondolod hogy valamivel is meg bántottalak vólna akkor elnézésedet kérem és tudomásul veszem hogy nem tartassz engemet vitaképesnek.Hát igazán sajnálom mert vólt olyan sok téma amiben viszont egyetértettünk.Hát így jártam.Még egyszer elnézésedet kérem!”
 • 25. Fegor 2008. augusztus 13. 11:00
  „befejeztem a borsó falra hányását. sajt, amúgy is neked van címezve az írás.”
 • 24. Írástudatlan. 2008. augusztus 13. 10:48
  „SAJT! Én tanúltam a múltrendszerből és arra a következtetésre jutottam hogy tényleg jobb vólt! Most mivel jobb raból hazudik az úgy nevezett kórmány vagy nem? Lehetetlenné teszi a fizikaidolgozók a nagycsaládosok a nyugdíjasok helyzetét.Borsos pénzért lehet tanúlni legyen az szakmunkás képző középiskola egyetem stb.Ez nagyon jó ugye? Nem beszélve a sok beígért munkahelyről! Ha nem venné észre tomból a munkanélküliség.És egyre kilátástalanabbá válik a helyzet. Eladták az energia hordozó létesítményeket:áram, gáz,benzin,stb.És ugye úgy emelik az árakat ahogy csak akarják.Na ez is milyen jó ugye? Abban az átkosban bizony nem vólt ilyen!Mert úgy lehet hogy elbaltáztak sokmindent de azért nem hagytak bennőnket magunkra mint most ebben a fene nagy demokráciába.Be léptünk az Unióba is!Egyetlen feltételt teljesítettünk az áremelést Uniós szintre!Nagyjából ennyi de sorólhatnék még pár dólgot ami jobb vólt a múltrendszerbe.De hiába önt úgy sem tudom meg győzni.Mert ez a mostani kórmány még rosszabb mint a Kádáré vólt!Nem is értenek semmihez sem és csak tönkrevágnak mindent no meg büntetlenül rabólnak!Maga szerint ez jobb?Mert szerintem nem.Igen én tapasztalatból beszélek és nem szégyellem bevallani hogy jobb vólt a múltrendszerben élni!Én már csak így élem le az életemet.De a vélemányemet soha sem fogom megváltoztatni akár milyen kórmány is fog uralkodni!”
 • 23. Fegor 2008. augusztus 13. 10:40
  „igen azt kellene észrevenni, hogy a kölcsönnek nem az összege (ingyenesség), hanem a lefutása is fontos. most fizetjük ki kamatos-kamatostól az akkori ingyenességet. "A múltrendszerben még a cigányokat is kényszerítették a tanulásra és a munkára is!" hahahaha. ha tanultak volna, most nem tartanának ott, ahol tartanak, mert azóta felnőtt volna már legalább egy generáció, aki tanult és emiatt akár "tud" is. már másképp szocializálódnának a mai cigánygyerekek, mert láttnák, hogy a szüleik próbálnak tenni valamit. dehogy voltak kényszerítve! munkára meg pláne nem. be kellett járni a munkahelyre, de csinálni alig-alig kellett valamit. ennek az ellentétjét nekem senki nem magyarázza meg, mert volt szerencsém személyesen látni. magam is dolgoztam olyan munkakörben, ahol az effektív 1 órás munkát húztuk szét 8 órára. és tudod mit írástudatlan? nekem ez nem teszett. én dolgozni akartam nem csak munkahelyre járni, hogy ne legyek kmkás. persze kinek a pap, kinek a papné.”
 • 22. sajt 2008. augusztus 13. 09:59
  „Az Ön vélemény a tapasztalataira alapszik. Nem tarthatom sem ostobának, sem műveletlennek azért, mert utólag úgy gondolja jó volt, hogy akkor volt munkahelye, lakása/háza, rendezett élete.
  Úgy gondolom utólag lehetne tanulni belőle. Most, majd 20 évvel később át lehetne értékelni, hogy milyen volt az a rendszer, és hogy mi a hozománya. Mert van, ahogy azt Fegor is többször leírta.”
 • 21. Írástudatlan. 2008. augusztus 13. 09:33
  „SAJT! Én nem haragszom önre hiszen ön csak a maga véleményét írta le.Ez így is van rendjén hiszen ezért fórum a fórum.Igen úgy néz ki akkor hogy én egy szűklátókörű egy kissé műveletlen vagyok.Hát ez van!Ezt is felvállalom!De az általam leírtakat fenttartom!Akár milyen véleménnyel is van róllam!De ebból még nincs harag!”
 • 20. sajt 2008. augusztus 13. 09:05
  „Írástudatlan!
  Nézze, én nem akartam betámadni senkit. Egyszerűen kicsit objektívabb látásmódra hívtam volna fel a figyelmet.
  1. Azért általánosítottam a végét, mert nem akartam személyeskedni, és úgy gondolom a hozzászólásom vége több emberre igaz.
  2. Nem írtam arról egy szót sem, hogy milyen körülmények között tanultam, összekever mással.

  Sajnálom, ha támadásnak érezte az írásom. A véleményünk nem áll olyan messze egymástól, mint gondolná. Én csak a szűklátókörűség ellen szóltam. Nem volt jobb a múlt rendszer sem, pontosan ezt írtam le, csak akkor Önnek jobb volt az élete, mint most. (És feltehetőleg sok más embernek is). Erről van szó! Az a rendszer is hazavágta a gazdaságot, csak mindezt úgy tette, hogy a nép csak a vállalati üdülőket, az ingyen-vidámparkot, a stabil munkahelyet tapasztalta. Most meg "visszasírjuk" azokat az időket, annak ellenére, hogy "tudjuk" mit műveltek a vezetők.
  Nem érzi ezt egy kicsit furcsának? Ne gondolja, hogy nem látom a mostani rendszer hibáit, csak egyszerűen ostobaságnak tartom a múlt rendszerrel való ilyetén összehasonlítgatást, azt, ha arról nosztalgiáznak milyen nyugis is volt akkor.
  És csak hogy elejét vegyem bármilyen megbélyegzésnek, nem vagyok se bal se jobboldali!”
 • 19. Írástudatlan. 2008. augusztus 13. 07:53
  „SAJT! Sajnálom hogy savanyú a szőllő!És hogy általánosítassz is!Én az ÁVÓ és az ÁHV-után születtem igaz nem sokkal.De édesanyámtól hallottam róla és hidd el hogy nekem sem vóltak szinpatikusak a módszereik.De hát erről én nem tehetek de arról sem hogy akkor és abban az időben merészeltem megszületni.De egyet tisztázzunk le! És pedig hogy a múltrendszerben nem vólt kommonizmus csak szocializmus.És csak párttagok vóltak és nem kommonisták.Én egyik sem vóltam!A lázadásról meg annyit hogy soha sem vóltam egy lázadó típus!Írod hogy te a tanulásodért nagyon sokat fizettél ugye? Na akkor ez a fene nagy demokrácia jó neked? Mi előnyöd van belőlle? És megnyugtattlak hogy ezek akik most vannak hatalmon ők is szétrabólják az órszágot!És az úgy nevezett kisemberek ugyan úgy vagy talán még jobban kivannak szólgáltatva!De a FIDESZ kórmány sem lenne külömb ezt elhiheted!A múlt rendszerben az egészség ügy nálunk vólt szinte a világon a leggjobb!És most mi van????A múltrendszerben még a cigányokat is kényszerítették a tanulásra és a munkára is!Most meg ingyen megkapnak mindent!Látod ez is a nagy demokrácia szülötte!Et nem szúr neked szemet csak én?Sajt akár mit is gondólsz róllam és nevezhetsz mocskos kommonistának is.Csak megerősíteni tudom hogy nekem a múltrendszer sokkal jobb vólt de az is lehet hogy még más honfitársamnak is!”
 • 18. rew 2008. augusztus 12. 21:29
  „http://akjap.freeweb.hu/”
 • 17. mackó 2008. augusztus 12. 19:50
  „Sajt-hogy mit tettek a szoc. vezetők a pénzel ( volt mhely) de mit tesznek a mostani politikusok (szerinted?) se munkahely ,se pénz,se megélhető élet, a szegény ember élete teljesen kilátástalan és a gazdagok dúskálnak de miből nem hiszem, hogy a havi bérükből.”
 • 16. kíváncsi 2008. augusztus 12. 19:13
  „Kíváncsi lennék, a cikk írója olvassa e ezeket a véleményeket, és ha igen, milyen érzéseket keltenek benne?”
 • 15. Fegor 2008. augusztus 12. 17:19
  „rew én a magam részéről elolvastam, ha képzavarral akarok élni, akkor az egyik szememen be, a másikon ki... én sem látom sok értelmét az ilyesminek, de símán el tudom képzelni, hogy valakit ez érdekel. de még az is lehet, hogy tévedek, akkor majd a délmagyar is felülvizsgálja, hogy kell-e embert foglalkoztatnia az ilyen cikkek írásához. piacgazdaság tudod. van-e a cikknek piaca vagy nincs. nem a mi dolgunk. ha nem tetszik, nem olvassuk az újságot. mindenesetre te is elég sokszor kattintottál erre a cikkre, ami tele van reklámmal, és nem tudom milyen konstrukcióban fizetik őket, de lehet már ez is hozott nekik a konyhára. ti. a délmagyarnak. ez máris értelme a cikknek. reklámozta a reklámokat. aranka2nek is igaza van. sajt meg egyszerűen a szívemből szólt, és ez már nem az első alkalom. rew, hol marad a link? már majdnem kattintottam...”
 • 14. sajt 2008. augusztus 12. 15:58
  „Írástudatlanhoz lenne egy igazságtalan kérdésem:
  Azt leírta már korábban - nem keresném vissza, remélem emlékszik -, hogy a szocializmusban volt munkehelye, munkája, keresete, ingyen tanulhatott, gondolom a 34 éves munkaviszony nagy részét is abban a rendszerben húzta le.
  Ily módon "rendben" volt az élete, és a leírtak szerint nem érezte, hogy "diktatúra" lenne, hogy elnyomnák és kizsákmányolnák.
  Akkor nem lázadt föl a lelke, hogy ezek a "mocskos komcsik" tönkreteszik az államot, adósságot adósságra halmoznak, kétvállra fektették a mezőgazdaságot, az abból élőket ellehetetlenítették, még korábban mindneki tudja az ÁVO, majd ÁVH mit művelt, meghurcoltak rengeteg embert, nincs szólás/sajtószabadság, folytathatnám...??? Akkor ez ellen nem lázadt föl?
  Rendkívül sajnálom, hogy egészségi állapota megromlott, és azt is, hogy megélhetési problémái vannak, de mint korábban leírtam: savanyú a szőlő...
  (Innentől általános az alany, hogy meg ne sértsem.)
  Amikor jól megy sorunk, vagy legalább is úgy tűnik, akkor le van szarva, milyen a rendszer, mit művelnek a pénzzel a politikusok, vagy mondjuk inkáb, hogy a vezetők. Pedig jó nem volt akkor sem, csak el volt takarva a ló szeme. Most, hogy a bőrünkön érezzük, hogy valami szar, lehet anyázni... Nem túl következetes, ellenben nagyon is emberi magatartás.”
 • 13. sajt 2008. augusztus 12. 15:32
  „Ez a cikk egyszerű hasábkitöltés. Ne mondjátok, hogy felesleges, meg sz@r, mert elolvastátok és itt csámcsogtok rajta. Ki így, ki úgy. Pont ez a célja. Felháborít? Megbotránkoztat? Ezek fognak új cikket szülni, ami majd újabb személyek magánéletével foglalkozik, és újra lesz aki felháborodik rajta, lesz aki szidja az újságot a téma miatt. Az újság nem arra van, hogy igazságot szolgáltasson. Csak megmutat valamit. Teszem hozzá, nagyon sok esetben minősíthetetlen minőségben...”
 • 12. aranka2 2008. augusztus 12. 15:20
  „Hogy mi értelme ennek a cikknek? Nyár van, ilyenkor is meg kell tölteni az újságot. ´Ahhon való képpest´ nem is rossz.”
 • 11. rew 2008. augusztus 12. 14:42
  „Fegor, nem értelek.
  Mi értelmét látod ennek a cikknek?”
 • 10. vin diesel 2008. augusztus 12. 14:26
  „Molnár Attila először a hmvhelyi strandfürdőt tegye rendbe és utána búvárkodjon.....Lázár János hobby-járól nincs szó.....vajon miért?!
  a zsoldos utca lezárási ötlete sztem...csak ő mehet be..”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A napkollektor jótékony hatása Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Kevesebb mint felére csökkent a használati meleg víz előállításának költsége a… Tovább olvasom