Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Hódmezővásárhely: törvényes eljárás volt

Hódmezővásárhely - Nyílt és törvényes eljárásban választotta ki a hódmezővásárhelyi önkormányzat azt a céget, amely a következő öt évben elvégzi a település kommunikációs és városmarketing feladatait - közölte az önkormányzat hétfőn.
"Több sajtóorgánum megtisztelő figyelmének köszönhetően az elmúlt napokban napvilágra került, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat a városmarketing és kommunikációs feladatokra nyílt, mindenben a hatályos törvényeknek megfelelő közbeszerzési eljárást írt ki és folytatott le. Sajátságos, hogy a néhai SZDSZ és az MSZP még szabadlábon lévő budapesti és vidéki vezetőinek, politikusainak naponta jelentkező korrupciós botrányai között már egy törvényeknek megfelelően lefolytatott közbeszerzés is hírértékkel bír" - áll az önkormányzat közleményében.

A nyílt és törvényeknek megfelelően lefolytatott közbeszerzési eljárás győztese, a Prestige Média Kft. az elkövetkező öt évben, évi 19,2 millió forintért végez majd városmarketing és kommunikációs feladatokat. Ez az összeg a város éves költségvetésének - amely meghaladja a 20 milliárd forintot - egészen pontosan 0,095 százaléka.

"Mivel törvényes eljárást, egy törvények szerint működő városban és országban nem szükséges kommentálni, kihasználva és megköszönve a sajtó megtisztelő figyelmét csupán arra szeretnénk emlékeztetni valamennyi szocialista és még szabad demokrata politikust, hogy ha hasonlóképpen törvényesen és csak hasonló mértékben költöttek volna az elmúlt években ilyen célokra, akkor talán kevesebb párttársuk ülne most előzetes letartóztatásban és az elvégzett munka eredményeivel győzhetnék meg választóikat, nem szorulva arra, hogy hazugsággal és kétségbeesett vagdalkozással kampányoljanak" – áll a közleményben.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. DMagóg 2010. szeptember 29. 17:45
  „Nem találtam nyomát, hogy bárki kétségbe vonta volna az eljárás törvényességét.
  Miről beszélsz Nyuszó-Muszó?”
 • 26. lidi 2010. szeptember 29. 14:07
  „mondjuk tényleg vicces többször is leírni, hogy már szinte minden szoci és szdsz-es vezető politikus börtönben ül (ami uyge nem felel meg a valóságnak) épp egy olyan ember cégének a védelmében, akit elítélt a bíróság folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért (ami ugye ingatlanmutyit, pártpénzek gyűjtögetését, köz- és magánokirathamisítást jelentett, ha jól emlékszem - az már más kérdés, hogy (szégyenszemre) egy év felfüggesztett és félmilla pénzbírság volt a büntetési tétel)
  tisztességesebb lett volna azt írni, hogy VA (és pártja) tanult a hibákból és még egyszer nem követi el ugyanazt a hibát, hogy lebukik...”
 • 25. deszkás 2010. szeptember 29. 12:41
  „Ez addig törvényes mig be nem bizonyosodik az ellenkezője.Az már más hogy talán sosem.Lásd olajszőkités kulcsárolás...”
 • 24. Pepejeans 2010. szeptember 29. 11:24
  „Egy rabló megállítja lj-t az utcán:
  -Ide a pénzedet!
  -De kérem, én a polgármester vagyok!
  -Jaaa, akkor ide a pénzünket!!!”
 • 23. portis 2010. szeptember 29. 11:17
  „Lázár mindig jól riposztozik, most viszont már tulzásba vitte.
  Ez a közlemény már nagyon barokkosra sikerült. :)”
 • 22. csakugyirok 2010. szeptember 29. 07:41
  „Lehetne a cikk címe : Lázár János szavai népéhez”
 • 21. aquarius 2010. szeptember 28. 18:53
  „Remélem, mindenki tisztában van azzal hogy havi másfél millát az ő hülyitésükre költ a város?! (beleértve ezt a szánalmas magyarázkodást)
  Mennyivel többet ért volna arra költeni ezt az összeget, hogy minél több céget próbáljon az Úr idecsábitani. Mert nagyon szép a felújitott főtér, meg múzeum meg négycsillagos szálloda és környéke, de ilyenekre nem akkor kell költeni, amikor a s*ünk kivan a nadrágból! Egy-két-három termelő, és iparűzési adót fizető céget idevonzani - nos ezzel csökkenne azok száma is, akiknek a listáját aztán feltesszük a város honlapjára (vagy azért, mert hajlandóak az utcát takaritani, vagy azért mert nem...), és az a hatalmas nagy adósság, amiben fuldoklik Vhely. De ezt most majd legalább jó drágán megmagyarázzák nekünk 5 éven keresztül...szégyen és gyalázat ez!”
 • 20. DMagóg 2010. szeptember 28. 14:08
  „Ez bizony egy komoly cég.”
 • 19. fles2 2010. szeptember 28. 13:45
  „16.Pepejeans
  Azért nyilatkozta a Promenádnak,hogy 4 év múlva már nem szeretné jelöltetni magát.már most sem lenne szabad,hogy Ő nyerjen!”
 • 18. hetedik 2010. szeptember 28. 12:55
  „Milyen zászló?”
 • 17. deszkás 2010. szeptember 28. 11:51
  „A tűzoltók által leszedett zászló viszont nem.”
 • 16. Pepejeans 2010. szeptember 28. 11:31
  „14.fles2 Mire a hiteleket ki kell fizetni, ő szépen lelép, már nem akarja jelöltetni magát. Majd elhúz Pestre és jót röhög a vásárhelyieken. Gusztustalan ....”
 • 15. fles2 2010. szeptember 28. 10:17
  „Lázár Úr csütörtökön(30-án) a vásárhelyi rádió 7-ben tart fogadóórát ,na ott lehet számon kérni”
 • 14. fles2 2010. szeptember 28. 10:10
  „miből fizeted ki ezt a rengeteg pénzt Lázár?Mivel az országban vásárhely van a legjobban eladósodva!Miért is halmoztál fel ennyi adósságot?A polgárok nem kérték,hogy ezt a sok hitelt vegye fel a város,akkor fizesse ki az aki kérte!!!”
 • 13. hetedik 2010. szeptember 28. 08:59
  „Jelentős vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt egy magánszemély ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Patay Vilmos dombóvári polgármester által kötött kommunikációs tanácsadói szerződések ügyében. Dombóvár 612 500 forintot fizet havonta pár órás konzultációkért a hűtlen kezelésért korábban jogerősen elítélt volt Fidesz-pártigazgató, Várhegyi Attila cégének.
  A korábban mind az első Orbán-kormány kulturális államtitkáraként, mind a Fidesz pártigazgatójaként dolgozó, 2002 októberében hűtlen kezelésért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Várhegyi Attila cége, a Prestige Media kapós a kommunikáció-marketing piacon, főleg a jobboldali vezetésű önkormányzatok körében.
  A Prestige Media Pécsett például a fideszes Páva Zsolt megválasztása után bukkant fel, de nem sokkal később Dombóváron is szerepet vállalt, miután egy időközi polgármester-választás során a Fidesz megszerezte a polgármesteri címet. A legnagyobb falat a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat, ahol a Prestige Media a Stop beszámolója alapján a városmarketinget alakítja a következő öt évben mintegy 100 millió forintért.”
 • 12. allgalaxis 2010. szeptember 28. 00:13
  „HOL A PÉNZEM LÁZÁR????????”
 • 11. lisa01 2010. szeptember 27. 21:36
  „Ezelőtt néhány évvel, volt egy olyan, hogy országimázsközpont, ez gondolom a vásárhelyi kiadása. kiváncsi lennék arra, mire fizet ki az önkormányzat egy ilyen kis jelentéktelen összeget, és mekkora benne a pályázó haszna?”
 • 10. JB007 2010. szeptember 27. 21:32
  „A parkolási díjat felemelték, mert "A mai világban ezért a pénzért le kell hajolni" - by lj.
  De a s...güket melengető stratégiai munkatársak az önkorinál mit csinálnak, ha külsős céget kell megbízni olyan munkával, ami fontos, csak senki nem tudja mire kell?

  Az meg, hogy valaki törvényesen lop még nem akkora erkölcsi magasság, hogy ilyen stílust üssön meg.”
 • 9. Pepejeans 2010. szeptember 27. 18:47
  „Gondolom a cég legfőbb tevékenysége az lesz a kommunikáció területén, hogy ők fognak visszaköszönni az utcán Jánoska helyett.”
 • 8. Dongó 2010. szeptember 27. 18:12
  „Gratulálok a DM-nek az új munkatárshoz. Ha titkolják is, de nyilvánvaló, hogy ezt a cikket jancsika írta. A stílus, az arogancia, a porhintés, szóval Gratula. A város költségvetése meghaladja a 20 milliárdot, és az adósága. Na erről dumálj jancsika!
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totálkárosra tört egy kamion a 45-ösön - képek

Egy kamion oldalára borult, egy gépkocsi pedig árokba csúszott a 45-ös számú főúton Vásárhely és Szentes között. Tovább olvasom