Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Izabella mosolyog, beszél

Hódmezővásárhely – Anya! Anya! – szólongatta édesanyját pénteken a vásárhelyi Csodaházban a romániai Kisperegen élő Szabó Izabella.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Ikertestvérével, Melindával, nővérével, a 21 éves Brigittával, valamint a szüleivel érkezett ismét a városba, rehabilitációra. A 15 éves Melinda és Izabella sziámi ikerként született, Izabella sérült. 3 hónapos korukban – óriási szakmai bravúrral – a szegedi klinikán választották szét őket, azóta a johannita orvosok és Vásárhely vette őket pártfogásába. 5 éve járnak rendszeresen a Csodaházba rehabilitációra, ahol többek között fényterápiás szobában fekszik Izabella, és gyógytornász is foglalkozik vele.

– Izike negyedik osztályos, hetente kétszer jár hozzá pedagógus. Már sokat beszél, kommunikál – mesélte mosolyogva az édesanya, Szabó Zsuzsanna. Hozzátette: Melinda szeptembertől Aradon tanul, biztos nagyon fog Izabellának hiányozni, amíg iskolában lesz. Nagyon szeretik egymást.

Családja körében, fényterápiás szobában gyógyul Izabella. Fotó: DM/DV
Családja körében, fényterápiás szobában gyógyul Izabella.
Fotó: DM/DV

– Közösen hallgatunk zenét, kedveli a nótákat, tudja is őket, de sokat sétálunk is – vette át a szót Melinda. Szabóék most 4 napot töltenek a városban. Délelőtt a Csodaházban, délután általában a strandon vannak.
2 éves koruktól látja el a lányokat Berényi Károly vásárhelyi gyerekorvos. Izabella évről évre sokat fejlődött. Mosolyog, beszél, annak idején nem is gondolták, hogy megszólal, mondta. Rendszeresen telefonon, interneten tarja a kapcsolatot a Szabó családdal.

Olvasóink írták

  • 1. Secem 2013. augusztus 31. 14:38
    „És a képen ki kicsoda?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovaskocsi - ritka, mint a fehér holló

Manapság már úgy kell vadászni a lovas kocsikra. Használtan 100 ezer forint alatt nem lehet vásárolni. Tovább olvasom