Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Kapuvita a piacfórumon

Hódmezővásárhely - Nem emelik januártól a helypénzt a piacon – derült ki tegnap a vásárhelyi városházán megtartott fórumon. Többen kifogást emeltek a piaci kapuk miatt.
Leginkább a kapukra panaszkodtak az árusok tegnap azon a városházi fórumon, amelyen Lázár János polgármester és Magyar József, a piacot működtető Városellátó Kht. ügyvezetője is részt vett. Magyar József elmondta: a baromfipiacot jövő év elején új, fedett helyre költöztetik. Az ügyvezető felolvasta Apró Szilvia, a csarnok egyik helyisége bérlőjének levelét, aki kifogásolta, hogy az utóbbi másfél évben nem kaptak villanyszámlát, beázik a vásárcsarnok, s hulladékválogató működik a tejárussal szemben. Válaszként elhangzott: a Démász más villanyórára küldi a számlát, mint ami a fogyasztást méri, s bár a Városellátó már lépett az ügyben, eddig semmi sem történt. A papír- és műanyagpalack-válogatót hamarosan elköltöztetik, a beázást viszont csak a csarnoktető teljes cseréjével lehet megszüntetni.

Az árusok a bejárati kapukra panaszkodtak. Fotó: Tésik Attila
Az árusok a bejárati kapukra panaszkodtak.
Fotó: Tésik Attila

Többen is kifogásolták a piaci kapuk számát és méretét, illetve azok nyitvatartási idejét. Farkas Attila szerint ezek csak akadályozzák az árusok mozgását. Budai Istvánné arról panaszkodott, hogy áruszállító autójával nem tud bemenni a Szent István téri főbejáraton, mert mire odaér, azt félig eltorlaszolja egy árus. Börcsök Imre és Bánfi Krisztina arról érdeklődött, nyitva lehetne-e hagyni a nagykaput a szünnapokon is, hiszen van olyan pavilon, ami akkor is működik. Válaszul elhangzott: a nagykapun egy 6 tonnás teherautó is kényelmesen befér, ahogy ezt egy román kamionos már kipróbálta, a szünnapokon a személyzeti kapuk nyitva állnak, a főkaput félig elfoglaló árust pedig arrébb költöztetik. Magyar József egy kérdésre válaszolva elmondta: jövőre nem emelik a helypénzeket, a parkolási díjakat és bérletárakat sem.

Olvasóink írták

 • 3. Filctoll 2009. december 18. 21:26
  „"beázást viszont csak a csarnoktető teljes cseréjével lehet megszüntetni" Azért mert valahol becsepeg a viz, miért kell az egészet kicserélni? Nem értem! Nem hallottak még a tetőjavitásról? Végülis, van pénz carásig majd a fizetőparkoló behozza az árát.”
 • 2. Én2 2009. december 18. 18:08
  „Mi a fenéért nem lehet hétköznap is nyitva hagyni legalább 1 kaput mivel az ott áruló hentes is nyitva van. Nem tudtam bemenni kocsival mivel minden lakat alatt van, csak az a baj, hogy mozgáskorlátozott vagyok és nem bírom a vásárolt terméket onnan kicipelni így elmentem máshová

  Mi a fenét féltenek, igaz is mindenkit elüldöznek, már alig van ember a piacon, megmutatjáj , hogy ők az urak ebben is.”
 • 1. bo 2009. december 18. 11:25
  „Nem volna egyszerűbb bezárni és lelakatolni az egészet, hisz már lassan elüldöztek innen mindenkit, legyen az árus, vagy vásárló!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pub lett a székkutasi pinceklubból

Székkutas - Angol mintára alapított nemdohányzó pubot egy Angliában élő székkutasi lokálpatrióta.… Tovább olvasom