Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Két nő kifosztott egy nyugdíjast Vásárhelyen

Negyvenötezer forintját – a varrással, ruhajavítással keresett pénzét – lopta el egy vásárhelyi nyugdíjas asszonytól két nő. A csalók az önkormányzat dolgozóiként mutatkoztak be, és nyugdíjemelést ígértek. A nyugdíjas egy szavukat sem hitte el, de hiába kapta el a tolvaj karját, nem bírta visszaszerezni pénzét: a nők elfutottak. A páros később másoknál is próbálkozott.
Posztós Györgyné varrással keresett pénzét vitték el a tolvajok. Fotó: Tésik Attila
Nyugdíjemelés ígért az a két nő, aki nemrégiben negyvenötezer forintot lopott el a vásárhelyi Posztós Györgynétől. Az idős asszony maga engedte be a tolvajokat háza kapuján, ugyanis azt hitte, hogy unokái zörgették meg az ablakát.

– Nehezen járok, így miután kinyitottam a kaput, alig tudtam követni a két nőt, akik közül a fiatalabbat, a nagyon rövid haja miatt először férfinak néztem – meséli a történteket a néni, aki attól kezdve csak szemlélője volt a történteknek. Az idősebbik nő ugyanis közölte, az önkormányzattól jöttek, s a nyugdíjemelés megállapítása előtt mérik fel a lakást.

– Egy szavukat sem hittem, azonnal tudtam, hogy nem az önkormányzat adja a nyugdíjat, de nem tudtam mit tenni. Ők azonnal bementek a szobámba, ahol a villany égett, s egyikük hókuszpókuszokat végzett a kezével. Mondtam, hogy menjünk ki innen inkább a konyhába, el is indultunk, ám egyszerre megéreztem, hogy egyikük nem jön utánunk, s mikor visszafordultam, megláttam, hogy visszament a szobámba, s ott áll a szekrény mellett. Mondtam neki, jöjjön csak ki onnan, ne vigye el a pénzem, s megragadtam a karját.

A fiatalabb nő kirántotta a karját, s a két tolvaj azonnal kiszaladt a kapun.
– Negyvenötezer forintomat vitték el, melyet varrogatással, ruhajavítással kerestem – mondta Posztós Györgyné. – Ezt a pénzt a számlákra tettem félre apránként, s három pénztárcában tartottam a varrógép alatti asztal két fiókjában.
A néni úgy véli, hogy az idősebb nő nem csak vastag keretes szemüveggel, de talán parókával is álcázta magát.

Posztós néninek nem ez volt az első ilyen kalandja. Évekkel ezelőtt egy férfit pillantott meg a lakása folyosóján a kertből, akitől akkor a férje kérdezte meg, mit is akar, majd kísérte ki azt a kapun. Akkor ötezer forintja tűnt el.
– Miután tőlem elmentek, próbálkoztak a szomszédos utcában két helyen is, sőt a Szabadság téren is, ám ott nem engedte be senki őket – mondta a néni, aki megfogadta, hogy idegennek többé nem nyit kaput.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen. Mint megtudtuk, a városban jó néhány hasonló bűntett is történt a napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kóbor ebek gyilkoltak Öreg-Kishomokon

Feltehetően nem kóbor, hanem csak időnként elszökő, nagy testű kutyák téptek szét február elején… Tovább olvasom