Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Kibékülhet a polgármester a képviselőkkel Mindszenten

Mindszent - A bíróság ítélete nyomán a mindszenti polgármester tovább dolgozhat, együtt azokkal a képviselőkkel, akik az elmozdítását kezdeményezték. A felek a hátralévő két és fél évre „korrekt munkakapcsolatot" képzeltek el a település érdekében. Közben a rendőrség a korábbi feljelentések nyomán több önkormányzati ügyben is nyomoz.

Ma, a rendkívüli testületi ülésen találkozik a mindszenti képviselőkkel Zsótér István polgármester. Miután a Csongrád Megyei Bíróság úgy döntött, jogszerűtlen volt az elmozdítására tett kísérlet, ellenfelei pedig nem akarnak időközi választást, együtt kell dolgozniuk a következő választásokig.

– A békítési kísérletem nem vezetett eredményre – felelte kérdésünkre az egyik legismertebb mindszenti polgár, Abdul Rahim háziorvos, aki a Fidesz színeiben került be a képviselő-testületbe. Ő az optimisták közé tartozik, azt mondja, el tudja képzelni, hogy kibékülnek a felek.

Hasonlóképp látja a független Kecskeméti János is, aki prémiuméveit töltő köztisztviselőként dolgozik Mártélyon, de 1994-től '98-ig első embere volt a településnek. – Annak idején, amikor polgármester voltam, megkérdeztem a képviselőket, hogyan csináljuk: az a csapat úgy döntött, ha fejlesztésről van szó, a meglévő, nem túl nagy lehetőségeinkkel kell élni.

A mostani testület két oldala között azért megy nehezen a közeledés, mert másképp képzelik el a város fejlesztését, fontos helyi ügyekben nyilvánítottak véleményt gyökeresen másképp. Nyilván sok mindszenti sajnálja, hogy Zsótér István és Hevesi István szembe került egymással. Utóbbi eredményes agrárvállalkozó, aki a Sikeres Mindszentért Egyesület színeiben jutott be a testületbe. Lapunknak azt mondta, ő segíteni akar a városának, azzal a hozzáállással, ahogy a családi gazdaságot sikerre viszi.

– Lehet helyteleníteni azt, hogy mi eladunk valamilyen önkormányzati vagyont 5 millió értékben, de ha ez egy ötvenmilliós pályázat önereje, akkor igenis jó a döntés! A mi határozataink hozadéka évekkel később fog látszani, én ezt ki akarom várni. De eldöntöttem: még egyszer nem indulok – mondja Hevesi István.

– Amikor ez a testület eladott valamit, a befolyt pénz zöme működésre ment el, nem pályázati önerőre – fakad ki Zsótér István, amikor arról beszélünk, miben lehetne megtalálni a közös nevezőt. Szóba kerül, hogy még a bírósági döntés előtt tett feljelentései nyomán vizsgálódik a rendőrség, több képviselőt kihallgattak. Így pedig nehéz lesz békében dolgozni.

– Ha törvénysértés történt, annak ki kell derülnie – mondta Zsótér. – De ezen túl én is korrekt munkakapcsolatra számítok. Csak azt kérem, hogy a testület a mindszenti költségvetés érdekeit nézze, ne – és most kimondom – a vásárhelyi érdekeket.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 7. bumeráng 2008. február 28. 23:26
  „jaja !
  Jajaj ! De okos a hozzászólásod! Ez mind a Te agyadból pattant ki ?
  Vagy a szókincsedből csak ennyire telt ? Megértelek , hiszen olyan vagy , mint a beszélő papagáj, amit sokszor hall, azt ismétli folyton .
  Azért nem árt tudni :Mondatot nagy betűvel kezdünk írni !”
 • 6. Raven 2008. február 28. 19:43
  „jaja!!!!!!!!!!! te a szavaiddal élve kinek nyalsz??????????

  Hát nem most kelett volna a béke hamarabb. Igen oszlasák felmagukat ha merik a következményt válani de nem merik:). Véleményem szerint továbra is a pecsenye sűtés lessz a legfőbb elfoglatság, pecsenye FIDESZ módra finom is az csak a lakosság nem kapbelőle:(”
 • 5. Kabai 2008. február 28. 13:17
  „Ugyan má! Hogy a fideszesek kezet nyújtsanak olyannak, aki nem ért velük egyet?”
 • 4. pederzoli 2008. február 28. 00:02
  „Korrekt munkakapcsolatot? Ejha,ez jól hangzik. Eddig mit vártak egymástól?”
 • 3. arabellaa 2008. február 27. 21:42
  „Sajnos szerintem nem állnak ki Dr. Zsótér István Polgármester melett. Itt nem csak arról van szó, hogy most ki hogyan békül. Azt amit a testület tett az egy igen is csúnya és gyávaságra méltó a mái napig. Véleményem szerint igen is a céljuk az, hogy a Polgármester úrat kidúrják a posztjáról és a Fidesz szineiben szertnék vezetni Mindszentet az érdekeik és a valóban a hova tartozás miatt. Sajnos ez a testület nem igazán képes döntéshozatalra és igen is fűggővé tette magát a HMVhelyi Polgármester kérésére. Egyszóval véleményem szerint új képviselő testületet kellene választani és nem Polgármestert.
  Ilyen nincs amit ez a testület véghezvitt. Ez sajnos valóban szégyen és gyávasaág. Önmaguk nem képesek döntéshozatalra és éppen ezért "lehetetlenítették" el a Polgármestert.”
 • 2. Biborka 2008. február 27. 16:08
  „Ugye a képviselők is kibékülnek a polgármesterrel?”
 • 1. egy vélemény 2008. február 27. 15:52
  „A fent említett képviselő urak, vajon kiálltak-e Zsótér István mellett, amig nem tudták, hogy a biróság is neki ad igazat. Csak nem azt akarják mondani, hogy most jöttek rá a képviselők, hogy együtt lehet és kell dolgozni Zsótér polgármesterrel.
  Meggyőződésem, hogy ismerve Zsótér polgármestert még ezek után is hajlandó elásni a csatabárdot, ha a képviselőink a Mindszentiek és nem a Vásárhelyi "tanácsadók" érdekeit tartják szemelőtt.
  Könyörgöm, felejtsük már el ezt a mindenáron valahova tartozásos fóbiánkat és próbáljuk meg saját lehetőségeinkből, saját erőnkkel elérni azt a keveset, amit lehet, de azt összefogva veszekedés nélkül. Ha nem megy valóban új megmérettetést kellene szorgalmazni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bannerekért cserélt vásárhelyi iskola sorsa

Hódmezővásárhely - Tavasszal kezdik átépíteni azt a vásárhelyi Vöröskereszt utcai volt… Tovább olvasom