Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Meseországban kalandozhatnak a vásárhelyi gyerekek

Hódmezővásárhely - Célegyenesbe érkezett a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület újabb projektje: a Damjanich utcai művészek játszóterére álmodott játékok tervezőivel – kettő kivételével – megegyeztek, a szerződéseket előreláthatóan hétfőn írják alá.
A vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület a Wartha Vince Művészeti Alapítvánnyal, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületével és a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen írt ki országos nyílt pályázatot játékok tervezésére. Ezekkel az uniós előírásoknak megfelelő eszközökkel váltják, cserélik le a Damjanich utcai balesetveszélyes vasalkotmányokat. A két fordulón túljutott pályaművek alkotóival február 18-án tárgyaltak, és az öt megjelenttel (ketten betegség miatt mondták le a részvételt) megegyeztek – tudtuk meg Lázárné Megyeri Zitától, a Tiszta Szívvel Egyesület alapító tagjától, a kuratórium elnökétől.

Bubik Veronika és Ágoston István az „Aranykert" (minijátékok a legkisebbeknek) fantázianevű művel nevezett, a vásárhelyi-mártélyi B. Kovács Emőke hintával, a vásárhelyi Mikula András „lovas kocsival", a városhoz kötődő Pannonhalmi Zsuzsa a „Tekeredik a kígyó" nevű csúszdával, férje, Gál István János malomjátékkal szerepelt a tárgyaláson.

A makettek már elkészültek, a játékokat május végén vehetik birtokba a gyerekek.
Fotó: Tésik Attila

Betegség miatt nem vettek részt a megbeszélésen a BOBO Stúdió képviselői és Kő Boldizsár, velük még egyeztetnek. A szerződéseket várhatóan hétfőn írják alá a művészekkel. Amennyiben belefér a költségvetésbe – a játékokra 10 millió forintot szánnak, ez az összeg rendelkezésre áll –, egy bónuszjátékot is megépítenek, ez Carussel névre hallgat, és a gyerkőcök lábbal hajthatják magukat. A felhasznált anyagok természetesek lesznek.

A játékokon kívül asztalokat, padokat, szemeteseket is terveztek a területre, az ezután összegyűlő pénzt erre fordítják. A Molnál van egy pályázatuk sövénytelepítésére, ez kerítésként szolgálna. Lázárné Megyeri Zita még elárulta: a Damjanich utcai projekt után újabb játszótér korszerűsítésére, vagy a már meglévő kettő bővítésére szeretnének gyűjteni.

Játékok és fantázianevek

– A játékok fantázianevei minden esetben kötődnek egy meséhez vagy vershez – mondta Lázárné Megyeri Zita –, és ezzel kapcsolatos ismertetőket is elhelyezünk mellettük, amit a kísérők, szülők, nagyszülők felolvashatnak a gyermekeknek. De a kicsik alkotó fantáziája is nagy szerepet kap, úgy járhatják majd körbe a játszóteret, mintha meseországban kalandoznának. A szerződések aláírását követően a művészek otthon elkezdenek dolgozni, az új játékokat várhatóan május 15. és 25. között helyezik ki. Ekkorra el kell készülni a régi kellékek lebontásával, a tereprendezéssel. A kicsik május utolsó vasárnapján, gyermeknapon vehetik majd birtokba az új játszóteret.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyák gyúlnak a vásárhelyi Emlékpont falánál

Hódmezővásárhely - Rendhagyó történelemórákkal, történeti előadással és ünnepi gyertyagyújtással… Tovább olvasom