Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Most dől el, melyik műveket mutatják be az őszi tárlaton

Közel 600 alkotás közül választja ki a zsűri azokat a festményeket, plasztikákat, amelyeket a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlaton mutatnak be.
Szerdán kezdődött el és három napon át tart a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlatra beadott műalkotások zsűrizése Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában. A kiállítás előkészületei miatt ezen a héten zárva tart a Kossuth téri kiállítóhely.

– Tavaly több mint 800 alkotásból válogatott a zsűri, idén nagyságrendekkel kevesebből, 288 művész 588 műve közül. A csökkenés oka, hogy 2015-ben internetes regisztrációhoz kötöttük a jelentkezést. A visszajelzésekből tudjuk, ez tartott vissza többeket. A jövőbeni célunk ezzel az, hogy internetes előválogatást tarthassunk, ami külföldön már bevett szokás – mondta a szerdán megtartott sajtótájékoztatón Nagy Imre múzeumigazgató, művészettörténész, a zsűri elnöke.

Nagy Imre és Pogány Gábor a sajtótájékoztatón. Fotó: Kovács Erika
Nagy Imre és Pogány Gábor a sajtótájékoztatón. Fotó: Kovács Erika

A 8 tagú zsűri 172 alkotó 356 festménye, 47 művész 114 grafikája, 51 szobrász 108 plasztikai alkotása és 7 művész úgynevezett egyéb alkotása közül választja ki azt a körülbelül 200 művet, amelyeket kiállítanak az őszi tárlaton. Pénteken dől el az is, kik kapják meg a díjakat és munkajutalmakat, ám ezt a tárlat megnyitójáig nem hozzák nyilvánosságra.
Pogány Gábor művészettörténész hangsúlyozta, kevesebb ugyan a beküldött és zsűrizésre váró művek száma, de magasabb színvonalat képviselnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának zsűrizése

A szakemberek péntekre választják ki, hogy a 277 alkotó 588 beadott műve közül melyeket láthatja a közönség az október elején nyíló képzőművészeti kiállításon. Tovább olvasom