Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Motorok és krokodilveszély Mindszenten

Mindszent - A helyi Steel Riders Motoros Egyesület birodalmának bejárata minden arra járónak szemet szúr.
Mindszent határában, a Miási út közepén, a várostáblától 6 kilométerre van egy tanya. Minden arra járónak szemet szúr a bejárata: az út bal oldalán oszlopra erősített motor díszeleg, míg jobbról sok-sok likőrös üveggel ékesített, megmunkált fa csalogatja az érdeklődőket. Mindez a helyi Steel Riders Motoros Egyesület birodalma, pontosabban annak bejárata.

A szerző felvétele
Pálinkó Dávid az oszlopra erősített motornál a Steel Riders Motoros Egyesület bejáratánál.
Fotó: A szerző felvétele

– Az volt a cél, hogy összehívjuk a komáinkat egy-egy hétvégére, ehhez kellett egy közösségi hely, ezért vásároltuk a tanyát – árulta el Pálinkó Dávid. Az egyesület elnöke hozzátette, a Steel Riderst 1985-ben alapították. – Egy idő után feledésbe merült, de 2003-ban újraélesztettük – mondta. – A strandon szerveztünk motoros bulikat. A negyedik évben már 2000-en is voltunk. Ekkor hagytuk abba, majd határoztuk el, hogy veszünk egy tanyát – mesélte Dávid. A romos állapotban lévő épületet a tagok közösen felújították. A területen egy tavat is kialakítottak, így pecázni is lehet, persze csak óvatosan, mert a kihelyezett tábla szerint krokodilveszély van.

A társaság folyamatosan szépíti, renoválja a tanyát, amelyet idén már téliesítettek. A tanya közepén egy motoros kopjafa áll, amely az egykori elnök Lucza Ferencnek állít emléket. Itt tartják a névnapokat, születésnapokat. Minden év júliusának harmadik hétvégéjén tartják az éves nagy rendezvényüket 200-250 fővel, helyi és környékbeli zenekarokkal.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mártélyról Bamakóba készül Mikola Zoltán

8500 kilométer 16 nap alatt. Ezt a távot teljesíti két barátjával a mártélyi Mikola Zoltán a jövő évi, egyben utolsó Budapest–Bamako Ralin. Tovább olvasom