Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Nappali melegedő az iskolából

Egyszerre harminc hajléktalan befogadására alkalmas nappali melegedőt adtak át tegnap Vásárhelyen. A Csomorkányi úti új intézményben nem csupán az utcán élőket várják, de minden rászorulót. Többek között orvosi rendelőt, csomagmegőrzőt, valamint olyan információs bázist is kialakítottak, melyen keresztül elérhető a megyei munkaügyi központ.
A Csomorkányi úti egykori iskolát alakították át nappali melegedővé. Fotó: Tésik Attila
A kilencvenes évek óta egyre szélesebb körű szociális ellátást kell nyújtania az önkormányzatnak. Az is megfigyelhető, hogy napjainkban sajnos jóval több ilyen jellegű intézményre van szükség, mint iskolára – mondta tegnap Lázár János polgármester a Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézmény átadásán.

A Csomorkányi út 17. szám alatt egykoron általános iskola működött. Az épületet átalakították, felújították és kibővítették. Így 740 négyzetméteren tudják fogadni a rászorulókat. A József Attila utcában működő melegedőben mindössze húsz fő tartózkodhatott egyszerre. Az új intézményben viszont már harmincat láthatnak el. A régit sem zárták be: abból lett az éjszakai szállás.

A Csomorkányi úton csomagmegőrzőt, orvosi rendelőt is kialakítottak. Ezenkívül egy olyan információs bázist is, mely szoros kapcsolatban áll a megyei munkaügyi központtal.
– A hajléktalanok önállóan nem képesek különféle képzéseken részt venni, munkát találni, egyszóval újból beilleszkedni a társadalomba. Itt a Hódfó Szociális Foglalkoztató közreműködésével munkát biztosítunk nekik – tudtuk meg Pikali Sándorné intézményvezetőtől.

Az Esélyt mindenkinek program keretében 130 millió forintot nyert az önkormányzat az újvárosi intézmény kialakítására. Ehhez a pályázati kiíráshoz kapcsolódóan egy héttel ezelőtt átadták az Endre Béla utca 2. szám alatti Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét, valamint elkezdődött a szociális területen dolgozók továbbképzése is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havránek kontra Lázár

Havránek Ferenc szerint a választási törvényben megszabott összeg többszörösét költötte eddig Lázár… Tovább olvasom