Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Negyvenkét pályázó tíz ingyentelekre

Eredetileg tíz ingyentelket hirdetett meg a vásárhelyi Szent László, Barázda és Mester utca közötti részen az önkormányzat, ám a nagy érdeklődés – negyvenkét pályázó – miatt újabb két területet is kijelöltek.
Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés a vásárhelyi önkormányzat harmadjára meghirdetett ingyentelek-akciója iránt. A Szent László, a Barázda és a Mester utca között kialakított tíz ingatlanra negyvenkét fiatal házaspár pályázott. Így aztán a jelentkezők száma miatt az eredeti tervtől eltérően, a már meghatározott telkek mellett két újabb területet is kijelölt építkezésre az önkormányzat. A Soós István utcában korábban visszaadott telek is új gazdára talál. Az 500 négyzetméteres nagyságú területeket a közművesítést követően, várhatóan tavasszal adják majd át a sikeres pályázóknak.

A vásárhelyi, 35 év alatti, gyermeket nevelő vagy vállaló házaspároknak megfelelő jövedelemmel, s minimum 3 millió forint lakáscélú támogatással kellett rendelkezniük. A jelentkezők közül azok kerültek ki győztesen, akiknél a lakásügyi szaktanácsadó testület a leginkább biztosítottnak látta, hogy két éven belül sikerül felépíteniük az új otthont. Az ingyentelekosztó program nem áll le Vásárhelyen, október 17-éig a Szoboszlai utca 27. alatti ingatlanra lehet pályázni. Ez a terület egyébként a többinél valamivel nagyobb, mintegy 730 négyzetméteres.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gödörbe rejtették Ferencet

Most már bizonyos: a gyilkos valóban elásta a mindszenti Szabó Ferenc holttestét a férfi házának… Tovább olvasom