Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Nem lesz szennyvízcsatornázás Mártélyon

Mártély - Októberre minden szennyvízaknának zártnak kell lennie a mártélyi üdülőterületen. A 218 tulajdonos közül 85 már megcsináltatta, 42-t ellenőriztek is – mondta Makó András, a vásárhelyi önkormányzat aljegyzője.
218 mártélyi üdülőből eddig 85-ben készül el a zárt szennyvízakna, közülük 42-t már ellenőrzött is a hódmezővásárhelyi önkormányzat – hallottuk Makó András aljegyzőtől. Úgy vélte: a számok is jelzik, az üdülőtulajdonosok végül tudomásul vették az önkormányzat hónapokkal ezelőtt kiküldött határozatát, amelyben zárt aknák kialakítására kötelezték őket. Megírtuk: a hétvégi házak gazdái még aláírásgyűjtést is kezdeményeztek a határozat miatt. Az aknák (1993 óta kötelező) kialakítását a rucaöröm elburjánzásának megakadályozásával indokolta polgármesteri hivatal.

– Az eddig ellenőrzött 42 akna közül csupán egynél talált hibát, és kért javítást az építéshatósági csoport munkatársa – mondta Makó András. – Az aknákat változatos módszerekkel alakították ki, de az önkormányzat nem is támasztott semmilyen követelményt, a lényeg: ne szivárogjanak – tette hozzá. 96-an kértek határidő-módosítást a munkára, a fennmaradó 37 üdülőben pedig már eredetileg is zárt volt a tároló, illetve akad komfort nélküli nyaraló is – tudtuk meg továbbá az aljegyzőtől. Makó András hangsúlyozta: a kiküldött 218 határozat ellen csak 1 esetben fellebbeztek, határidő-módosítást kértek, amit meg is kaptak. A mártélyi üdülőterületen októberre kell minden aknát zárttá tenni.

A legutóbbi közgyűlésen egyébként ismét napirendre került az üdülőterület esetleges csatornázása. Az ott elhangzottakat erősítette meg lapunknak Makó András. A tévhittel ellentétben az Európai Unió nem ad támogatást üdülőterület csatornázására. A tulajdonosoknak maguknak kellene állniuk a költséget, amely üdülőnként 2 millió forint is lehet. A vásárhelyiek által befizetett adóforintokból pedig biztos, hogy nem lesz szennyvízcsatornázás a mártélyi üdülőterületen – tudatta az aljegyző.

Olvasóink írták

  • 3. booo 2011. szeptember 12. 14:32
    „2. xanadu - Nagy carban lesznek! Különben pedig az emberi trágya jó hatással van az élővilágra. Ez csak a dolgok túllihegése. - Szerintem.”
  • 2. xanadu 2011. szeptember 12. 12:09
    „Mi lesz, ha a tavaszi áradás megtölti az aknákat?”
  • 1. papika56 2011. szeptember 12. 10:48
    „Jóóóóó! üdülőnként 2 millió Ft. Van ott olyan kócerály ami ennek a töredékét éri csak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindszent aranya, paprikafesztivál

Szombaton rendezték meg az alföldi kisvárosban immár harmadik alkalommal a Mindszent aranya elnevezésű paprikafesztivált. Tovább olvasom