Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Nem Rambo, de nem is bújt el

Hódmezővásárhely - Ilyen katonákra van szükség – hangzott el hétfőn a vásárhelyi laktanyában, ahol miniszteri kitüntetést kapott Mag István tizedes a Szeged–Hódmezővásárhely buszjáraton tanúsított rendkívüli helytállásáért. A katona egy gázpisztollyal fenyegetőző férfit csillapított le.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adományozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a vásárhelyi laktanyában szolgáló Mag István tizedesnek (képünkön). Korábban megírtuk: a 42 éves, Afganisztánt is megjárt katonának sikerült lecsillapítania azt a férfit, aki a Szeged–Hódmezővásárhely közötti buszjáraton gázpisztollyal fenyegetőzve követelt ülőhelyet maga mellett barátnőjének.

A miniszteri kitüntetést tegnap adta át Huszár Ferenc megbízott laktanyaparancsnok Mag Istvánnak. Elmondta: tudomása szerint ezt az elismerést még nem ítélték oda szerződéses állományban lévő katonának. A tizedes rendkívüli helytállásról tett tanúbizonyságot.

Mag István miniszteri kitüntetést kapott. Fotó: DM/DV
Mag István miniszteri kitüntetést kapott. Fotó: DM/DV

– A kiképzéseken arra készülünk, hogy mi lesz, ha nehéz helyzetbe kerül a katona. Bár a logisztikánál gépjárművezető, Mag István elsősorban katona – mondta Fábián László alezredes, a 3. Bercsényi Miklós Lövészdandár Zászlóalj parancsnoka. – Ha komolyabb harci helyzetbe kerülne, akkor sem esne pánikba. Erre próbáljuk tanítani a katonákat. István higgadt maradt, és úgy cselekedett, ahogy elvárható. Nem Rambo volt, aki ráveti magát a fenyegetőzőre, de nem is bújt meg a tömegben. Nyugtató szavakkal kezelte a helyzetet. István nem volt forrófejű, de nem is volt megilletődve. Ilyen emberekre van szükségünk – tette hozzá a parancsnok.

Nagy megtiszteltetés a kitüntetés, nem számított rá, hogy amit tesz, ilyen sokat jelent, mondta Mag István. A kétgyermekes édesapa 3 éve szolgál katonaként, és úgy vélte: a jövőben ösztönzően hat a munkájára az elismerés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közmeghallgatás a csatornázásról

A mindszenti képviselő-testület ma délután fél 3-kor a városháza emeleti termében tartja soron következő ülését.
Tovább olvasom